Domino – A fost odată ca-n poveşti

Jocul de azi este Once upon a Time Dominoes de la Orchard Toys, un joc recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani. Se poate juca în 2 până la 4 copii.

joc-educativ-dominoes-pove_ti-orchard-toys-076

Conţine 28 de piese domino cu imagini frumos colorate reprezentând personaje din poveşti.

Scopul jocului: Să fiţi primul jucător care şi-a jucat toate piesele de domino.

Pregătirea jocului: Amestecaţi piesele şi împărţiţi câte 7 fiecărui jucător, iar restul le aşezaţi pe masă, într-un teanc cu faţa în jos .

Reguli de joc:

• Cel mai tânăr jucător începe şi pune una din piesele sale în mijlocul mesei, cu faţa în sus.

• Jocul continuă cu participantul din stânga care trebuie să potrivească una din piesele sale de domino cu una din imaginile de la orice cap al piesei de pe masă. Jucătorul aşează piesa pe masă, capetele care se potrivesc atingându-se.

• Dacă un jucător nu poate să joace nici o piesă, atunci ia un alt carton din teanc şi îl adaugă la cele pe care le are deja.

• Dacă un jucător nu poate să joace nici o piesă şi nu mai sunt altele nici în teanc, atunci jocul trece mai departe.

• Jocul continuă până când nimeni nu mai poate potrivi nici o piesă sau unul dintre jucători şi-a terminat toate piesele şi a câştigat jocul.

Câştigătorul: Câştigătorul este primul participant care şi-a jucat toate piesele de domino, sau dacă nimeni nu a putut să le termine, cel care are cele mai puţine piese la finalul jocului.

Domino – A fost odată ca-n poveşti dezvoltă spiritul de observaţie şi comunicarea interpersonală.  Dacă sunteţi implicaţi în joc ori doar asistaţi la jocul copiilor, puteţi povesti despre personajele de pe piesele dominoului, în timp poate chiar copiii vor spune poveşti pornind de la imagini, acest lucru stimulând memoria, dezvoltând limbajul, aptitudinile narative şi chiar imaginaţia.

Magazinul piticilor oferă ca premiu acest joc, într-un concurs organizat pe blog.

Regulament:

  1. Like la pagina blogului Studio Olandezul Zburător
  2. Comentariu la acest articol în care să lasaţi link la un alt joc de la Orchard Toys, de pe  Magazinul Piticilor (http://www.magazinulpiticilor.ro/produse.html?manufacturer=26) pe care îl doriţi prezentat şi oferit ca premiu în săptămânile ce urmează.

 

Concursul se încheie duminică, 24 martie, iar câştigătorul îl alege random.org şi va fi anunţat luni, 25 martie, pe pagina de facebook a blogului.

Ne revedem peste o săptîmână cu un nou joc!