Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor

Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor

eveniment susținut de terapeutul Claus Kostka

7 aprilie, București

 

 

Luni, 7 aprilie 2014, va avea loc la Librăria Bastilia, conferința “Viața de cuplu înainte și după apariția copiilor”, avându-l ca invitat pe psihologul Claus Kostka. Întâlnirea se desfășoară în intervalul 18:45 – 21:00 și este un eveniment marcă al Părinți Autentici.

 

“Oamenii se schimbă când, din a fi doar un cuplu de îndrăgostiți, aceștia se transformă în părinți”, este un citat dintr-un interviu acordat de Claus Kostka, cu ocazia prezentului eveniment. Modificarea de perspectivă pentru parteneri este inerentă atunci când în viețile celor doi apar copiii și, odată cu ei, noi nevoi, priorități, poate chiar noi reguli.

 

Pentru a menține o relație vie, împlinită, invitatul nostru consideră că sunt necesare trei calități cruciale, deoarece ele au toate șansele de a dezvolta un parteneriat real: compasiune, generozitate și prietenie.

 

Acesta este unul dintre subiectele mele favorite, am scris despre asta aici, e drept că destul de ironic, dar chiar și așa, a fost cel mai citit articol de pe blogul acesta, de anul trecut.

Eu mor de curiozitate să văd cum abordează Claus Kostka viața de cuplu înainte și după copii…

Mie mi se pare o delimitare puțin forțată, personal prefer să o evit pe cât posibil (evident că nu întotdeauna îmi iese). Am observat că în marea majoritate a cuplurilor, apariția unui copil schimbă regulile, se schimbă programul, cei doi adulți se dau peste cap sau cu capul de pereți, renunță la o grămadă de chestii, se transformă într-un mod cu totul și cu totul artificial, acumulează frustrări, cum de altfel este și firesc…eu am fost cumva altfel. Mama zice că din cauză că-s eu nesimțită, eu cred că din contra, din prea mult bun simț. Da, știu, iar sunt modestă 😛 În ce sens am fost altfel? Păi eu am considerat că la vârsta mea am deja niște obiceiuri de care mi-e destul de greu să mă despart, în timp ce puradelul nou născut nu are nicio regulă, abia de-acum încolo le învață. Și m-am gândit că-i mai simplu pentru toată lumea să preia regulile casei, decât să revoluționăm tot. Am considerat că a-l ajuta pe copil să se adapteze unor reguli ce existau deja, cu care eu mă simțeam confortabil, este mai simplu decât să creez un haos la care să-mi fie și mie greu să mă adaptez, d-apoi să-l mai ajut și pe biet copilul dependent de mine. Așa că tot efortul meu s-a concentrate înspre a le arăta blonzilor cam cum merg treburile la noi în casă, fără ca eu să-mi schimb prea mult comportamentul. Mi-a fost bine, recunosc 😀 Am trăit mare parte din maternitate ca pe-o sărbătoare, m-am perceput eu pe mine ca fiind relaxată, nu pot să mă plâng că mi-a fost greu și asta nu e în niciun caz o minciună de mamă perfectă. Privind la ceilalți, da, remarc o ieșire grosolană din decor, aka, se vede cu ochiu liber o abatere de la tipar, de la normă, dar eu îs ok cu asta.

Altufelu, despre cuplu…cred cu tărie că pasiunea se fâsâie, nu din cauza apariției copiilor, ci din cu totul și cu totul alte cauze. Am scris cu nerv și pasiune despre asta, aici.

Ideea e că-i un subiect sensibil și cred eu că merită întâlnirea cu Claus Kostka, chiar și numai pentru că nu este un terapeut cognitiv-comportamentalist, deci va fi altceva, omul, din descriere, văd că abordează terapii corporale, ceea ce este un mare plus, pentru mine cel puțin…

Deci, ne vedem la eveniment?

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s