Pastă de dinți și periuțe

Vine o vreme când trebuie să schimbi periuțele cupiilor iar tubul de pastă oricât l-ai stoarce se încăpățânează să nu mai verse nici un strop de pastă. Trist moment la noi pentru că dacă Victor vrea periuță cu Shrek vrea și Vlad tot cu Shrek și e prea mare. Mică, pentru gura lui e cu cine știe ce bazaconie și dăi și urlă nenică și-apoi citește pe bloguri cum nu știu care mamă perfectă a văzut în magazin o vacă cu doi copii dintre care unul urla de ți se rupea sufletul și nenorocita nu făcea nimic ca să-l calmeze. Hai nu pe bune? Ador criticile astea și mamele perfecte! Și ele pe mine, I know 🙂 Vă salut, dragele mele!

Ei bine, de data asta am rezolvat-o ușor de tot, am primit de la Bio Trade un colet, mare încântare mare! Când m-au întrebat puradeii cui a adus curierul cutia și le-am spus că lor, au țopăit nerăbdători să vadă ce-i. PAM PAM, două periuțe și o pastă. În nici două secunde au decis că periuța cu iepure e a lui Vlad și cea cu hipo a lui Victor. Thanks god, nobody crying.

DSC_0207

Și, cea mai tare fază, imediat s-au dus să se spele, ziua-n amiaza mare…mare minune în casa de la Cornetu unde spălatul este de fapt udat cu furtunul, bălăceală în piscină și cea mai tristă, bălăceală în cadă. Spălatul pe dinți se petrece sub amenințările malefice ale temutei mame de doi copii blonzi. Bine, n-a ținut mult avântul, doar vreo trei zile, dar orișicât, măcar le pot promite că dacă se spală mai vine curierul cu colete pentru ei. Cât o ține, apoi trecem la amenințări din nou. Bad mother!

Periuțele mi-au plăcut maxim, sunt albe cu un desen mic, te speli pe dinți cu ele nu privești la benzi desenate, zice că sunt făcute din amidon de porumb, sunt biodegradabile și reciclabile, acum n-o să le păstrăm chiar atât de mult ca să ne convingem, dar credem pe cuvânt. Dacă se colectează pe undeva pentru reciclare e foarte tare, am vrea și noi să știm.

DSC_0208

Pasta, miroase bine, noi avem de căpșuni dar am văzut pe site că există și de banane. Zice așa:

„CEA MAI SIGURA PASTA DE DINTI PENTRU COPII DIN LUME (conform EWG’s skin deep – http://www.ewg.org/skindeep/browse/baby+toothpaste/)

Pasta de dinti Jack n’Jill a aparut in Melbourne, Australia, fiind conceputa de un farmacist impreuna cu sotia sa. Dupa nasterea primului lor copil, au inceput sa se preocupe tot mai mult de efectele mediului asupra acestuia. Pentru ca nu doreau sa il expuna in mod gratuit unor aditivi si produse chimice, au cautat produse de igiena orala, dar au gasit prea putine care sa raspunda cerintelor lor. Astfel, au conceput ei singuri, folosindu-se de expertiza de farmacist a fondatorului, cea mai sigura pasta de dinti pentru copii.

Pasta de dinti Jack n’Jill este 100% sigura pentru copii mai ales pentru ca ei au tendinta sa o inghita! Toate ambalajele sunt concepute a fi atragatoare pentru copii, dar si pentru adulti, sunt reciclabile si nu contin BPA. Pe langa pasta de dinti, compania ofera si periute realizate din amidon de porumb, fiind astfel bio degradabile si reciclabile.

Toate aromele sunt naturale si certificate USDA organic (United States Department of Agriculture). Au grad alimentar, sunt certificate Kosher, Vegan, Gluten Free, si nu contin alergeni.

Pasta de dinti contine extract de galbenele organic. Galbenele sunt cunoscute pentru proprietatile lor naturale de vindecare si puternic antinflamatorii, fiind benefice pentru dinti si gingii. Extractul de Calendula Officinalis este certificat organic si biodinamic de NASSA – The National Association for Sustainable Agriculture, Australia (www.nasaa.com.au). Este preparat in mod exclusiv pentru Jack n’Jill Kids in Adelaide Hills in sudul Australiei.

Ingrediente: dioxid de siliciu, glicerina vegetala, xylitol, extract de calendula officinalis certificat organic, xanthan gum,  aroma naturala certificata organic de banana, apa purificata.

NU CONTINE: fluor, SLS, conservanti, coloranti, zahar, produse chimice, produse de origine animala, menta.

Poate fi folosita de copii peste 6 luni.”

Pentru mine un aspect important a fost absența zahărului. Vlad are cam toți dinții cariați și chiar dacă am redus dramatic consumul de dulciuri, tot mai scapă. Are totuși un frate mai mare care se descurcă și care în bunătatea-i nemăsurată mai împarte uneori prada cu cei din jur. Dacă peste aceste accidente, adaug măcar un periaj pe zi cu o pastă de dinți cu zahăr, am rupt-o-n fericire. Și pastă de dinți fără zahăr pentru copii așa de mici găsesc destul de greu. Așa că ne declarăm clienți Jack n’Jill. La început mi s-a părut ciudățică tare, transparentă, incoloră și mai ales fără de spume…îhî, nu face spumă la spălat. Apoi am găsit că e un avantaj, transparentă fiind și incoloră, văd bine dinții când îi spăl, micile puncte de pe smalț nu mai sunt acoperite de pastele colorate pe care le foloseam până acum. Și tot la vizibilitate mă ajută și absența spumei. Ca să nu mai zic că nu mai are copilul ce scuipa și nici ce înghiți. Deci da, deocamdată rămânem cu periuțe și pastă de la Bio Trade. Și mă gândesc serios să mai încerc și alte produse de la ei, dacă tot am început.

DSC_0209

2 gânduri despre “Pastă de dinți și periuțe

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s