Chiar e primăvară când nu mai e iarnă

Azi e ziua fericirii, toată lumea bună scrie, cântă, pictează și mai ales dansează despre fericire. Eu sunt fericită. Nu doar azi, am fost și ieri și alaltăieri…mai mult nu-mi aduc aminte. Și nici nu mai contează.

Fericirea e ca primăvara: o aștepți cu speranță și cu nerăbdare, accepți tot frigul iernii, te lupți cu zloata și la un moment dat începi să simți că vine. Întâi un miros de pământ reavăn, apoi parcă zărești o rază de soare și-ți pare caldă…ce să mai, știi că vine, parcă vine din tine! Și te bucuri, abia aștepți, îți faci speranțe, planuri, știi deja că o să mergi în parc sau că o să stai la o terasă frumoasă, simți haina înfășurându-te dar parcă tot soarele-i mai cald.

Și vine. Vine vijelia. Frig, ger, ba mai și ninge câțiva fulgi, suficienți cât să-ți alunge toată primăvara din suflet. După ce îți revii din șoc te întristezi, îți pare rău, nu că nu a venit, pentru că știi că tot o să vină până la urmă, ci că te-ai grăbit, iar te-ai grăbit – aceeași și aceeași greșeală pe care-ți juri să nu o mai repeți, ți-ai făcut speranțe deșarte și-acuma doare. Puteai să mai porți mănușile câteva zile, să nu lași încă fularul, să nu te încrezi așa ușor… te-ai ales cu două degete degerate și-un guturai. O să treacă, nu-i problemă, dar putea să nu se întâmple. Sau nu? Dacă ai alungat primăvara pentru totdeauna cu nerăbdarea ta?

Cred totuși că nu, așa e primăvara, nehotărâtă. Ori poate, concentrată fiind pe seva plantelor se lasă doborâtă de stihii…. sau poate doar se preface ca să păcălească iarna… Cine știe? Important e că până la urmă se lasă primită în sufletul meu.

Acum a venit, nimeni nu cred s-o mai alunge. A venit și-n pădure, și pe cer, și la mine în curte și mai ales la mine în suflet. Acum e peste tot. Degerătura a trecut, guturaiul a mai lăsat doar o tuse spartă, am și uitat de ele.

Este doar soare, primăvară, muguri, flori și fericire, multă fericire. Nu doar azi. Și mâine, și-n fiecare zi în care nu e iarnă.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s