Haide sus, ce, e fundul greu?!?

Anul trecut mă lăudam pe mine cât de vitează sunt că plec singură cu copiii în concedii. Am recitit acum și încă mi se pare pertinent ce-am scris. Adică în nici un caz nu aș sta ca proasta fără concediu doar pentru că masculul, șeful, cocoșul ori alt fel spus al familiei nu are concediu ori nu vrea să-și ia concediu. De ce scriu asta? De teamă să nu încerce și alte femei fără a cunoaște și riscurile. Riscul, că de fapt e doar unul, este că bărbatul, șeful și colegii să-și închipuie (în mod eronat, desigur), că ție chiar îți face o deosebită plăcere să pleci singură cu doi sau mai mulți copii în concediu, că bărbatul tău cu care te-ai măritat a fost câștigat la belciuge ori la barbut și e proprietatea jobului și nu are dreptul la concediu ori la familie. Recunosc că eu am scăpat din vedere acest mic amănunt și m-am trezit anul acesta din nou singură în concediu. De data asta cu spumele de rigoare. Când doi adulți care constituie o familie decid asupra destinelor lor și-și asumă decizia, e ok. Când intervine însă un șef, un job care consideră că dacă vaca a putut de două ori înseamnă că duce la greu, deci hai să tragem în ea, ei bine, atunci se schimbă calimera și vaca, aka eu, începe să-și bage pula. Dar de concediu se bucură, că așa-i șade bine unei doamne respectabile. Asta ca să crape de invidie, binevoitorii Hi hi hi.

Deci, când plecați singure în concediu cu copiii, indiferent cât de bine vă simțiți, nu recunoașteți nimic. Trebuie să vă plângeți că a fost oribil, că a fost greu, că nu se poate, că nu vă descurcați, etc, etc. așa încât să nu fie motive de invidie.

În plus, dacă aveți o prietenă bună, care vă iubește copiii și care e dispusă să facă din când în când pe bona, nu ezitați să încheiați un parteneriat strategic care să vă asigure de la câteva ore până la câteva zile (după posibilități) de pasiune în brațele amantului, iubitului ori proaspătului agațament 😀

I’m Forest. Forest Gump…Când mergeți la Eforie?

Acum 100 de ani când eram eu în anul 1 de facultate, înainte de un 1 mai, l-am cunoscut pe un coleg. Frumușel, ciudățel, spontan, fix pe gustul meu. Și m-a invitat la mare. La Eforie. Verii lui aveau acolo o vilă. Mi-a explicat cum se ajunge, urmând să vin dacă am chef. Nu existau telefoane mobile. Am luat-o pe prietena mea, ne-am urcat în tren, am băut tot drumul, am ajuns vesele în Eforie, am urmat indicațiile, am găsit o vilă care părea să corespundă doar că era cam pustie, m-am pus pe urlat, într-un târziu la un balcon a apărut un tânăr rupt de somn care mie mi-a picat cu tronc. Nu era colegul meu, dar m-am decis pe loc să-mi petrec câteva zile cu el. Ne-a primit înăuntru. Părea că și el vrea să petreacă cu mine, așa că lucrurile au mers lin. Spre seară, dintr-o cameră a apărut și colegul meu, deci nimerisem bine, doar că mă îndrăgostisem de vărul…

A urmat o prietenie faină, cu colegul, cu sora, cu vărul, cu verișoara. Și cu toate colegele de facultate care s-au îndrăgostit de colegul. Slavă cerului, eu mă îndrăgostisem de vărul.

Colegul, pe vremea facultății, și-a dus tinerele și mai bătrânele colege îndrăgostite, la film. La Forest Gump. Iar ele, din dragoste, au început să-l alinte Forest…Motiv de miștouri la bețiile de la vila din Eforie. În absența colegelor, desigur. Ele nu erau invitate.

Frumoasa prietenie a continuat până m-am măritat. Apoi, brusc, din motive necunoscute, am pierdut legătura cu cei patru. Până anul trecut, când din întâmplare mi-am întâlnit prea-frumosul coleg pe faleza din Eforie…mi-a dat numărul de telefon, greșit, se pare că tot prin nori îi umblă capul.

Anul ăsta, într-o seară, când am ieșit din duș, am găsit pe whatsapp un mesaj de la un contact necunoscut: I’m Forest. Forest Gump…Când mergeți la Eforie?

Eram deja.

Mami, mai ai ți?

Nu, nu mai am.

aaaa, bine atunci, eu mă culc.

A trecut deja o săptămână de atunci.

IMG-20130712-WA0000

Ce alegi? Piatra, scoica sau dracul de mare?

Pe tine.

Pe el l-am cunoscut cu ceva timp în urmă, nu foarte mult. Și mi-a plăcut tare mult. Nici nu știu de ce. De fapt cred că mi-a plăcut mult ideea că mi-ar plăcea mult un astfel de bărbat…Sunt convinsă că omul merită. Ideea însă nu, s-a dovedit a fi cât se poate de stupidă. Dar a fost frumos. Am hotărât să închei capitolul.

Domniță, aduc iapa să faceți o poză?

IMG-20130717-WA0010

El este însoțitorul. Un Ionică, urâțel, bătrâior, cu niște ochi absolut superbi și cu o atitudine pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum nici măcar la cei mai lucrați oameni (în terapie) pe care-i știu. Sigur pe el, fără însă a fi arogant ori obraznic. A flirtat cu două doamne desăvârșite, în cel mai demn mod…Aș risca o călărie cu el și cu iapa Doina, fără doar și poate. Categoric revin :))

IMG-20130716-WA0012

 

Adică ești în Brașov și nu dai și tu un telefon?

El are darul de a recunoaște Brașovul după pavajul pe care-l vede în poze.

Desigur, mai are și alte daruri! A fost a doua oară când l-am văzut, dar îl simt foarte apropiat. Nu mă întreb de ce, pentru că știu.

Întotdeauna am apreciat plimbările oferite de brașoveni, prin locuri numai de ei știute. Abia aștept acum să aprofundez locurile nou descoperite.

Și am început cu muzeul din Piața Sfatului.

DSC_0715

 

DSC_0720 DSC_0722

Serviciu contra serviciu. Știi că Betty Ice au scos înghețată de ciocolată neagră?

DSC_0724

 

Punita Concept. Au magazin doar în Brașov, la Star. Nu rezist brățărilor lor. Orice drum prin Brașov mă face mai bogată cu câteva brățări. De data asta au fost trei, dar arăt doar una.

DSC_0726

Uite ce frumoasă sunt!

IMG-20130719-WA0004

Chiar că :))

Nu spun cine a spus așa. Doar că părerea lui contează. :)) Și nu, nu este soțul.

Cam asta a fost prima parte a concediului. Mi-era dor de blogul meu, mi-era dor să scriu. Revin peste vreo 10 zile cu partea a doua a concediului. Și tot atunci cu ceva picanterii :))

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s