Eu sunt furtuna, nu te mint

Dacă-mi vedeam de treabă și nu veneam la tine, n-aș fi dorit acum să te mai văd o dată. Te-aș fi uitat. Viața mea ar fi rămas poate la fel, cu râsete, cu chicoteli, cu mici probleme ușor de rezolvat…dar altfel s-a întâmplat, așa a fost să fie. Să caut vinovați? Aș putea da vina pe cel ce m-a împins spre tine, dar ce folos? El nu știa la ce mă-ndeamnă.

Dacă eram mai ponderată și mai ascunsă, mai discretă, nu te-aș fi speriat în ziua aceea. Încă nu înțeleg de ce-i mai bine să nu m-arăt așa cum sunt. Mi-am dat seama de-atunci de forța cu care am răspuns, am avut senzația că ard totul în jur…mă așteptam să fii precum pescărușul Jonathan Livingston, așa te-am intuit în prima clipă, ceva mi-a spus că tu zbori de dragul zborului, că poți învinge viteza. Dacă măcar o clipă m-aș fi gândit că te rănesc n-aș fi zburat cu tine.

“Cei mai mulți pescăruși nu caută să învețe decât elementele de bază ale zborului – cum să ajungă de pe mal la hrană și înapoi. Pentru cei mai mulți pescăruși, nu zborul conteză, ci hrana. Dar pentru acest pescăruș, însuși zborul era o hrană. Mai mult decât orice pe lume, Pescărușului Jonathan Livingston îi plăcea să zboare.”

Tentant este să dau timpul înapoi și să fac…cum? Să fac altfel? Să fii tu pescărușul ce zboară pentru hrană? Dacă zborul tău e doar pentru hrană, atunci nu-i zborul meu. Nu aș schimba nimic, nu-mi caut hrana și nici vreun pescăruș de companie, eu caut zborul și furtuna, viteza… Acum sunt jos, m-a doborât, dar mă ridic și zbor din nou.

Am crezut că știi furtunii să nu i te împotrivești, să te lași purtat fără să te doboare. Nu te conduce, doar te duce. De zbori împotriva ei, te doboară, dacă încerci să zbori în ritmul ei, te depășește, trebuie să zbori cu ea, să plutești în ritmul ei, doar așa nu te rănește, doar așa îi poți simți forța și-i poți admira splendoarea.

De-aș fi știut că ești un pescăruș obișnuit aș fi ascuns furtuna…nu, n-aș fi făcut asta. Eu sunt furtuna, nu te amăgesc…

Ce pot să fac acum este să-ți spun că tu ești special, ești liber de limite, poți să zbori, nu e nevoie să te împotrivești furtunii, o poți lăsa să treacă, iar tu să zbori mai departe unde vrei…Furtuna nu rămâne, ea vine și pleacă, doar pescărușii speciali cuprind în deschiderea aripilor parcursul împreună.

Un gând despre “Eu sunt furtuna, nu te mint

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s