Jocuri pentru copii şi părinţi, deopotrivă

Acum un an, la un eveniment, am avut plăcerea să descopăr nişte jocuri care m-au cucerit imediat. Materialele aveau o calitate extraordinară, culorile erau foarte atrăgătoare. Iar jocurile erau pentru 4 sau 6 jucători, cu reguli simple, pe care copiii le-au înţeles imediat şi care au atras şi adulţii.

Am reţinut cum se numeau şi de atunci le-am tot căutat prin magazine dar destul de rar am dat peste ele…

Este vorba despre jocurile Orchard, care cel mai simplu de găsit sunt online, la Magazinul Piticilor.

logo_nou2011

Cu o istorie de peste 40 de ani, Orchard Toys este cunoscuta in intreaga lume atat de catre parinti si copii, cat si in mediul educational. Compania s-a ghidat intotdeauna pe principiul “learning made fun”, creaind jocuri care imbina designul inteligent, inovativ, durabilitatea si calitatea, cu principii educationale solide. Produsele sale sunt create si fabricate in Marea Britanie, in conformitate cu standardele europene de calitate, si, nu in ultimul rand din materiale reciclate, in proportie de 75%.

Fiecare produs este testat in prealabil acasa, la scoala si gradinita, pentru a se verifica capacitatea de instruire si grupul de varsta caruia ii este dedicat, dar si satisfacerea placerii de joaca.

Puzzle-urile se adreseaza segmentului 18 luni – 11 ani, in timp ce jocurile vizeaza copii de la 2 ani pana la varsta adulta.

Tematica jocurilor este diversa, avand la baza povesti si personaje cunoscute sau incluzand elemente de matematică, limbaj si invatarea limbii engleze, educatie personală şi socială si sănătate, istorie, stiinţă.

Jocurile de grup dezvolta interactiunea intre copii, urmarirea unor sarcini de joc si chiar crearea unor strategii de joc. Puzzle-urile dezvolta motricitatea, coordonarea mana-ochi.

banner_OT

 

De când le-am descoperit eu am cumpărat câteva jocuri pe care să le folosesc în activităţile cu copii pe care le desfăşor. Trebuie să recunosc că mi-a fost foarte greu să aleg doar câteva pentru că îmi plac toate. Cele pe care le am acasa ne-au cucerit din prima şi fără drept de apel. Când le-am adus am zis să le încercăm un pic şi ne-a prins miezul nopţii jucându-ne. Ba mai mult, abia aşteptam să se cuce Victor ca să ne putem juca doar noi doi, adulţii 🙂 Da, ştiu, se numeşte egoism, dar sunt atât de captivante încât liniştit se pot juca toţi membrii familiei.

Printre prietenii noştri avem şi pasionaţi de jocuri…ca să le testăm le-am dat o dată cu ele pe la nas la un final de vizită şi reacţia a fost „p[i bine, acum c\nd plec[m a’i scos jocurile? Altă dată să le scoateţi de la început, ca să avem timp!”

Acum că v-am făcut poftă, vin şi cu o promisiune: în fiecare săptămână o să prezint câte un joc, aici pe blog şi sper să avem şi concurs cu premii de la Orchard Toys. Va urma!

Un gând despre “Jocuri pentru copii şi părinţi, deopotrivă

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s