Un pom pentru o casă

Acum vreo săptămână, mergeam pe lângă blocul în care locuieşte acum mama mea. Acolo m-am născut şi am crescut eu, până la vârsta de 14 ani. Până chiar de curând, acolo a fost „acasă”. Aşa l-am simţit mereu, chiar şi când mi-am făcut propria familie şi locuiam în altă parte, acolo era „acasă”.

Şi cum mergeam cu copiii pe lângă bloc, numai m-am trezit spunându-i lui Vlad „Uite, vezi, ăsta este nucul meu.” Mama mea a încremenit, s-a uitat în jur, a numărat copacii şi i-au dat lacrimile. Da, era nucul meu. Acum 37 ani, pe 1 mai, în chiar ziua în care m-am născut, bunicul meu, Ursu, a plantat un nuc. Acel nuc. Nucul meu. Când aveam noi (eu şi nucul) 10 ani, eu eram mai înaltă. Mereu ne măsuram 🙂 La 14 ani, când m-am mutat din acel bloc, el era deja mult mai înalt decât mine. Acum este ditamai copacul. Este nucul meu. Sunt mulţi copaci acolo, între blocuri, şi cu toate că gardul a fost mutat ca să se facă o parcare, cu toate că aleea nu mai există, l-am recunoscut fără ca măcar să mă uit. Este acolo şi ne ştim. Ştiu că şi el mă recunoaşte, mai mult ca sigur i-a şoptit plopului de lângă el „Uite, asta e fata mea. Are şi ea copii acum!”

Imediat după această „întâlnire” m-a abordat Miruna. Îmi propunea să mă implic într-o campanie de strângere de fonduri.

Pentru ce? a fost primul lucru ce mi-a venit în minte.

Pentru o casă. Un tată şi doi copii au nevoie de o casă şi sunt destul de aproape de visul lor. Cu puţin ajutor ei îşi pot cumpăra „acasă” al lor.

Urma să desenăm un copăcel care să fie simbolul copăcelului care urma să fie plantat. Oamenii fac donaţii, cineva va câştiga fiecare pomişor pentru care se licitează în această campanie, pomişorii se vor planta, cu banii strânşi se va cumpăra casa…Este simplu, este frumos şi mai ales este de folos.

Am desenat Pomişorul Olandez împreună cu Victor. Cele care par a fi mere, sunt de fapt lalele. Lalele roşii din Olanda! Şi când a fost gata i l-am arătat Mirunei care a remarcat imediat că avea rădăcini. Eu am rădăcini. Sunt rădăcinile nucului meu. Bunicul meu mi le-a făcut cadou. Şi gândindu-mă acum cred că e cel mai de folos cadou pe care l-am primit vreodată.

Pomisorul Olandez

Şi pentru că a fost un om special, când eu şi nucul meu am împlinit 6 ani, ne-a făcut un ultim cadou, o vedere şi o urare, pe care urma să o citesc atunci când voi fi învăţat să o fac. La naştere mi-a dat rădăcinile, la 6 ani mi-a dat aripile. Sunt aripile Olandezului Zburător, este corabia cu care mă plimb de ceva vreme…

poza vedere

text vedere

Ştiu că mare parte din cei ce citesc acest blog sunt părinţi. Ştiu că toţi cei care citesc  aici sunt oameni deosebiţi. Vă invit să dăruiţi cuiva drag rădăcini. Pomişorul Olandez aşteaptă să se înfigă în pământ, o familie aşteaptă să se mute „acasă”.

Mai multe despre proiect găsiţi aici.

Ce inseamna Campania „Un pom pentru o casa”?

Scopul acestei campanii este strangerea de fonduri in scop caritabil. Dorim sa cumparam o casa pentru cei doi copii- Andrei si Teo– si pentru tatal lor- Benone. Aceasta familie fara posibilitati financiare, dar plina de dragoste si dorinta de a face si nu de a cere, a ramas fara casa in urma unui incendiu. Locuinta vizata spre cumparare este tocmai casa sociala in care locuiesc de aproape jumatate de an, din bunavointa proprietarului. Pretul de vanzare este de 20.000 lei– 4450 de euro. In incercarea noastra precedenta am strans suma de 9000 lei. Prin Campania „Un pom pentru o casa” ne propunem sa strangem restul sumei necesare pentru cumpararea locuintei. Cu ajutorul tuturor credem ca acest vis este posibil.
Ce facem?
Donam 21 de pomisori fructiferi pe care ii vom planta la  Centrul Social „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Comuna Slobozia, Judetul Giurgiu . Acest centru este dedicat ocrotirii mamelor victime ale violentei domestice si ofera sprijin mamelor aflate in dificultate pentru a-si creste copiii.
Ca lucrurile sa fie frumoase si in spiritul a ceea ce credem pentru fiecare pom exista un Ocrotitor. Ocrotiorii sunt echipe mama-copil care vor ajuta la strangerea a cat mai multor donatii in contul fiecarui pomisor.
Echipele de Ocrotitori au fost rugate sa realizeze un desen/colaj/decupaj cu tema Pomisorul– (Cu ingeri sau Cu zane, Prajiturele, Muzical, Cu gemene, etc). In „spatele” fiecarui desen exista copacelul real ce va fi plantat. Astfel fiecare participant isi poate alege sa contribuie in contul pomisorului preferat. Ocrotitorii sunt prietenemame cu bloguri sau cu mici afaceri dedicate copiilor. Toate oameni frumosi dispusi mereu sa isi aloce timpul si energia pentru a ajuta. Le multumesc si la sfarsitul campaniei le asteapta o surpriza. Le multumesc si mai mult micilor artisti care si-au dat toata stradania pentru realizarea capodoperelor. Avem copilasi cu varste intre 2 si 12 ani.
Desenele vor fi incarcate pe pagina Evenimentului si toti cei care doresc sa contribuie sunt rugati sa lase un comentariu in dreptul pomisorului preferat continand suma pe care doreste sa o doneze/liciteze.
Fiecare pomisor este oferit spre vanzare, individual prin licitatiesau colectiv prin donatie comuna, in cadrul Evenimentului dedicat de pe Facebook- Un pom pentru o casa.
Pretul de pornire in cadrul licitatiilor este de 100 de lei pentru un pomisor. Daca in cadrul unei licitatii se ofera mai mult de 500 de leipe un pomisor acea licitatie se inchide si pomisorul va purta numele castigatorului. Tot pentru el va fi si desenul frumos care a reprezentat copacelul.
In cazul donatiilor comune scopul este de a strange cat mai multe fonduri pentru pomisorul respectiv. Fiecare persoana care doneaza va fi inregistrata printr-un comentariu si la sfarsitul campaniei va putea castiga prin tragere la sorti desenul realizat de Ocrotitorul pomisorului.
Pentru fiecare pomisor in parte se va anunta daca este o licitatie individuala sau o donatie comuna.
Donatiile se fac in contul RO52VBBU2587UN3555702701 Volksbank, sucursala Unirii, deschis pe numele Margarit Miruna Mihaela si va trebui sa specificati la detaliile depunerii pomisorul preferat.
ex. Pomisorul cu Ingeri
In cazul licitatiilor acestea se vor inchide dupa confirmareadepunerii sumei in cont.
Toti banii donati sunt folositi exclusiv pentru cumpararea caseisi toate sumele vor fi la vedere. Orice persoana care doneaza poate solicita extrasul de cont si va putea verifica folosirea banilor.
Calendarul evenimentelor. Perioada de desfasurare 1- 14 aprilie 2013.
Campania va incepe pe 1 aprilie prin lansarea Evenimentului pe Facebook. In aceeasi zi vom fi prezenti la Radio3Net Florian Pitispentru a promova aceasta actiune.
Promovarea campaniei si evenimentului pe Facebook, Bloguri, Grupuri, de la om la om – 1-13 aprilie.
Colectarea si depunerea banilor in contul casei – 1-13 aprilie.
Campania activa de strangere a fondurilor se va incheia pe 13 aprilie.
Duminica, 14 aprilie, va fi ultima zi de campanie si se va incheia cuplantarea pomisorilor. Oricine doreste sa mearga cu noi este binevenit si chiar rugat sa participe. Avem nevoie si de parteneri cu experienta in actiunile de plantare a copacilor.
Anuntarea rezultatelor campaniei si, speram, a vestii ca suma necesara a fost stransa.- 15 aprilie.
15-30 aprilie cumpararea locuintei? 🙂
Parteneri.
 Mai mult verde
Asociatia CONIL- Centrul de Performanta
Radio Romania 3Net Florian Pitis
Comunitatea Mamelor Blogerite&Antreprenoare

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s