Lucruri ce cu greu pot fi scrise

La o lună după ce Victor împlinise 2 ani, o fetiţă, fetiţa unei prietene dragi, s-a dus. Stupid, nemeritat, bulversant. Am trăit atunci o frică cumplită. Lumea mea s-a zguduit din temelii, mi s-au schimbat valorile, priorităţile. Cu timpul am reuşit să ascund frica. Ea nu a dispărut, este tot acolo, dar mi-am dezvoltat abilităţi care mă ajută să mă prefac că nu o vad, că nu o simt. Uneori, îmi dau seama că e momentul să mă confrunt din nou cu ea. Şi o fac, sperând că e mai mică, dar nu, e la fel de mare, e la fel de vie, atât de vie pe cât de morţi sunt o parte din cei dragi mie.

După acel moment a urmat o perioadă în care nu am înţeles nimic, apoi m-am apropiat parcă mai mult de prietena mea şi am încercat să înţeleg prin ce trece…probabil ca am întrezărit, ca printr-o uşă prin care răzbate lumina, o frântură din durerea lor de părinţi. O frântură care m-a cutremurat şi care încă mă paralizează. Mulţi zic că nu ar vrea să ştie prin ce trec aceşti părinţi. Eu zic că nu putem ştii, nici măcar nu putem bănui. Şi e mai bine aşa.

De atunci nu am mai lăsat să curgă lacrimi în văzul lumii. Nu din orgoliu. Nu din împietrire. Ci pentru că sunt nişte lacrimi goale şi aşa sper să rămână. Sunt lacrimi în care e şi durere faţă de suferinţa altuia, dar prea puţină durere faţă de marea de durere a altora. Mai mult decât orice sunt lacrimi de disperare în faţa posibilităţii de a mi se întâmpla mie şi în acelaşi timp lacrimi de fericire şi de mulţumire că nu sunt eu în situaţia aia. Sunt nişte lacrimi dureros de egoiste.

Am învăţat atunci că exprimarea durerii celor din jur poate adâncii mai tare părinţii în disperarea lor. Şi mi-am propus şi impus să fiu prezentă dar să nu fiu…

Acum simt la fel. Intuiesc durerea şi disperarea, lacrimile se adună, cuvinte ar fi multe de spus către părinţii îndureraţi, dar nesiguranţa mă împiedică să le scriu. Când rana e atât de mare, parcă mi-e frică şi să respir de teamă să nu o adâncesc mai tare. Aşa că rămân aici, cu atât.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s