Cine decide?

Cine hotărăște că este imposibil ca un lucru să se întâmple? Cine dă verdictul că nu se poate?

Eu? Mi-a trecut prin cap de multe ori că nu se poate, că e imposibil. De ce? Pentru că nu mă consider suficient de bună pentru tine, pentru că nu am răbdare, pentru că îmi vine să renunț, pentru că mi se pare riscant, pentru că nu am nici o certitudine, pentru că nu există garanții. Și uite că totuși s-a întâmplat. Parțial, verbal, declarativ, dar s-a întâmplat. Deci imposibil nu era iar eu nu aveam dreptul să cred că nu se poate.

Tu? Și tu ai spus că nu vrei, că nu se poate, că distanța face ca lucrurile să fie imposibile. Și nu numai distanța. Sunt sigură că ți-a trecut prin cap că nu are rost. Și totuși ai făcut-o. A fost mai presus de ce credeai tu, mai presus de ce-ai decis. Te-ai împotrivit până când lucrurile s-au întâmplat.

Ceilalți? Sigur, s-ar găsi voci care să murmure că nu ești bun, că ești ciudat, că nu meriți, că eu nu sunt bună, că ești prea mult pentru mine. Mi-ar striga că-s nebună, că sunt inconștientă, că îmi asum riscuri inutile, că nu am de ce să fac asta. Dar dintre ei ar fi mulți care s-ar bucura dacă. Și alții care ne-ar invidia dacă. Alții care m-ar condamna dacă, care nu ar fi de acord cu. Alții care ți-ar spune că ai făcut o prostie, că nu trebuia să. Ar mai fi unii care ne-ar certa că nu am făcut-o mai repede, care ne-ar acuza că am așteptat prea mult.

Cu toate astea lucrurile se întâmplă. Au ritmul lor, au drumul lor, nu ne putem împotrivi și nici nu le putem grăbi. Se întâmplă să. Ar trebui să te aștept? Ar trebui să vii? Să insist? Să cedezi? Să stabilim termene, să ne facem promisiuni?

Numai timpul are răspunsul.

Un gând despre “Cine decide?

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s