Scrisoare către vrăjitor

Toată lumea scrie scrisori către Moș Crăciun. Chiar și eu scriu, fie că le scriu pe-ale copiilor ori chiar pe ale mele. Mă amăgesc că vreau să-mi aducă un smartphone nou pentru că pe cel vechi l-am scăpat pe gresie și smartul s-a dus pe pustii, a rămas doar phone-ul care nu-mi ține deloc de cald. Mai nou mi-a băgat fii-miu în cap că bicicleta pe care mi-o doream de ziua mea i-aș putea-o cere Moșului, că nu contează că o țin în garaj până la primăvară, important e să mă asigur că o am. Ca să nu mai spun că la orice oră din zi și din noapte îmi doresc un parfum sau mai multe, nu-i cu supărare – ba chiar l-aș iubi mai mult pe Moș dacă ar fi genul ăla indecis care în loc să se cramponeze (inutil) să ia cea mai bună decizie, ar aduce toate cele 3-4 parfumuri ca să hotărăsc eu care-mi place mai mult, după ce le încerc pe toate, desigur…Bijuterii, iarăși, cred că aș mai avea nevoie de câteva brățări, nu multe, colorate, cu pietre, dacă se poate de la Punita Concept, din Brașov. Dacă n-are Moșul drum prin Brașov, mă mulțumesc chiar și cu unele de la Millefiori, nu-i problemă. Dar astea toate sunt povești, basme…mi le doresc, m-ar bucura dar niciuna n-ar aduce vreun strop de magie.

Ți-aș scrie o scrisoare (ție, vrăjitorule!) cu ce vreau dar știu că nu mi-ai răspunde și nici nu mi-ai da și-ar fi vina mea că nu primesc dacă-ți cer ceva ce nu-mi poți da. Aș vrea să-ți spun că te vreau pe tine iar tu să poți să mi te dai, fără rețineri. Mi-a trecut prin minte să las o melodie să-ți spună, dar e destul de neinspirată, nu mă face să simt nimic, doar o înșiruire de vorbe goale și niște imagini comerciale. Știu sigur că pot mai mult de-atât, sigur o să găsesc la timp una mai potrivită. Deocamdată alta mai bună nu am iar talentul meu se îndreaptă în cu totul altă direcție. Eu te vreau altfel, te vreau o eternitate sau o secundă, nu-mi pasă. Te vreau acum sau când o să poți tu, oricând, nu-mi pasă cât va trebui să aștept. Vreau un cuvânt sau o noapte de amor sau chiar o viață, tot aia e. Vreau o privire sau o îmbrățișare, nu contează. Vreau să mă suni sau doar să văd că ai citit scrisoarea asta. Vreau să mă inspiri, să fii magic, să mă ajuți să scriu, pentru tine, pentru mine…Să-mi fii muză din nou. Vreau ceva de la tine, orice îmi poți da. Și dacă nimic nu-mi poți da, atunci nimic vreau și voi face din nimicul acela aerul pe care îl respir.

Și-aș vrea să-ți mai spun ceva. A fost o vreme când îmi doream mai mult, întotdeauna mai mult decât îmi puteai tu da. Mi-am dat seama că atunci când primesc ceva de la tine, fericirea mea e atât de mare încât aproape mă lasă fără viață, inima îmi sparge pieptul, plămânii se blochează și greu mai pot să respir, picioarele-mi paralizează, creierul împietrește… De-ar fi mai mult de-atât eu m-aș dezintegra…și-atunci ar fi-n zadar.

Tu realizezi oare ce ai făcut cu mine? Am încercat și-n alte rânduri să-ți explic dar mi-e greu să cuprind în cuvinte dimensiunea, impactul, vraja. Nu degeaba îți spun vrăjitor, nu-i ca și când ți-aș spune pisi. Ce e magia? Ea este mai presus de gândire, de simțire, este mai mult chiar decât ceea ce doar putem intui, este o certitudine, este ceva palpabil asupra căruia nu avem nicio explicație, este un lucru simplu dar de nepătruns din condiția noastră de oameni, este putere și slăbiciune la superlativ și amândouă odată. Exact așa m-am simțit, eternă prin fericirea pe care o simțeam și moartă prin prisma efemerității clipei. Am simțit fizic cum a venit și cum a plecat, cum m-a umplut și m-a secat, amândouă deodată, în aceeași secundă. Nirvana și abisul, într-una singură, asta e magia! Asta vreau de la tine. Știi că-mi poți oferi asta. Îți cer ceva ce stă-n puterea ta să-mi dai.

Un gând despre “Scrisoare către vrăjitor

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s