Aventura de vineri

Vineri la ora 5.45 ne-am trezit, ne-am ciocnit cap în cap în încercarea de a ne îmbrăca cum se cuvine şi am pornit chiori de somn dar totuşi voioşi către Piaţa Presei Libere unde urma să ne întâlnim cu Cristian Şuţu de la FotoUnion şi cu alţi bloggeri şi jurnalişti pentru a porni cu autocarul către Dacia Plant, fabrica parfumată din satul Bod, judeţul Braşov. În autocar am urcat câţiva (mai mulţi adulţi) şi 5 copii care cel puţin în prima jumătate a drumului cred că au făcut ţăndări urechile celorlalţi cu care împărţeau autocarul. Şoferului i-au sfâşiat şi urechile şi mai mult ca sigur că şi retina i-au zgâriat-o. Numai o durere atroce ar putea explica stilul smuls de a conduce, stil care a dus la multe pungi umplute cu micul dejun ori prânzul proaspăt digerate. Spre ruşinea mea, cu toate ca nu prea fac rabat de la regula, de data asta am lăsat copiii fără centură ceea ce a dus ca la una din miile de mici frâne pe care nea şoferul le-a pus, Victor să zboare de pe scaunul pe care dormea…Nasol moment, din fericire soldat doar cu o sperietură, însă o bilă neagră ca smoala pentru şofer şi pentru firma de transport, nu ştiu care este ea.

DSC_0611 DSC_0488 DSC_0498

În afară de acest aspect negativ, excursia a fost un succes. Am ajuns în curtea fabricii Dacia Plant, unde, în afară de angajaţi, ne aştepta un miros puternic de plante, foarte plăcut. Mi-a trecut prin cap atunci că la Dacia Plant miroase ca-n Provence unde predomină culturile de lavandă.

După ce am explorat curtea fabricii, cu produse frumos expuse, după ce am degustat siropurile de relaxare ori de tonicizare, după ce am primit mostre de sare de baie relaxantă…am pătruns în fabrică, către sala de conferinţe, unde, cu voia lui Vlad şi pe timpul spectacolului pe care ni l-a oferit, am asistat la o scurtă prezentare a activităţii lor. Ce m-a impresionat pe mine? Că au avut puterea şi credinţa ca în 11 ani să ajungă unde sunt pornind de la 100 de euro. Că încurajează cultivatorii locali şi că le facilitează producţia de culturi controlate. Că reuşesc să prepare gemuri foarte bune, fără zahăr – nu am aflat preţul dar sper din tot sufletul să nu fie unul prohibitiv.

ABC_5984 ABC_5980

Am aflat că ţărănescul, uzitatul şi perimatul şovârf este tot una cu mult iubitul şi fiţosul oregano.

Despre tot ce au avut ei să ne comunice aflaţi mai multe aici

ABC_6101

Pe mine mă convinseseră încă de anul trecut când au lansat gama pentru copii Îngeraşul. Siropul de tuse ne-a fost prieten bun prin iarnă. Apoi, Tonicul Cerebral, picurat în ceai, răspândeşte un miros atât de plăcut încât chiar şi eu, care nu-a deloc consumatoare de ceai, savurez momentul.

Şi ca nişte gazde bune ce sunt, cei de la Dacia Plant ne-au pregătit o masă vegetariană delicioasă. Dovleceii şi ciupercile au fost vedete!

ABC_6019 ABC_6144

După vizita la Dacia Plant, ne-am luat papucii, prosoapele şi mai ales costumele de baie şi am intrat în Paradisul acvatic din Braşov. Eu sunt mare amatoare de apă, de bălăceală, copiii îmi seamănă aşa că mă declar pe deplin mulţumită de acest final de zi. Şi cum în ultimul timp, toate drumurile mele duc la Braşov, mi-am promis să revin la bălăceală. Este una dintre piscinele pe gustul meu, începând de la vestiare care au cabine individuale (urăsc piscinele în care vestiarul este un mare hangar unde toată lumea se fâţâie în curul gol) şi până la bazine care-s mai multe la număr cu apă de diverse temperaturi.

DSC07591

DSC07519 DSC07509

Şi ca să fiu cinstită până la capăt, trebuie să spun şi că de cum am păşit în autocar m-a fascinat părul lui Ariel. Dacă este ceva ce-mi doresc pentru părul meu acesta este legat de dreaduri. Vreau şi eu dreaduri! Da, ştiu, primul pas ar fi să-mi las părul să crească, dar nu am nervi pentru asta. Până atunci îmi rezerv luxul de a saliva pe lângă cei care au 🙂

ariel

Un gând despre “Aventura de vineri

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s