Știu că îți place rozul

Povestea de azi e simplă:

Ea se îndrăgostește de el, brusc, profund, își trăiește iubirea din tot sufletul. Fără întrebări, fără să se gândească dacă e bine sau rău, dacă el e băiatul potrivit, dacă au vreun viitor împreună, fără să se întrebe dacă el merită iubirea ei, ori dacă el e alesul. Nu se întreabă până când, nu știe cât va dura și nici nu-i trebuie să știe. Trăiește doar speranță, nici o secundă nu intuiește dezamăgirea, n-o ia în calcul, nici nu există. Cea mai mare fericire este când el o privește. Lumea e sferică dacă el o atinge ca din întâmplare. Totul capătă sens doar pentru că el râde. Este plină de iubire, altceva nu simte. Îi arată prin tot ce face că-l iubește, fără rușine, fără vină, fără să-i pese de ce zic alții. Nu are ce să ascundă, îl iubește și asta este tot, nimic nu mai contează. Într-o zi, după o perioadă lungă în care nu l-a văzut îi scrie pe o foaie TE IUBESC și îi dă foaia. Fără alte cuvinte. Nu are așteptări. Nu e important ce va zice el, contează doar să știe.

Inima lui știa deja că ea îl iubește. Când a primit foaia împăturită-n patru știa ce va găsi în ea. S-a stăpânit până a intrat pe o străduță lăturalnică. Acolo a scos foaia, mâinile îi tremurau de emoție și a citit acel TE IUBESC. Apoi s-a transformat în fluture și a zburat pe câmp. De fericire. A primit acele vorbe fără teamă, s-a bucurat că e iubit de fata pe care o iubea. Nicio clipă nu s-a întrebat dacă este suficient de bun ca să merite asta ori dacă ea este demnă de iubirea lui. Nu s-a gândit la viitor, nici nu conta. Doar clipa aceea a păstrat-o și a prelungit-o preț de un zbor de fluture albastru, un infinit. Un zâmbet care cuprindea în el doar fericire, fără grija zilei de mâine, fără întrebări, fără răspunsuri. N-a fost nevoie de confirmări, și-a luat iubirea și a purtat-o demn. I-a scris și el un bilet în care îi spunea că știe că îi place rozul. Asta a fost suficient.

O lecție pe care nu am învățat-o încă, un semn.

O astfel de iubire există, e reală, întinzi mâna și o apuci.

Îmi place marea. Știu că îți place Sadhguru.

Nicio taină nu-i iubirea.

3 gânduri despre “Știu că îți place rozul

  1. Pingback: Sunt la leapsa despre carti | blogul mamei începătoare

  2. Am văzut că la ultima postare nu sunt permise comentariile. Nu înțeleg de ce, dar nici nu-mi trece prin cap să mă bag eu peste deciziile tale. Aș vrea însă să îți atrag atenția că, în conformitatea cu ultimele norme de comportament impuse de ministerul Educației personalului didactic, aceștia nu mai au voie să facă observații cu conotație negativă, să mustre sau să certe copilul fiindcă l-ar pune într-o situație jenantă în fața colegilor și asta ar dăuna dezvoltării lui personale. Așa că, atunci când acesta își uită caietul acasă, tu ești singura care poți interveni.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s