Siguranţa online. E-sign

Organizaţia Salvaţi Copiii împreună cu Fundaţia Orange au derulat proiectul naţional E-sign, dedicat copiilor cu deficienţe de auz şi profesorilor acestora. Proiectul se desfăşoară în perioada octombrie 2012 – iulie 2013 şi include ample activităţi directe informative şu educative, concursuri specializate, precum şi resurse educaţionale dezvoltate specific pentru copiii cu deficienţe auditive.

Banner-125-x-125 esign

E-sign a demarat cu o serie de 20 de sesiuni de informare în şcolile dedicate copiilor surzi şi cu deficienţe de auz. Ulterior, echipa proiectului a dezvoltat resurse educaţionale ce sunt diseminate în toată ţara către publicul ţintă. Este vorba aici despre 10 tutoriale video în care sunt dezbătute cele mai importante pericole din mediul online la care pot fi expuşi copiii.

Salvaţi Copiii România a recrutat pentru acest proiect o echipă de 50 de voluntari, cu sprijinul Fundaţiei Orange Grup şi al Fundaţiei Orange Romania, care şi-au dorit să se implice în activităţi educaţionale cu elevi care au deficienţe de auz.

O altă parte importantă a proiectului a fost concursul dedicat Zilei Siguranţei pe internet 2013. Tema concursului a fost Eu şi Internetul, copiii fiind invitaţi să prezinte în manieră cât mai creativă aspecte ca: activităţile lor pe Internet, ce este bine şi ce este rău atunci când stau la calculator şi pe Internet, care este părerea lor despre siguranţa online.

Pentru activitatea de încheiere a acestui proiect, elevii s-au pregătit şi pentru Concursul de Pantomimă. Fiecare din cele 17 echipe înscrise în concurs a realizat un spectacol de maxim 15 minute care a avut ca temă centrală  Ce a însemnat proiectul E-sign pentru mine?

Echipele clasate pe primele 5 locuri au fost invitate la Bucureşti, pe data de 5 iunie unde au pus în scenă piesa pe scena Clubului Ţăranului Român.

La invitaţia Salvaţi Copiii România, am avut onoarea şi marea plăcere de a face parte din echipa care a jurizat concursul de pantomimă. Copiii prezenţi la concurs au fost din Suceava, Cluj, Timişoara şi Sibiu. Am ajuns cu puţin timp înainte de începerea concursului şi am găsit o sală plină ochi de copii şi profesori foarte emoţionaţi care se pregăteau de concurs: fie retuşau machiajele, fie mai aranjau costumele, repetau textele…atmosfera era destul de tensionată.

Am asistat întâi la prezentarea proiectului şi apoi s-a trecut la competiţia propriuzisă.

E-sign1

 

Au urcat pe scenă pe rând echipele. Am găsit acolo copii extrem de talentaţi. foarte siguri pe ei, sensibili, expresivi şi cu simţul umorului. Pentru mine a fost o încântare, am râs cu poftă, m-am emoţionat şi în final mi-a fost greu de tot să aleg echipele câştigătoare şi ordinea lor. Toţi au fost deosebiţi, au muncit mult şi au realizat nişte mici spectacole foarte reuşite.

E-sign5 E-sign4

Tema proiectului mie mi s-a părut a fi una de interes general şi sper ca aceşti copii cu deficienţe de auz care au fost parte a proiectului să se transforme în adevăraţi mesageri şi să ducă mai departe ce au învăţat în aceste luni.

E-sign6 E-sign7 E-sign2 E-sign3

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s