O lume minunată…

Acum ceva timp am primit o invitaţie de la Mira, doamna din Lumea lui Momo. Am acceptat fără să stau pe gânduri pentru că auzisem multe despre lumea ei şi eram curioasă. Invitaţia era la un atelier de stimulare senzoriala prin joaca pentru bebelusi de la 8 luni pana la pitici de 2 ani…Vlad a fost tare încântat, tot auzea că plec cu Victor la atelierele pe care eu le organizez, dar pe el nu l-am luat niciodată, aşa că acum era rândul lui. cred că şi el a aşteptat cu emoţie întâlnirea şi a aştepat cu curiozitate să afle ce înseamnă de fapt atelier.

După o oră de stat prin Cişmigiul pe care atât de mult îl iubesc mai ales la ore mici când e pustiu, am poposit în lumea lui Momo, în casa lui Momo. O casă frumoasă, caldă, colorată şi primitoare. În atmosfera relaxată, Mira şi Andreea se integrau perfect, liniştite, calde, zâmbitoare. Ritmul fiecăruia era respectat, totul s-a petrecut firesc, lin. Lin, ăsta e cuvântul. Lină a fost trecerea dintr-o cameră în alta, lină a fost şi trecerea de la o activitate la alta.

Momo1

Lui Vlad i-a plăcut mult şi îşi doreşte cu siguranţă să revină. Deocamdată însă distanţa mare şi lipsa celei de-a doua maşini a familiei ne împiedică să onorăm invitaţia. Dar Lumea lui Momo este pe agenda noastră.

Despre atelier îi las pe ei să spună mai…profi:

De ce stimulare senzoriala? In timpul primelor 6 luni, bebelusul este aproape tot timpul in contact cu mama sa. Dupa aceasta perioada, el se deschide catre lume, pe care o descopera cu ajutorul celor 5 simturi: mirosul, vazul, auzul, gustul si pipaitul, iar cu ajutorul lor el intelege viata. Modul in care interactionam cu el, felul in care il mangaiem, muzica pe care o asculta, experientele gustative pe care i le oferim sunt definitorii pentru dezvoltarea lui.

Ce inseamna stimularea senzoriala la aceasta varsta?

– explorarea cutiilor senzoriale (cutii cu orez, linte, malai sau spuma de ras in care copiii isi vor scufunda manutele petru a cauta comori)

– joaca pe muzica (vom dansa, vom sari si ne vom invarti pe muzica clasica)

– jocuri si jucarii (facute de voi cu toata dragostea) prin care sa creezi o conexiune cu copilul tau

Care sunt beneficiile copiilor vostri? 

– vor invata notiuni legate de natura, animale, oameni

– isi vor dezvolta vocabularul descriind ceea ce vad, aud si simt

– vor face legatura intre cauza si efect (ce se intampla atunci cand pun apa in nisip sau cand tin gheata in mana?)

– isi vor dezvolta abilitati motorii fine manipuland tot felul de materiale cu texturi si consistenta diferite

– isi vor construi increderea in sine interactionand cu alti copii de varsta lor in prezenta securizanta a parintilor.”

Momo2

Şi pentru că întotdeauna când merg în locuri faine, găsesc şi oameni faini, printre invitaţi era şi Zina Nichita, mama lui gokid. Ea ne spune la ce activităţi putem merge cu copiii, la ce filme, la ce teatre, ce locuri kid friendly mai apar în oraş…plus tot felul de alte informaţii şi articole utile. Este un blog unde eu intru des şi de fiecare dată găsesc câte ceva interesant de făcut/mers cu copilul. Când nu ştiţi încotro să o apucaţi pentru o zi specială cu copilul, puteţi vizita www.gokid.ro şi cu siguranţă veţi găsi o idee bună.

Iar la final, în afară de sugestia de a vizita Lumea lui Momo şi gokid.ro, am şi un mic dar – o invitaţie la 3 ateliere de stimulare senzoriala prin joaca pentru bebelusi de la 8 luni pana la pitici de 2 ani în frumoasa casă din Lumea lui Momo. Şi pentru că sigur vor fi mai mulţi doritori, o să am câteva reguli…

1. Like la pagina http://www.facebook.com/lumealuimomo

2. Like la pagina http://www.facebook.com/Studio.Olandezul.Zburator?ref=hl

3. Un mic comentariu la acest articol în care să spuneţi ce vârstă are copilaşul cu care vreţi să mergeţi la ateliere.

O să las comentariile deschise până duminică, 17 martie, ora 24, iar luni, când mă trezesc, împreună cu Random.org o să anunţ pe pagina de facebook cine merge la cele 3 ateliere. Atenţie, sunt pentru copii mici, de până în doi ani!

 

4 gânduri despre “O lume minunată…

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s