Fii bine cu tine

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) anunță organizarea conferinței Fii Bine cu Tine, în data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Evenimentul este parte a Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, ediţia a II-a, și va avea tema ”Fii bine cu tine în cuplu, în familie, cu copiii”. 

ISTT a inițiat conferința Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum să-şi facă viaţa mai bună colaborând cu psihologi specializați în lucrul cu trauma. Fiecare persoană din sală va putea înţelege cum trauma afectează viaţa,  va afla despre moduri în care poate limita impactul ei, ce influență pot avea experienţele traumatice timpurii în relaţia cu partenerul de cuplu, sau cum poate creşte în copiii săi capacitatea de a face faţă încercărilor vieţii.

La conferința Fii Bine cu Tine publicul va întâlni cu 9 psihologi experimentați care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive și 6 ateliere de lucru.

Conferința Fii Bine cu Tine are loc sâmbătă, 2 noiembrie, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri nr 90). Înscrierile se pot face online, la numărul de telefon 0735 226 936 sau la conferinta@psihotrauma.ro. Tariful este de 120 de lei.”

Fii Bine cu Tine.

Aceasta este o parte din comunicatul de presă al Conferinței Fii bine cu tine, la care mă voi duce și eu sâmbăta viitoare și abia aștept. Sunt sigură că mă va impresiona.

De-a lungul timpului,în discuțiile pe care le-am avut cu prietenii, cu cunoștințele, de câte ori a venit vorba despre traumă, am observat că lumea se gândește la bătăi, la mutilări, la chestii grave care de cele mai multe ori lasă urme fizice. Trauma psihică este întotdeauna plasată în plan secund, pare să treacă neobservată, ca și când ea nu ar exista. Dar ea există și chiar dacă mult mai subtilă ca o urmă lăsată de o palmă, efectele ei sunt de cele mai multe ori devastatoare și cu efecte pe toată durata vieții dacă nu se intervine în sensul vindecării ei.

Au fost în ultimul timp multe conferințe și mai vine una în curând, în care ni se spune ce să nu facem, de ce nu e bine să facem unele lucruri, cum dacă facem acele lucruri ele provoacă traume în psihicul unui copil, de exemplu. Întotdeauna se încheie cu vestea bună și anume că dacă răul a fost produs, el poate fi îndreptat, ceea ce este într-adevăr minunat. Dar nu ni se spune și cum să îndreptăm, iar doar simpla informare nu va șterge nicicum rana din sufletul unui copil care a asistat la scandalurile dintre părinți, să zicem. Citind despre Fii bine cu tine, am decis să merg la conferință pentru că am așa o intuiție că o să plec de acolo cu ceva idei clare și concrete despre cum pot să vindec unele răni la mine și despre cum pot să-mi îndrept greșelile pe care le-am făcut cu copiii mei. Așadar, cu cine mă mai văd?

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s