Ești o fată curajoasă!

Sunt în Sibiu, într-o pensiune al cărui nume nu-l știu, în pat, cu laptopul în brațe, după o zi plină. Sunt obosită, dar înainte de somnul pregătitor pentru ziua de mâine vreau să-mi petrec puțin timp cu tine. Închid ochii și te chem. Așa nu ai nici o ezitare, imediat răspunzi. Ești frumos, ochii tăi mă farmecă și mă ivită la visare. Sfredelitori și evitanți în același timp, încercând să mă provoace dar și să fugă de inevitabila întâlnire…

DSC_0772

Îmi fac de data asta curaj și iau imaginea cu mine. De câteva ori m-ai întrebat ce vreau să-ți fac? Vreau să te duc în lumea mea, așa cum îmi place mie. Ai citit La răscruce de vânturi? E cartea adolescenței mele…

Am fi putut să ne urcăm pe vaporaș ori pe șalupă. O doamnă de lângă chiar a plecat către un vapor mai mare – așa îi părea mai sigur. Dar eu am văzut barca. Am hrănit peștii cu pâinea lăsată special pe ponton. Apa limpede prin care se vedeau stâncile mă fascina. Și peștii ciorchine în jurul bucății de pâine. Nu a fost nevoie să închid ochii. Apa îmi oferă mereu ceea ce vreau să văd. De data asta pe tine, lângă mine, curios, așteptând să vezi ce am de gând să fac. Aș vrea să cucerim întinderea limpede, dar nu oricum, nu cu vaporul, nici măcar cu șalupa. Acea barcă veche pare să ne aștepte exact pe noi. Știu sigur că cineva a lăsat-o acolo pentru noi. Gata, m-am hotărât, îmi strecor palma în palma ta și fără să spui nimic te lași purtat pe scări. Lăsăm pontonul în urmă, câțiva pași printre copaci, alunecăm pe grohotiș și cu greu ne oprim fix la marginea apei. Barca e la un pas, urcăm. Potrivim vâslele și pornim. De pe șalupă, doamna nesigură ne privește suspicios. Nici tu nu pari prea sigur pe ce va urma. Parcă aștepți să-ți spun ce vreau să-ți fac…Șalupa trece pe lângă noi, iar valurile mă fac să fiu atentă la vâslit. Las ochii tăi să se bucure de peisaj, iar eu vâslesc. N-am mai făcut-o de mult și-mi place să simt din nou cum apa mi se opune cu scopul nobil de a duce barca în mijlocul întinderii nesfârșite. Valurile s-au potolit, suntem suficient de departe de mal cât să mă pot opri. Mă las pe spate și privesc cerul. Albastru, cu nori care se mișcă repede purtați de vânt. Totul se mișcă în jur, apa se mișcă, barca se leagănă, norii aleargă. Numai tu stai. Tu ești nemișcat și mă întreb de ce. Atât de real pari încât pentru o fracțiune de secundă am și uitat că ești doar imaginea din spatele ochilor mei. Și că îți pot face ce vreau pentru că în spatele ochilor mei este sufletul meu…Și ce să-ți fac? Nu știu ce vrei, nu știu ce-ți place, nu știu cine ești…Mă dau la o parte și te las pe tine la vâsle, eu rămân cu ochii la norii mișcători. Și barca se mișcă acum mai tare. Are viteză. Ție nu-ți  place nemărginirea apei. Și te îndrepți către mal. Pe mine nu mă deranjează, am tot ce-mi trebuie, apa mă înconjoară, norii mă acoperă iar tu ești în fața mea, te pot privi, dacă întind mîna te pot chiar și atinge.

DSC_0732-1

Te proptești lângă o stâncă și dintr-o dată ești pe mal, mai să răstorni barca…mâna ta mă smulge din visare, norii dispar, în locul lor văd pietre și smocuri de iarbă. Mergi repede, cu greu mă țin după tine. Și mă strângi tare, de parcă ți-ar fi frică să nu mă pierzi…cred că de fapt mie mi-e frică să nu-ți pierd chipul printre nori.

Apar copacii, iarba e mai mare, soarele nu mă mai arde. Este răcoare prin pădure, dar tu mergi repede iar mie mi se face cald. Mi-e dor de apa limpede, aș vrea să mă scufund.

Și exact când mă pregăteam să-ți spun toate astea, a apărut cascada. Un perete de stâncă și apa lăptoasă…Mă tragi cu forță sub perdeaua de apă…ce voluptate. Ce vrei să-mi faci? Ce-ai vrea să-ți fac? Apa cade cu putere în jurul nostru. Îmi spui ceva iar eu nu te aud. Dar îți văd buzele…Ești o fată curajoasă!

DSC_0759

Un gând despre “Ești o fată curajoasă!

  1. Pingback: Casa cu ochi | Olandezul Zburător...

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s