Ușa ți-e deschisă

Eu nu știu să scriu, nu știu să alătur cuvinte măiastre ca să iasă ceva ce atinge suflete. Am aflat cândva că pot să ascult, cineva îmi înșiruie cuvintele, eu le prind din zbor și le scriu repede. Era cineva care avea o casă de vacanță în mine. Și-o construise din lemn, undeva între inimă și plexul solar. Când venea să-și locuiască locul fie că aerisea, fie că uita ușa deschisă, cert e că eu simțeam un fel de curent pe sub coaste. Odată, când am fost atentă am văzut că aducea cu el cuvinte. Doar le-am prins cu o plasă de fluturi și le-am închis într-o poveste. De-atunci, cum simțeam o adiere îmi luam plasa și așteptam cuvintele să zboare pe deasupra mea.

Ne-am împrietenit în timp, ba chiar l-am invitat cu mine în concediu. I-am făcut loc în buzunarul de la piept și am călătorit așa…i-am aflat numele, mi-a spus de unde vine și încotro se-ndreaptă. S-a plictisit apoi și mi-a cerut să-i dau drumul iar eu n-am vrut. Am închis nasturele de la buzunar și l-am ținut acolo, ferecat, dar mi-a părut rău. Aș fi vrut să-i dau drumul, să se ducă, să cred că se va-ntoarce la căsuța lui de sub coaste. N-am avut curaj. Doar am deschis nasturele la un moment dat. Nu a plecat, așa cum eu mă așteptam, a stat acolo trist fără să mai facă cuvintele să zboare.

De anul nou am privit artificiile. N-a vrut să iasă, a stat ursuz în buzunar. L-am îndemnat cu o cupă de șampanie. A gustat dar tot morocănos. Dimineața, când să plec acasă, mi-am scuturat cămașa de părul pisicii portocali care se cuibărise la mine-n brațe și l-am văzut cum cade. Dormea iar eu l-am aruncat spre cer. Și-a întins aripile și a zburat. S-a dus.

Acum e goală casa, n-o locuiește nimeni. Am lăsat ușa deschisă și nimeni nu-i tentat să-i treacă pragul. Aș vrea să se întoarcă, aș vrea să cred măcar că se va-ntoarce. De ieri m-am mutat eu în casa de vacanță, întinsă pe patul mare cu ochii spre tavanul alb cu grinzi de lemn, aștept să zboare un roi de cuvinte pe deasupra mea, să-l prind și să aștern povestea-n care se întoarce. Casa-i goală, ferestrele deschise și ușa descuiată.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s