Tablou despre sex

Am fost invitată acum aproape două luni la o discuție care se vroia despre sex și mai ales despre problemele ce apar în timpul actului sexual, discuție despre care am povestit un pic mai mult aici. Discuția nu a fost nici pe departe despre sex, cu toate că potențial avea. Am fost invitate atunci, într-un mod delicat, să abordăm subiectul pe blogurile noastre și am văzut deja câteva încercări timide și oarecum ne-asumate, pentru că să vorbești despre cum face sex vecina, bunica, doamna din tramvai etc. mi se pare o combinație creativă între SF și fantezie erotică. Așa că o să încerc, pe cât posibil, așa cum am făcut încă de la început pe acest blog, să povestesc experiențele mele și să-mi expun părerea mea.

Discuția inițială a fost despre uscăciunea vaginală. Cu toate că rezultatele studiului ne indicau un procent de 27% care suferă de această afecțiune, din cele care am fost prezente NIMENI nu acuza simptomele. Altfel spus, toate eram perfect lubrifiate și așa fusesem încă de la inceputul vieții noastre sexuale. Aici ar putea fi THE END, dar nu e. Cu toate că lubrifierea în sală era maximă și mai ales continuă, toată lumea știa ce e aia uscăciune vaginală. Drept e că titulatura folosită (incorect, dealtfel) este destul de sugestivă, dar totuși…și când vorbim despre plânsul neconsolat al bebelușului unuia care nu-i părinte, intuiește despre ce-i vorba, după nume, dar plânsul îl experimentează abia cu propriul copil. If you know what I mean 🙂 Deci, să concluzionăm: nimeni din sală nu a experimentat vreodată uscăciunea vaginală, toată lumea se lubrifia numai la gândul unei partide și toată lumea știa ce este uscăciunea vaginală. Buuun, acum că lucrurile sunt clare, putem trece mai departe.

În cei 30 și ceva de ani pe care-i am, din care vreo 20 am fost activă sexual, eu am experimentat, pe lângă alte plăceri și neplăceri, și uscăciunea vaginală. Ba chiar de mai multe ori, cu parteneri diferiți. Nu am considerat-o însă niciodată ca fiind o afecțiune și chiar insist asupra acestui aspect: USCĂCIUNEA VAGINALĂ NU ESTE O AFECȚIUNE.

Mi s-a întâmplat în tinerețea-mi zbuciumată să-mi încep o noapte fierbinte de amor perfect lubrifiată și după un timp oarecare să mă confrunt cu uscăciunea vaginală. Pentru că NU MAI AVEAM CHEF SĂ FAC SEX. Nu mai exista dorință în acest sens. Enough is enough. Am avut atunci posibilitatea să-mi ascult corpul și să zic STOP, din acest moment pentru mine nu mai este ok să fac sex sau să folosesc un lubrifiant artificial și să continui până….până când? Că dacă aș fi ignorat limita impusă de corpul meu, ce alt reper să-mi iau?

Mi-a plăcut mereu să accept provocări, să mă lansez în competiții doar de dragul competiției. Cum ar fi de exemplu: „pare tipul ăla destul de inabordabil?” „Pare”. „Poate să reprezite el un bun trofeu?” „Poate” „Ei bine, îl vreau!” (Când eram tânără, desigur!!!!) Chiar dacă vânătoarea era de cele mai multe ori incitantă, nu întotdeauna era suficient de excitantă, așa că apărea, uneori, uscăciunea vaginală. Pentru că eu de fapt în tot demersul meu NU AVEAM CHEF SĂ FAC SEX, ci să mă joc. La nivel mental eram lubrifiată maxim, altufelu, mai subțire.

Alte dăți vânătoarea incitantă se lăsa și cu excitație, deci lubrifiere….dar până când? Până când îmi trecea cheful. Asta putea să dureze o zi, două, nouă, 5 luni, 10 ani…Și cu toate că întâi trecea cheful, de multe ori mă prindeam abia când constatam uscăciunea vaginală…Pentru că așa e corpul nostru făcut, dragul de el, să ne arate în fel și chip când e cazul să ne oprim din ceva ce lui nu-i mai place. „Păi da, dar mie-mi place!” o să ziceți. Chiar așa? Chiar îți place sau continui să faci sex doar pentru că ai auzit că vecina, prietena, colega, face sex de x ori pe săptămână, deci așa TREBUIE să fie? Sau ai fost poate la terapie și de-acolo ai aflat că dacă nu-ți fuți bărbatul 7 zile din 7, 24 din 24, e posibil să te părăsească? Bla bla bla…

S-a vorbit mult și a fost unanim acceptat că în sarcină, alăptare și la menopauză e posibil să apară temuta afecțiune numită foarte academic, uscăciune vaginală (btw, ea se numește atrofie vaginală). Dar în aceste situații pare mai acceptabil, sunt modificări hormonale, deci avem voie să nu fim lubrifiate. Menopauza n-am experimentat-o încă, dar sarcina și alăptarea da. Sarcina chiar de două ori. Sunt modificări hormonale, categoric, care au efect asupra dorinței sexuale și implicit a uscăciuni/lubrifierii vaginale. Mă distrează că aceleași modificări hormonale pot determina în sarcină fie un exacerbat apetit sexual însoțit de lubrifierea aferentă și asta nu-i considerată afecțiune, fie un apetit sexual scăzut asezonat pe ici colo cu uscăciune vaginală, și asta este o afecțiune. Hai nu pe bune? Așa v-au spus la orele de medicină?

În alăptare, deci după naștere, apare aceeași înfricoșătoare afecțiune. Dar e scuzabilă, tot de la hormoni. Au uitat doamnele să ne spună doar că modificările hormonale influențează în mod direct dorința sexuală și abia dorința sexuală sau lipsa ei, lubrifiază sau usucă. Da dragă doamnă, dacă-mi întroduc în vagin un ovul lubrifiant nu fac decât să ung zona cu niște smac uleios care mimează o lubrifiere, dar dorința sexuală nu e. Și dacă dorință sexuală nu e, nici lubrifiere nu e. Am zis!

Și da, cât am alăptat, mai ales cât a fost doar alăptat, hormonii au înclinat maidegrabă către lipsa dorinței sexuale. Și zic eu că bine au făcut. Că nu degeaba e corpul nostru atât de dăștept. Păi după ce că eram ruptă de oboseală, eventual și cu un pui de depresie post-partum, cu casa vraiște, fără mâncare, cu mormane de haine nespălate, altele ne-puse la locul lor, cum ar fi fost să-mi ardă și nonstop de coțăială? Nu, aia a trecut în plan secund, măcar aia mă lăsa să respir. Sigur, dacă aș fi încercat să fac sex în acea perioadă, bag mâna-n foc că sufeream de uscăciune vaginală. Dar mvaaaai, ce surpriză, ce surpriză! Adică cum, nu-ți vine-a fute și nici nu te lubrifiezi? Ciudata pământului!

Am auzit și la dezbatere și apoi am mai și citit despre minunile pe care le fac ovulele lubrificatoare cu mamele și bunicile noastre. WOW, cât de tare, mama a avut curajul să se destăinuie fiicei, fiica, cu toate că nu a experimentat niciodată, dar NICIODATĂ uscăciunea vaginală, o recunoaște din prima, fără să aibe nevoie de prea multe detalii și, grație celor de la Feminella și mai ales a noastră, celor care ne informăm cu sârg cititorii pe blog, știe să prescrie ovulul miraculos. Aplauze, aplauze, fluierături – reușită pe toată linia. Asta e din ce-am citit, nu știu de la mama, că mama e văduvă. Și soacra tot văduvă.

Desigur, prima scuză găsită ar fi că mamele respective sunt la menopauză. Deci iar hormoni, bla bla, uscăciune vaginală. So sad! Dar scuza există.

Aici o să mă opresc oleacă. Scuza. Asta trebuie să existe. Dacă avem o scuză bună ne este permis să ni se usuce vaginul, altufelu n-avem permisiunea. Și dacă totuși ni se usucă suntem descalificate, suntem niște fraiere, niște proaste, niște ne-femei. Viața noastră sexuală trebuie să fie perfectă. Și accentul nu e pe perfectă ci pe TREBUIE. Psihologii spun că în cuplu TREBUIE să avem viață sexuală și ne spun și de câte ori trebuie să ne-o tragem pe zi/pe săptămână/pe lună, exact cum, alți specialiști ne spun cu exactitate câte grame trebuie să ia în greutate bebelușul pe zi/pe săptămână/pe lună. Asta ca să ne păstrăm cuplul. Bărbatul trebuie futut regulat că altfel pleacă, se duce la alta mai lubrifiată. Da, pe lângă femeia veșnic udă, în tablou se află și bărbatul care nu-și dorește altceva de la trista lui viață, decât să fută. Fututul în condiții de lubrifiere optimă cade în sarcina noastră, a femeilor, alături de gătit, spălat vase, spălat chiloți, făcut curățenie. Clar? Cum adică nu ai chef? Cum adică ești prea obosită? Te doare când te fuți pentru că te fuți fără să ai chef și nu ești lubrifiată? Bagă-ți un ovul. Nu uita, dacă nu faci sex măcar de x ori pe săptămână, ești o ratată. Asta se numește presiune socială – adică, cu toate că toți știm prea bine că nici vaginul nu e veșnic lubrifiat, cu toate că nici una dintre noi nu am văzut vreodată un penis într-o veșnică erecție, ei bine, cu toate că asta e realitatea pe care o trăim, ne mințim și mai ales ne mințim copiii, prietenii, partenerii, că lucrurile stau altfel decât stau. „Cum, tu nu ai făcut sex azi? Vai tu, dar ce fraieră ești! Cum adică nu ai avut chef? Păi și de ce nu ți-ai pus un ovul?”

Atât eu cât și prietene bune, nu am avut relații sexuale perioade mai lungi de timp. Dar ce, am spus cuiva? Nu. Imaginnea femeii este alta, presiunea socială e mare. Femeia fericită și împlinită TREBUIE să facă sex. Așa e rețeta. Așa spun psihologii, așa spun medicii, așa spun specialiștii, deci așa TREBUIE să fie. Dacă ai chef, minunat, dacă n-ai chef, bagi un ovul și ești călare pe situație. Iar asta categoric te va face mai femeie. Viața sexuală TREBUIE să se mențină la cote înalte toată viața, asta ca să fii împlinită. Altfel, dacă cumva nu ai chef și îndrăznești să asculți de corpul tău, vei fi mazilită. Nu-ți asculta niciodată corpul, bate-ți joc de el, ignoră-l, ce dacă el nu vrea, bagă ovule, dă cu geluri, TREBUIE să te asculte până la urmă. Mai ales dacă ești măritată. Nu-i poți spune soțului și stăpânului tău adevărul. Nu în viața asta. Este secretul cu care trebuie să ajungi în mormânt. Dacă ești măritată și riști să-ți asculți corpul e posibil să afli….mvai, mi-e și frică să scriu! Da, ei bine, dacă ești măritată și te oprești un pic și acorzi un pic de atenție corpului tău s-ar putea ca el să-ți spună că nu-i mai place de soțul tău. Că are nevoie de o schimbare, că tu te-ai schimbat, că ai alt ritm, că ai alte preferințe. Preferințe pe care, de cele mai multe ori, dacă există o relație bună, le poți satisface tot cu soțul, dar în alt fel. Când zic relație bună nu mă refer la sex de x ori pe săptămână, pentru cine nu s-a prins încă, aia era bășcălie. Sau, în unele cazuri, corpul tău îți poate spune că ai ales greșit și că poate e cazul să-ți schimbi partenerul. Șșșșșșt, asta-i blasfemie! Când ai la-ndemână ovulul care te scoate din căcat când lui îi e a fute și ție nu, eu vorbesc de schimbat partenerul!!!!…Ntz, ntz, ntz. Și totuși, faci pariu că în cea mai aridă uscăciune vaginală dacă apare prințul-broască, se lubrifiază imediat? Doar că ne e frică și să visăm.

Toate, dar absolut toate, într-o conspirație tacită, pictăm la același tablou: femeia veșnic lubrifiată pentru și în numele soțului/partenerului ei. Iar ce se scurge de pe pensulă, pata de culoare de pe podea, o numim fie biata nefutută fie curvă. Și apoi ștergem cu mopul și uităm că în afară de frumosul tablou a mai fost și altceva.

12 gânduri despre “Tablou despre sex

 1. Olandezule draga,

  eu nu as fi putut exprima mai bine in cuvinte….SI nici una din amicele mele nu au aceasta problema, doar eu, proasta de mine, dupa nastere. Doua mici detalii as mai adauga.
  1. Doc mi-a spus ca-mi rupe picioarele daca folosesc ovule, sa bagi hormoni in tine doar ca sa poti sa satisfaci e cea mai mare prostie. Iti doresti cu adevarat, atunci totul vine de la sine.
  2. Dupa o zbenguiala din aia chinuita pe uscat, urmeaza o mare cistita si vai, ce o mai trag dupa aia! Evident, niciuna din amicele mele nu pateste asa ceva pentru ca ele au o viata sexuala regulata si fericita, nu ca mine….

  Iti multumesc pentru curaj si sinceritate,

  Je

 2. Pingback: Femeie trecută… | La Fée Blanche

 3. Sooo true! Nici eu nu am auzit de la nicio prietena de probleme de genul, si nici de probleme de frecventa a partidelor de sex.. oare de ce? Nu stiu, dar uneori am impresia ca toata lumea are o viata perfecta si numai o mana de femei au probleme.
  Oare cand vom putea fi sinceri? Cu noi si cu ceilalti? Cand vom inceta sa ne mintim aiurea-n tramvai? Este acelasi lucru cu ce se posteaza pe siteurile de socializare: toti au o viata peeerfecta, posteaza poze numai din cel mai bun unghi, cand au cea mai joasa valoare pe cantar, cand s-a intamplat (singura data, de altfel) sa primeasca un mare buchet, romantic, de flori, etc… M-am cam saturat de joaca asta de-a aparentele..

 4. Pingback: Partea întunecată a căutătorilor de lumină – Ferlidona | Olandezul Zburător...

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s