Carența de fier, Nicoleta Luciu și mugurii de pin

Știu că am promis să pun ieri poveste, reclamă și Nicoleta Luciu, dar n-am reușit pentru că am avut plăcerea, marea bucurie și de ce nu, chiar onoarea să găzduiesc spectacolul Copii răi, în regia lui Alex Mihăescu, cu un text strălucit, semnat de Mihaela Michailov și în interpretarea genială a Katiei Pascariu. Și cum cei prezenți au participat la discuțiile de după care s-au întins până târziu, n-am mai avut timp să scriu. Dar scriu acum.

Ca să mă țin de  o promisiune și ca să-mi arăt mușchii, în urma articolului pe care l-am scris acum două zile, o să pun întîi reclama și apoi povestea. Așa se face că la invitația Anei de la Mămica Urbană și a Cristinei de la Replica vedetelor, am fost la Plafarul de pe Calea Moșilor la evenimentul Fotoprotecție naturală, hidratare cu ceaiuri reci și mic dejun sănătos. 

Nu am fost plătită ca să particip, nu sunt plătită nici ca să scriu acest articol. Am primit la final o punguță ce conținea o cutie cu 15 plicuri de ceai detoxifiant de la Dr. Stuart s și o cremă de mâini și o mostră de săpun de la Panier des Sens.

A picat invitația într-o săptămână extrem de aglomerată și mi-a fost destul de peste mână să ajung. Am mers totuși la eveniment, din două motive. Primul, ca să mă întâlnesc cu celelalte mămici, secundo, pentru că în invitație, printre alte vedete menționate apărea și Nicoleta Luciu. Și cum întotdeauna există măcar o excepție, cu toate că nu-mi plac vedetele absolut deloc și nici nu am orgasm când văd vreo persoană publică, pe Luciu o plac de pe vrema când era în echipa lui Teo, când eu eram tânără și neliniștită și mai ales fără copii și îmi permiteam luxul de a mă uita la tv și la altceva în afară de desene. O plăceam pe Luciu pentru că în acea emisiune avea rol de pițipoancă proastă și își juca rolul extraordinar de bine. Găsesc că numai un om înzestrat poate să joace un rol foarte bine. A răzbătut până la mine, prin sticla televizorului, un simț al umorului deosebit de rafinat pe care numai un om sclipitor îl are. Eu cred că numai o persoană deșteaptă se poate lua mișto și poate glumi pe seama propriilor defecte ori slăbiciuni. Cum nu-mi venea să cred, am profitat de ocazie să o văd pe Luciu în carne și oase, mai mult oase de fapt și să mă asigur că nu mi s-a părut că în afară de țâțe are și creier.

Așa, acum că am terminat cu reclama și am clarificat și motivele pentru care am mers la eveniment, o să scriu și povestea.

Acum aproape patru ani, în urma unei intervenții chirurgicale m-am ales cu o minunată carență de fier. Nu eram chiar disperată dar era deranjant pentru că am încercat, la indicația medicului să corectez cu tot soiul de medicamente și suplimente această carență și nu am reușit nicicum. Pe vremea aia aveam serviciu, așa că m-am plâns pe la colege, așa cum face orice femeie care se respectă. Și una dintre ele, o profă de sport pe care cred că și Nicoleta Luciu ar fi invidioasă, mi-a zis să mănânc dimineața un iaurt natural în care să amestec câte o linguriță din mai multe soiuri de semințe crude: floarea soarelui, dovleac, muguri de pin, in, mei, cânepă, susan și mac. De obicei nu mă prea las sfătuită de oameni, de data asta însă am fost curioasă și am căutat pe net care sunt proprietățile acestor semințe și ce-am citit m-a convins să încerc. Așa se face că, am pus cap la cap ce știam eu cu ce aflasem de la profa de sport și am început. Știam deja că orice minerale se absorb mai bine în prezența vitaminelor, în special a vitaminei C, așa că dimineața, pe stomacul gol mâncam un fruct și la jumătate de oră iaurtul cu amestecul de semințe. Aici fac o parateză către Luciu, care zicea ca le dă copiilor fructele abia la ora 11: draga mea, dă-le fructele dimineața, pe stomacul gol, în felul ăsta aportul de care vorbeai va fi mai mare. Adică, vitamina C din fructe va facilita absorbția unei cantități mai mare de minerale din hrana ce urmează a fi mâncată.

Revenind, am avut ceva rețineri când am preparat primul iaurt, mă gândeam că va fi scârbos cu semințele acelea prin el.Ei bine, nu, are un gust care mie mi se pare excelent. Smințele de mei mi se par foarte mișto pentru că sunt extrem de crocante, pinul și cânepa dau o savoare aparte amestecului, iar per ansamblu mie îmi place mult.

Am mâncat eu chestia asta vreo câteva luni, fără să mă mai stresez cu analizele, oricum, carența de fier nu era mare ci doar persistentă. Și am rămas gravidă. Știind totuși de acea lipsă, am mers în primul trimestru la analize. Nu mare mi-a fost mirarea să constat că nu mai exista nici o carență, totul era ok. Acum, nu am pretenția că acesta este un argument științific, dar eu, la modul cel mai subiectiv cu putiință, am pus totul pe seama acelui mic dejun cu fructe pe stomacul gol urmate de iaurt cu semințe. Au trecut de atunci 4 ani și în continuare mănânc chestia aia aproape în fiecare dimineață. Ceea ce vă urez și vouă!

La evenimentul de la Plafar, în afară de faptul că toată presa era călare, la propriu, pe Luciu, s-a organizat un soi de concurs în care fiecare vedetă împreună cu un jurnalist ori cu un blogger trebuiau să prepare un mic dejun sănătos. Nu m-am înghesuit să văd ce amestecuri au făcut, pentru că nu aveam chef să mă lupt cu camerele de filmat, dar după ce s-a terminat demonstrația culinară de imaginație, împreună cu alte mămici ne-am apropiat de standul unde Luciu își făcuse treaba și am constatat că amestecase în bolul de concurs fix semințele menționate de mine mai sus și în plus caju. Ce pot să zic? Bravo mie? Bravo ei?

Și să mai zic despre Luciu. Am prins loc cumva chiar în fața ei când a povestit ce le prepară copiilor și au fost câteva momente în care privirea ni s-a întâlnit. Eu știu despre mine că pot să râd cu ochii. Și în acele scurte momente și Luciu a râs cu ochii. Ceea ce mi-o face definitiv dragă pentru că sunt rare și deosebite persoanele care fac asta. Altufelu, pe vremea când era la Teo, arăta mai bine, categoric. Acum mi s-a parut, culmea, mult prea slabă. Colanții, în schimb, mi-au plăcut.

Ce nu mi-a plăcut la organizare a fost faptul că au fost invitate trei vedete, în afară de Roxana Iliescu care era gazda, care nu erau de același rang. Nici măcar din același domeniu, ori de aceeași vârstă…nu aveau nimic comparabil. Ceea ce nu se face. Ori era invitată doar Luciu, ori nu era invitată Luciu, ori alături de Luciu erau invitate alte două vedete comparabile cu ea astfel încât atenția presei să fie împărțită la trei. Asta nu mi-a plăcut, mi se pare o grava eroare. Am zis-o și pe asta, acum pun poze.

luciu

luciu2 - Copy

Și o ultimă poză în care nu pot să nu mă întreb la ce face Nicoleta reclamă, la fibrobar sau la cuplu și sex?

luciu3

Un gând despre “Carența de fier, Nicoleta Luciu și mugurii de pin

  1. deci nu sunt singura nebuna care crede la Nicoleta Luciu e chiar inteligenta; culmea pe acelasi taionament ca al tau, dupa ce am vazut-o in 2-3 emisiuni la Teo

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s