Schimbăm vieţi prin igienă

Miercuri, 13.03.2013, la salonul Shades Beauty Lounge din Dorobanţi a avut loc un eveniment destinat să schimbe în bine viaţa unor femei din categorii sociale defavorizate.

shades1

Astfel, în parteneriat cu Asociatia Portico, au fost selectate 10 femei dezavantajate social, din cadrul   proiectului ‘’Schimbăm vieţi prin igienă’’, cărora li s-a oferit o schimbare de look în cadrul salonului de înfrumuseţare.

logo portico

Doamnele prezente la eventimentul organizat de către Asociaţia Portico în parteneriat cu salonul de înfrumuseţare Shades Beauty Lounge din Dorobanţi, au primit sfaturi oportune despre cum să se îngrijească şi despre importanţa imaginii şi a încrederii în sine. Specialiştii salonului le-au oferit participantelor informaţii utile legate de self care, vestimentaţie, precum şi  despre importanţa aspectului fizic în integrarea în societate, în găsirea unui loc de muncă, sau, eventual, a unui partener de viaţă.

shades2

‘’Schimbăm vieţi prin igienă’’ este un proiect derulat în premieră în România la iniţiativa Asociaţiei Portico în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi susţinut de companii de prestigiu, precum Whirpool şi Unilever. Proiectul a apărut ca răspuns la nevoile identificate la nivelul comunităţii din Bucureşti.

Proiectul se adresează familiilor ce întâmpină probleme sociale şi financiare, persoanelor fără venituri sau chiar fără adăpost, vârstnicilor şi tuturor celor care  nu îşi permit să aibă o maşină de spălat în propria locuinţă şi constă în 3 spălătorii sociale gratuite, dotate cu maşini de spălat şi uscătoare, unde se oferă tot necesarul de detergent şi balsam de rufe.

Acest eveniment a urmărit educarea femeilor în sensul acordării unui minim de efort pentru un aspect fizic îngrijit, care să completeze rezultatele proiectului „Schimbăm vieţi prin igienă’’.

shades3

Zece participante au beneficiat , spre bucuria lor, de o schimbare de look,  realizată de stiliştii şi profesioniştii salonului de lux, fapt ce le-a făcut să se vadă mai frumoase şi să aibă mai multă încredere în ele.

Comunicat de presă