Iubesc un porc

De mici suntem învățați că supremul altruism este să săruți cu drag broscoiul pentru a-l transforma în prințul cu care să trăiești până la adânci bătrâneți. Dar asta nu este decât o răbufnire de orgoliu al unor pudibonde domnișoare care-și duc prăfuita existență într-o carte pe care o citesc niște copii amenințați că vor ajunge ignoranți. Și atunci ei o citesc și ajung să creadă cartea și să ignore realitatea, dar se numește că sunt educați și culți.

Ce faci când prințul de care te-ai îndrăgostit se transformă în porc când află că-i ești drag?

Sunt mai  multe variante. Fie îl dai dracului de porc nenorocit. Fie te văicărești că soarta-i crudă cu tine și că bărbații e porci. Fie aplici învățătura din basmul cu broscoiul și-l tot săruți, și-l tot săruți sperând să se transforme iar în prințul care să-ți hrănească orgoliul, fără să-i accepți vreo clipă măcar chipul lui de porc.

Și dacă aș iubi un porc? Cum ar veni să mă îndrăgostesc de-un prinț, să fac o serie de greșeli fatale care să-l transforme în porc și după asta, în loc să mă dezic de el, în loc să mă plâng, în loc să mă chinui să-l transform la loc în prințul cel fermecător, să îl iubesc pe porc cu toată ființa mea? Să îl iubesc ca și când porcul ar fi singurul capabil să primească toată iubirea mea? Dacă iubesc prințul și nu iubesc porcul nu înseamnă oare că iubeam de fapt doar o imagine, doar o parte frumoasă pe care fiecare încercăm să o arătăm lumii? Și dacă porcul e partea urâtă, ea oare nu merită aceeași iubire, ba chiar poate mai multă, pentru că-i mai autentică? Nimeni nu se preface ca să fie urât, dar pentru a fi plăcuți apelăm la cele mai josnice tertipuri… Nu e oare porcul mai cinstit ca prințul? Cine spune povestea cea adevărată, porcul sau prințul? Dacă iubești prințul, poți iubi în egală măsură și porcul? Viața mi-a arătat de multe ori că nu. Dar dacă simt că iubesc porcul? Atunci am scăpat de probleme, nu mai există întrebări, nu mai există frică.

5 gânduri despre “Iubesc un porc

  1. „Cum ar veni să mă îndrăgostesc de-un prinț, să fac o serie de greșeli fatale care să-l transforme în porc „…pai asta inseamna ca ti-ai adus contributia personala la transformare…asa ca …semeni vant, culegi furtuna.Iubeste porcul!In el e ascuns un print!

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s