Ești un nepăsător ignorant dar eu tot te iubesc

Când spui că ești tolerant la ce anume te referi?

Accepți țiganii/negrii/evreii/musulmanii? Adică cum? Care-i limita? Tolerezi să mergi în același autobuz cu care merge un țigan/negru/evreu/musulman? Stai la aceeași masă cu un țigan/negru/evreu/musulman? Îți lași copilul să se joace cu un țigan/negru/evreu/musulman? Ai răspuns da până aici? Și chiar crezi că dacă ai răspuns cu da înseamnă că tu accepți țiganii/negrii/evreii/musulmanii?

Poți spune că-i iubești? Nu? Înseamnă că nu-i accepți. Chiar dacă ai sta la masă sau în autobuz cu ei, tot nu-i accepți. Nu știi dacă-i iubești? Pe tine te-ai iubi dacă în clipa asta te-ai transforma în țigan/negru/evreu/musulman?

Accepți pe cineva așa cum este doar atunci când îl iubești, pentru că numai în iubire îl înțelegi, îl lași să se apropie și te deschizi și tu. Acceptarea în lipsa iubirii se numește nepăsare.

Ai impresia că nu ești homofob doar pentru că nu simți nimic când te gândești la homosexualitate? Asta înseamnă cumva că accepți o orientare sexuală alta decât a ta? Ești bărbat și te îmbrățișezi cu prietenii în public? Și dacă afli că unul dintre ei e gay, îl mai îmbrățișezi sau îi întinzi o mână țapănă de frică să nu se creadă și despre tine că ești pe invers? Îi iubești pe homosexuali? Nu? Asta înseamnă doar că nu-ți pasă de ei, nu că-i accepți.

N-ai nimic cu oamenii grași? Îi accepți? Pe bune? Iubești un om gras? Nu? Atunci înseamnă că doar nu-ți pasă de ei.

Desigur, asta tot e mai bine decât să-i urăști pe toți acești altfel, dar asta nu te face pe tine mai tolerant. Rămâi în continuare un nepăsător ignorant.

3 gânduri despre “Ești un nepăsător ignorant dar eu tot te iubesc

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s