Să mai dau puțin din casă

M-am lăudat cu copiii, v-am povestit cum am călătorit, v-am mărturisit că sunt o vrăjitoare și că iubesc un vrăjitor, mi-am lăudat soțul, apoi l-am desființat, am împărtășit cu voi construcția casei de la Cornetu, mi-am prezentat prietenii, dar există ceva ce nu v-am spus. Există și-un Krug care nu-i absolut deloc de neglijat. El este șampania familiei noastre, după cum îi spune și numele, este un schnauzer mediu, sare și piper, constănțean de felul lui, dorit și renegat și iar dorit, apoi hulit și într-un final acceptat. De ce un asemenea parcurs? Simplu. Mie-mi plac animalele. Nu-mi amintesc vreo zi din viața mea în care să nu fii avut măcar un animal. Când eram mică și colindam cu ai mei, creșteam mereu toți cățeii și pisicile satului. M-am extins apoi și la păsări, pești și alte nebunii. Într-un final am cules de pe stradă un câine amărât cu lăbuța ruptă și sudată strâmb, cu fractură de maxilar, un câine care nu mai era chiar pui, dar era tânăr. Cred că aveam 12 sau 13 ani când l-am luat acasă și mi-a fost tovarăș credincios până în 2005, adică mai mult de 17 ani. Când a murit Mad, Victor al meu avea 6 luni. Pentru că viața cu un câine este altfel pentru un copil, am decis ca la un an să-i facem copilului cadou un câine pentru a trăi și el bucuria pe care am avut-o eu. L-am căutat și ne-a găsit, am mers după el la mare, entuziasmați că vom avea un câine frumos și simpatic. Ne-am întors ușor dezamăgiți, cu un puiuț cel puțin urât dar cu speranța că se va transforma într-un exemplar superb. Până la îndeplinirea profeției, ne-am ales cu covoare roase, uși stricate, pantofi roși, mâncare furată, pipi în casă etc. Dar s-a transformat până la urmă într-un animal frumos. Chiar este frumos. Tembel și frumos. Atât de multe prostii a făcut câinele ăsta că mi-a mâncat ficații. Am vrut să-l dau, am dat anunț, apoi m-am răzgândit. Era prea frumos și mă iubea prea mult. Am tot oscilat între certuri și împăcări până ne-am mutat la curte. Acum suntem cu toții fericiți, și noi că am scăpat de distrugerile nemiloase, și el că are curte unde să facă tot ce-i trece prin cap. Acum roade lemne, vânează ciori și șoricei, latră, aleargă, păzește casa, mă rog, cam tot ce e normal să facă un câine. Și ne iubim mult, suntem cei mai buni prieteni,l-am iertat pentru toate relele și el ne-a iertat că l-am ținut la bloc.

krug

El este și l-am înscris la concursul Preadrăguț, organizat de Boomerang. Așa cum scria și prietena mea Cristina, există un minisite „dedicat animăluţelor care te fac să spui “Aaaaah” :) Copiii şi părinții pot încărca poze şi videoclipuri cu animalul lor de companie, iar la finalul lunii noiembrie vor fi aleşi, pe baza voturilor celorlalţi iubitori de animale, patru câştigători. Marele premiu este un hrănitor automat de animale, iar cele trei premii pentru finalişti sunt formate din lucrurşoare drăguţe Boomerang, şi pentru stăpân şi pentru animăluţ ;)

Minisite-ul va rămâne funcţional şi după terminarea concursului, pentru ca toţi copiii iubitori de animale să se poata lăuda cu prietenul lor cel mai bun. Periodic, minisite-ul va fi gazda altor concursuri dedicate copiilor şi animaluţelor lor. De ce? Pentru că Boomerang este locul în care se regăsesc cele mai iubite animăluţe din istoria desenelor animate, fie că e vorba de Tom şi Jerry, Tweety, Sylvester, Ursuleţul Paddington, Garfield, Pantera Roz, Krypto – câinele erou, sau Scooby-Doo.”

Așadar vă invit să vă înscrieți și voi în concurs animăluțele sau dacă nu aveți măcar să votați animalele înscrise deja în concurs. Sigur veți zâmbi!

4 gânduri despre “Să mai dau puțin din casă

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s