Suficient de bună pentru viață dacă pentru tine nu-s

Am scris ca să-ți arăt ție cât de iubesc, am scris că să-i arăt lui cât nu-l iubesc, am scris pentru alții, niciodată pentru mine. Acum scriu pentru mine, pentru că merit, chiar dacă eu nu cred asta.

Cumva se face că toți oamenii pe care-i iubesc ajung să-mi spună, vehement, că nu sunt suficient de bună, că nu sunt ceea ce trebuie să fiu.

Că vorbesc prea mult, că-s leneșă, că îmi aleg greșit prietenii, că sunt prea posesivă, că sunt superficială, că beau, că fumez, că nu mai beau, că nu mai fumez, că sunt grasă, că țin cură ca să nu mai fiu grasă, că nu mă îngrijesc, că mă îngrijesc prea mult, că nu sunt feminină…dacă-mi mai vin, o să le mai adaug pe parcurs. Contează toate astea? Pentru un om prost contează. Pentru mine contează. Eu sunt o proastă.

Eu cred despre mine că nu sunt suficient de bună. Pentru că așa mi-a spus mama, pentru că așa mi-a spus soțul, pentru că așa îmi spune omul pe care-l iubesc. Atenția mi se îndreaptă spre ce nu am, spre ce nu pot și de fiecare dată când primesc vreo respingere o pun din oficiu pe seama defectelor mele. Eu nu sunt suficient de bună, de-asta mă respingi, de-asta nu mă vrei. Eu și numai eu sunt de vină că nu sunt bună. Niciodată nu m-am întrebat „oare ce-i în neregulă cu omul ăsta care mă respinge când eu sunt suficient de bună?”

Cineva a pus viață în mine și nu, nu mă refer la faptul că m-am născut, ci că din mine a crescut o nouă viață. O parte mică mică din mine a fost suficient de bună cât să dea viață, ca o scânteie care naște foc. Viața aia a crescut în mine atât cât a fost nevoie. Fără ca cineva să mă învețe am știut și am făcut totul perfect. Ca să cred despre mine că nu sunt bună a fost nevoie să mă învețe cineva, este nevoie acum să-mi spuneți voi, să-mi confirmați mereu. Ca să fiu bună nu am avut nevoie de învățături din partea altora, corpul meu care sunt eu, a făcut totul bine, în liniște, desăvârșit, exact la timpul potrivit, suficient de bine.

Când am simțit pentru prima dată cum mișcă viața în mine m-am simțit aleasă, privilegiată, am simțit că mie, pentru că sunt suficient de bună îmi este dat să simt așa ceva. Atunci am știut că-s bună. Doar atunci. Apoi, voi, ăștia care-mi răcniți în urechi în permanență că nu-s bună, ați acoperit glasul meu cu urletul vostru.

Corpul meu, adică eu, a știut să păstreze viața aia, să o hrănească, să o protejeze, să aleagă exact ce are nevoie. Când a venit timpul a lăsat viața cea nouă afară, cu încredere, cu respect, cu demnitate. Din sânii mei a curs lapte. Eu sunt acel lapte, perfect pentru a hrăni noua viață, pentru a încălzi, pentru a alina, pentru a susține, pentru a crește noua viață. Eu singură eram suficientă pentru viață. Doar eu, vorbăreață, leneșă, posesivă, superficială, vicioasă, lipsită de feminitate, grasă, urâtă, cu fundul mare, doar eu, deci, am fost suficient de bună pentru a da viață, pentru a menține în viață, a naște și a crește. Asta ar trebui să-mi amintesc de fiecare dată când voi îmi spuneți că nu-s bună, numai că voi țipați așa de tare încât nu mă mai aud pe mine. E nevoie să cad și să mă lovesc atât de rău încât să urlu de durere ca să aud că sunt și eu suficient de bună. Și chiar dacă nu-s suficient de bună pentru voi, sunt suficient de bună pentru viață. Voi, pare-se sunteți mai pretențioși ca viața însăși.

Un gând despre “Suficient de bună pentru viață dacă pentru tine nu-s

  1. si as mai adauga…fericirea nu sta niciodata in ceilalti…nici fericirea ta nici fericirea lor…nu ei te fac fericita si nu ii faci pe ei fericiti…daca au ceva sa iti reproseze …asta vine din faptul ca de fapt au ei ceva sa isi reproseze…oh oglindirea asta.
    keep going…u are and will be just fine!

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s