Miros de amintire

9 luni am visat cu mâna pe burtică atât de mult cum se va intâmpla după: de Crăciun o să cânte colinde şi toţi, cu mic cu mare împodobim bradul, facem cozonaci bine mirositori, chiar dacă atunci când muşcăm din ei găsim cine-ştie-ce soldăţel pierdut prin aluat, facem biscuiţi pentru Moş Craciun…

…de Paşte vopsim ouă, ba chiar le pictăm cu acuarele şi le păstrăm o viaţă că doar sunt pictate de copil, cozonacul îl facem în casă iar, ne îmbrăcăm frumos cu haine noi şi ne plimbăm prin parc în prima zi de Paşte…

…de mucenici bineînţeles că facem mucenici în casă, ca să ne murdărim toţi de făină şi să ne distrăm copios…

…şi visăm cum de toate vom face şi vom fi copii alături de copilul nostru, cel nenăscut încă, cel pe care-l mângâiem prin burtică, cel care ne face să visăm atât de frumos. Şi mai visăm cum ne vom legăna în balansoarul cumpărat de la Ikea, cu copilul la sân şi cum vom trăi fericirea supremă.

Şi zbang, se naşte copilul, alăptatul este greu aşa că e primul la care renunţăm „lasă că-i mai bine cu biberonul, nici nu-l facem dependent, il poate hrăni şi taxo şi bunică-sa, pot merge şi eu la coafor, la manichiură cu peşti, la un karaoke”. Şi vine Crăciunul, mama e atât de obosită că nu mai are chef de nimic, plătim o femeie să şmotruiască un pic prin casă, comandăm un cozonac, că oricum e mai bun ăla cumpărat şi nici mizerie nu facem, mâncare nu mai facem, că mergem la mama, ne aolim mult şi cu chiu cu vai trece şi Crăciunul. Moşul, amărâtul vine el şi fără biscuiţi, poate la anul îl vom aştepta mai bine…

Şi printre frustrări şi oboseli se scurg rapid zilele şi vine Paştele. Supermarket, drob de-a gata, cozonacul comandat de la cofetăria din colţ că-l face tare bun, ouă??? Ok, ok, le facem în casă că se fac repede, dar le facem când doarme copilul că să nu se facă mizerie prea mare. Ne îmbrăcăm frumos, dar nu avem timp de plimbări prin parc, trebuie să fugim repede de la o bunică la alta, mâine e zi de serviciu, nu ne permitem să pierdem timpul aiurea prin nush ce parc. Şi am scăpat şi de Paşte.

Restul mărunţişurilor? Mărţişoare? Cumpărăm de la prima tarabă, oricum sunt oribile, ce mai contează? 8 martie? O zambilă şi am scăpat. Mucenicii? O punguţă de la Boromir, ori Băneasa, că-s mai buni, fierţi şi gata ospăţul. Şi pentru că-i sărbătoare cumpărăm din colţ şi doi moldoveneşti, să nu zicem că n-am mâncat şi din ăia.

wow, ce simplu e, copilul creşte, îl hrănim cu biberonul, apoi cu borcănaşul, apoi îl pasăm din ce în ce mai des la bunica, ca să nu ne ratăm viaţa din cauza lui. Şcoală, afterschool, liceu, facultate…e banal, chiar merită să faci copii. Se însoară? Se mărită? Minunat, de-acum durerile de cap chiar că dispar de tot. Ce uşurare!

E Crăciunul? Şi de ce eşti supărată? Aaaaa, n-a venit copilul în vizită? Păi la ce să vină, la cozonacul cumpărat, la Moşul grăbit? Nu, nu vine, că are şi el copii acum şi poate a fost un pic mai inspirat să nu renunţe la visele lui doar „pentru a-şi trăi viaţa”.

E Paşte şi nu ai cu cine ciocni un ou? Nu te mira. Copilul tău nu are nici un motiv să vină, poate că e atât de deştept încât mânjeşte toti pereţii vopsind ouă cu nepoţii tăi.

Ai făcut cozonac? A ieşit bun? E prea târziu…După ce de câteva ori i-a ieşit un fel de talpă parfumată, acum copilul tău a învăţat să facă cozonaci şi-i face buni, cu zâmbete de copii.

Mucenici? Am găsit mamă, aparatul de făcut mucenici şi ne distrăm de minune, chiar dacă s-a umplut chiuveta de vase. Facem optuleţe şi suntem fericiţi şi să ştii că mi-ar fi plăcut să fac asta şi când eram mic. Mi-ar fi plăcut ca acum, de sărbători, când fac de toate cu copilul meu, să-mi miroasă a amintiri.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s