The coffee box

M-a sunat ieri unul dintre clienți și mi-a cerut să-l reprogramez la o altă oră. Așa se face că de unde programul meu era compact, m-am procopsit cu ditamai fereastra de mai bine de trei ore.

Dar cum legea compensației funcționează dintotdeauna, imediat am primit mesaj de la Roxana care mă invita să-i trec pragul The coffee box.

cafea1

Am cunoscut-o pe Roxana la un curs de antreprenoriat în urmă cu aproape doi ani. Îmi amintesc că am remarcat-o din prima zi: o blondă frumoasă, tânără, puștoaică chiar, așezată în primul rând dar cu laptopul în față, părea că nu vede și nu aude nimic. L-a iritat pe trainer, evident. I s-a cerut să închidă laptopul și a refuzat, motivând grațios că este în timpul programului și că unele probleme de la job nu suferă amânare. Și-a văzut nestingherită de treabă.

Când fiecare și-a prezentat ideea de afacere cu care venise la acel curs, Roxana mi-a părut a nu fi foarte convinsă de ideea ei și anume organizarea de tabere lingvistice pentru tineri. Mie mi-a plăcut mult ideea, așa că la plecare am simțit să-i spun asta. Am mers o parte de drum împreună şi am aflat despre ea că mai are două surori, surioara cea mică avea pe atunci şapte ani şi era tare iubită de surorile mari care o luau peste tot cu ele – m-am gândit ce norocoasă este! Am mai aflat că fusese olimpică la franceză şi că învăţase singură suplinind cu mari eforturi resursele pe care copiii din oraşe mai mari le aveau în plus faţă de ea, de exemplu materialele audio în limba franceză. Ce să mai, mi-a plăcut Roxana! În timp relaţiile s-au strâns şi s-a format un mic grupuleţ de gagici mişto. Aveam atunci bunul obicei de a ieşi în diverse locuri faine, ieşiri de care în mare măsură era responsabilă Roxana. Părea să cunoască toate restaurantele, toate cluburile faine din Bucureşti. Şi pe lângă această calitate părea să fie şi un bun organizator şi nu în ultimul rând un om cu idei practice.

La începutul anului mi s-a făcut dor de gagici aşa că am făcut strigarea. Roxana cea dornică de ieşit mi-a cerut să mai am răbdare, a tot amânat, ba chiar înainte de Paşte m-a ameninţat cu o surpriză – The coffee box. Ieri i-am trecut pragul. Am găsit o cafenea micuţă, perfect asortată în nuanţe cafenii, cu mobilă de carton, cafea de origine, ceai bun, patiserie şi prăjiturele.

cafea6

Nici nu ştiu cu ce să încep…

cafea8

Cafeaua. Cafelele le prepară Georgiana, cealaltă soră frumoasă a familiei. A făcut un curs de barista, deci este şi pasionată şi profesionistă. Şi frumoasă. Mi-a recomandat o cafea cu lapte şi m-a sfătuit să o gust înainte să adaug zahăr. Mie nu-mi place cafeaua amară, dar cafeaua aceea era perfectă. Aroma puternică, iar spuma de lapte îi dădea suficientă dulceaţă cât să nu mai fie nevoie de zahăr. O adevărată încântare. Nu-s mare băutoare de cafea, dar, atunci când beau prefer să beau o cafea bună. Şi cafeaua Georgianei categoric a fost bună. Şi aspectuasă pentru că ştie să facă şi tot felul de desene în cafea.

cafea2

În afară de cafea se pot servi şi tot felul de ceaiuri pe care fetele le-au ales cu grijă. Eu nu am băut ceai, dar o altă doamnă dragă mie pe care am întâlnit-o acolo (deh, lumea bună frecventează aceleaşi locuri!) a băut ceai şi a fost tare încântată.

cafea7

Mobila. Roxana lucrează la Romcarton. Aşa i-a venit ideea. Toată mobila, tăvile, lămpile de pe perete, barul, cutiile, absolut tot este din carton. Şi arată minunat. Este şi eco, este şi ieftin, este şi practic – s-a murdărit masa? nu-i nimic, o schimbăm. Şi nu oricum ci cu un nou model. Aşa promit fetele, ca periodic să schimbe design-ul cafenelei. Deocamdată arată aşa:

cafea5 cafea4 cafea3 cafea9

 

Eu îi doresc mult succes, mie mi-a plăcut maxim conceptul, mi-a plăcut cafeaua şi de-acum intenţionat o să-mi las ferestre între programări ca să fug să beau o cafea bună într-un ambient inedit, pe Matei Voievod nr. 63A.

4 gânduri despre “The coffee box

  1. Bine că am aflat de locul ăsta, eu sunt moartă după cafea – cred că e cea mai tare băutură posibilă – şi jinduiesc după cafele bune, care sunt cam rare.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s