Am pictat un șarlatan

Chiar am nevoie de un vis nou, recunosc, tânjesc să mă agăț de o iluzie și mai ales să sper că nu-i iluzie. Am obosit, mă doare sufletul și vreau să stau. Măcar un pic.

Cândva am renunțat la vise și am trăit un timp real, banal, fără sclipire. Aproape că uitasem că pot picta cum vreau…Am luat pensule și vopsele și-am început, întâi timid, am pus o stea, un soare mai strălucitor, nisip și scoici mai colorate, am înfuriat marea…și nu m-am mai putut opri, o lume-ntreagă am pictat și am pierdut lumea adevărată. N-am mai găsit drumul spre-acasă, tot mai departe am plutit. Privesc acum pictura mea cu drag, parte din mine, sunt eu cu totul, cumva am reușit să ies din mine și să acopăr cu culoare o lume prăfuită.

Credeam că sunt colecționar de vise. Ce vanitate! Am doar un vis. E uriaș, imens, nu-i loc și pentru altceva. Am obosit să-l car cu mine, e greu, mă doare. Și-apoi, sunt lacomă și nestatornică, aș vrea și alte vise, dar nu-i loc.

Mi-e tare drag, aș vrea să îl păstrez, să îl atârn în viața mea, să-l pot privi din când în când…dar îmi ocupă toată viața. Cât îl păstrez, îl văd tot timpul – un vis prea mare ce tu nu poți să fii. Acum îmi spui că e prea mare. Atunci mi-ai spus să îl pictez. Îmi spui acum că e prea mult…ești tu prea puțin, doar vorbe goale, fără conținut. Ce trist ești…un șarlatan!

Mă dor ochii, vreau să mai văd și altceva. Negru. Sau alb. Tabloul altcuiva. Sau chiar al meu, dar altul. O să pictez vise mai mici. Le-aș putea agăța de visul cel mare. Asta-i o porcărie…aș strica peisajul. Cine are nevoie de un vis ciuruit? Cine privește tablourile umbrite de-un vis imens? Eu nu.

La dracu’ cu visul cel mare. Îmi împodobesc sufletul cu vise mai mici. O să devin colecționar de vise mici și-o să le car cu mine în valiză.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s