Traseu de vacanță

Traseu Vacanta

Cornetu

Pitești

Curtea de Argeș – De vizitat: Mânăstirea Curtea de Argeș

Transfăgărășan – De vizitatCetatea Poenari, Lacul si Cascada Balea, Lacul si Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul si Lacul Capra

Sibiuprima noapte – Cazare la Pensiunea Lucefărul – Cameră mare, curată, pensiunea este situată pe inelul central, există și cârciumă la parter, deci ideală pentru înoptat

De vizitat – ce vă taie capul, după mine totul e de vizitat. de amintit totuși Scara Aurarilor, Pasajul Scărilor, Dumbrava, Piața Mică, Piața Mare, Podul Minciunilor etc.

Sighișoaraa doua noapte – Cazare Pensiunea San Gennaro – frumos, curat, păstrat farmecul cetății, au și terasă faină și răcoroasă.

De vizitat – Cetatea, toată, pe îndelete, de neratat nici un ungher. Sfatul este ca vizita să fie în afara festivalurilor, chiar și așa e destulă lume, dar este decent.

Sibiu

Transalpina

Novacia treia noapte – Pensiunea Ela – Cameră mică, paturile înghesuite, dar pentru călătorul obosit, merge. Curat, curte mare, mese, acces la bucătărie, genul de pensiune din sat mai puțin turistic.

De vizitat – O grămadă de peșteri și mânăstiri, noi le-am vizitat cu altă ocazie, așa că de data asta le-am sărit. Dar e de zăbovit măcar două zile prin zonă.

Târgu Jiu De vizitat toate cele ale lui Brâncuși. Noi am găsit extrem de greu loc de parcare.

Drobeta Turnu Severin

Orșova

Eșalnițaa patra noapte – Pensiunea Miraj – Ca toate pensiunile din zonă, se află pe malul dunării, are ponton, piscină și șezlonguri. Mâncarea și servirea au fost nașpa rău de tot, dar nu prea ai de ales

De vizitat – excursii pe Dunăre cu șalupa, la Cazanele Mici și Mari. Absolut divin, scump, dar merită toți banii.

Moldova Nouă

Oravița

Sarmizegetusa Ulpia Traianaa cincea noapte – Pensiunea Sarmis – destul de kitschoasă, dar curată, cu curte mare, spațiu bun pentru copii, piscină, cârciumă în care se poate mânca vânat de mistreț și căprioară.

De vizitatUlpia Traiana Sarmizegetusa – slăbuț, nu m-a impresionat, dar e chiar la șosea așa că merita consemnată.

HațegDe vizitat – Prima rezervație de zimbri de la noi, am văzut 11 zimbri foarte simpatici…plus drumul drăguț până la ei. Merită

Sarmizegetusa Regia De vizitatSarmizegetusa Regia, cetatea Blidaru și toate celelalte cetăți din Munții Orăștiei. Absolut superbe, merită alocat mai mult timp și vizitate pe-ndelete.

Alba IuliaDe vizitatCetatea Alba Carolina – mustește de istorie, somptuasă, merită un popas.

ReșițaDe vizitat Muzeul Locomotivelor cu Abur

Sibiua șasea noapte – Motel Dracula – groaznic, de evitat. Noi am prins exact raliul și nu am găsit altă cazare. Motel de tiriști, jegos. Deci NU. 

Râmnicu Vâlcea – Popas de halit mici la Dăbulești

Pitești

Cornetu

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s