Băiete, eu te iubesc!

Vorbeam deunăzi cu o tânără domniță cu care nici nu mai știu cum de am ajuns să împărtășesc cele mai tenebroase și intime secrete…vorbeam, deci, despre iubire.

Despre cum este să te afli într-o situație pe care toți ceilalți o numesc imposibilă, despre cum tu iubești un om și toți ceilalți îți spun că trebuie să încetezi, să termini cu povestea asta, să faci cumva să-ți treacă și asta în condițiile în care nici măcar nu știu toată povestea. Și, mai ales, vorbeam despre cum este de fapt imposibil să îți treacă.

Este imposibil să încetezi să mai iubești chiar și când cel ce-ți cere să nu mai iubești este omul pe care-l iubești. Ba mai mult, este imposibil să încetezi să mai iubești chiar și atunci când tu singură îți spui că trebuie să nu mai iubești.

Nu merge așa. Nu e valabil acel „este suficient să vrei să-ți treacă și o să-ți treacă”. Sau poate că este…Ideea e că dacă ești onest cu tine (ok, ideal e să fii cu toată lumea, dar dacă nu poți, măcar cu tine e bine să fii) afli de la bun început că tu de fapt nu vrei să-ți treacă. Nu vrei să nu-l mai iubești pentru că iubirea, în cel mai simplu înțeles al ei nu e condiționată de prezența celuilalt, nu e condiționată de vreun răspuns, nu e condiționată de nimic. Iubirea este pur și simplu. Te iubesc. Indiferent dacă mă iubești și tu, indiferent dacă-ți convine sau nu, dacă se cuvine sau nu, eu te iubesc. Și iubirea asta nu doare. De fapt ea împlinește, să iubești este tot ce-ți trebuie ca să dai un sens existenței tale. Iubești și trăiești cu asta atât cât îți este dat.

Cred că lucrurile se întâmplă cumva pe dos, deci nu îți dorești să-ți treacă și trece, ci a trecut și abia apoi poți să-ți dorești să treacă. Și nu prea trece. De fapt nu trece, ce mai tura-vura.

În superficialitatea noastră legăm iubirea de tot felul de așteptări…alea dor. Nu te doare că-l iubești, te doare că-ți dorești să-l vezi și el e prea departe.

Când ceilalți îți spun să nu-l mai iubești, ei spun de fapt că ar trebui să nu mai aștepți nimic de la el.

Chiar și tu când îmi spui să-ți dau pace, îmi ceri de fapt să nu mai aștept nimic de la tine. Asta cred că pot să fac, cumva o să reușesc, chiar dacă-i greu. Dar nu ai cum să-mi ceri să nu te mai iubesc. La fel cum nu-mi poți cere să te iubesc. E vina ta dacă îmi ceri ceva ce nu pot face.

Iubirea apare când vrea ea și dacă e să plece, pleacă singură, nu trebuie tu să faci ceva. Nu ai control asupra ei. Ești doar cuibul în care se așează și stă. De obicei nu mai pleacă, dar tu poți să speri…cu toate că nu văd de ce ți-ai dori asta. Iubirea te face să fii viu. Abia când s-a cuibărit în sufletul tău începi să vezi totul în jur. Până atunci era doar imaginație. În ciuda credinței generale, viața e fantezie până când începi să iubești. După ce iubești ea devine reală, intensă, completă, abia atunci simți că trăiești.

Problema reală cu iubirea este că-i greu de recunoscut. Cum distingi iubirea de o simplă îndrăgosteală hormonală de-o vară? Îi dai timp, ăsta e răspunsul. Hormonii trec. Trec chiar și dacă nu faci sex cu persoana dorită. Hormonii trec oricum. Iubirea rămâne, e constantă. Tot în stomac o simți, dar nu sunt fluturi. Fluturii sunt de îndrăgosteală. Iubirea e o minge de foc, tot în stomac, dar o simți rotundă, compactă, grea și mai ales constantă. Abia atunci când cu greu aerul își face loc pe lângă mingea de foc, abia atunci simți că respiri. Imposibil de stins, este o flacără vie. Stinge-o tu dacă poți! Eu nu pot, dragul meu.

Exact cum vorbeam cu tânăra domniță o să-ți spun și ție: Băiete, eu te iubesc, tu poți face ce vrei, că eu asta simt și nu pot schimba nimic!

Un gând despre “Băiete, eu te iubesc!

  1. Cred ca multi oameni constientizeaza cand iubesc pe „cine nu trebuie”. Ideal este ca atunci sa te iubesti pe tine un pic mai mult si sa nu actionezi orbeste, riscandu-ti viata si confundand iubirea cu dependenta emotionala.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s