Să vină 2014

Mi-e atât de facil să fac planuri, de obicei în capul meu rulează în același timp mai multe filme și doar buna mea memorie și abilitățile de a mă descurca în dezordine mă ajută să funcționez bine. N-am putut însă să nu observ că în acei ani în care în noaptea dintre ani am avut formulată clar o dorință și nu un întreg roman, am reușit să fac să se împlinească (între noi fie vorba, de fiecare dată am fost extrem de surprinsă de…calea pe care a apucat destinul meu pentru a îndeplini o dorință ce părea simplă – deci e adevărată vorba aia cu ai grijă ce-ți dorești)

Încerc să fac ordine în dorințe ca să știu către ce să mă concentrez la miezul nopții dintre ani. Încă este haos. Pe scurt, foarte pe scurt, mi-aș dori să fiu iubită, dar nu-i chiar așa de simplu precum pare.

În căutările mele bezmetice din ultima perioadă am aflat despre mine că eu cred că nu-s suficient de bună ca să fiu iubită, că nu-i ușor să fiu iubită. Imediat mi-am pus întrebarea firească și anume ce ar trebui să se întâmple, ce pot face eu ca să fiu iubită. Răspunsul l-am dat tot eu, fără milă: să fiu frumoasă! Imediat, tot eu, mi-am aplicat și o binemeritată „mustrare terapeutică”: nu-i musai să faci ceva în plus ca să fii iubită…mda, așa e, și de-aici deja dorințele mele se separă frumos de nevoi și de trebuințe.

Îmi propun, nu neapărat pentru tot 2014 pentru că sper să-mi ia mai puțin de un an, dar următoarea perioadă o voi dedica cu precădere lingerii unei răni vechi până când ea se va curăța și se va vindeca: musai să scap de condiționarea asta dintre iubire și frumusețe. Asta intră la trebuințe.

Cum o să fac? Habarnam, dar găsesc eu o cale și am de gând să scriu despre ea…de fapt am și început, dar a ieșit așa un amalgam de gânduri intime încât n-am avut curaj să-l pun pe blog, i l-am dat doar vrăjitorului J

Rămâne totuși frumusețea. M-am clarificat la nivel rațional că nu are legătură cu iubirea, dar dorința există, n-am cum să o neg. Și nici nu am de ce. Așa că o ridicăm la rang de dorință de îndeplinit până în vara lui 2014, colegii de liceu știu de ce! În vară avem întâlnirea de ….(nu, nici nu pot să gândesc cifra darămite să o scriu) ani de la terminarea liceului, care liceu este măgulitor de faimos și în plus, cuiva cu mintea foarte creață i-a tunat să ne reunim toate cele 13 clase (a câte 42 oameni/clasă). Deci am 5 luni în care să ajung să arăt măcar ca în liceu (în secret, mi-am propus chiar oleacă mai bine).

Cu iubirea-i chiar mai greu. Pentru că nu știu cum să fac, de unde să o apuc…aici mă bazez tare de tot pe intuiție, pe spontaneitate și, de ce nu, pe noroc. 😀

Ca și chestii concrete, palpabile și sper eu din tot sufletul, realizabile, îmi propun să particip în vară la o conferință cu o lucrare sensibilă, cu o abordare deosebită care să uimească și să cucerească în același timp auditoriul. Îmi propun apoi să scriu o carte mică despre un subiect mare, nu-l dezvălui încă.

Am în plan o serie de evenimente care sper să se concretizeze cât de curând și odată cu ele sper la o repoziționare și o schimbare de direcție în abordarea asupra muncii mele (mi-a fost greu să aleg cuvântul, nu mergea nici job, nici carieră, nimic nu părea să se potrivească).

Nu în ultimul rând îmi doresc pentru anul ce urmează mai multe călătorii în locuri noi, prin aer, pe apă și pe uscat :D, să dansez, să râd mult, să cunosc mulți oameni noi și să mi-i recapăt pe cei vechi peste care, din neatenție și lipsă de preocupare am lăsat să se aștearnă uitarea.

Să vină așadar 2014, pare să fie un an bun.

L.E. – O fată pe care o cunosc doar virtual dar care-mi acordă timp și atenție citind gândurile mele puse în litere pe acest blog, mi-a scris de curând un mesaj care m-a bucurat și m-a surprins peste măsură și ieri mi-a împărtășit o melodie dragă ei, cu care vă las și pe voi.

http://www.youtube.com/watch?v=GUcXI2BIUOQ&feature=youtu.be

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s