Brunch pro educatie

Brunch-ul pro educație de săptămâna trecută s-a mulat perfect pe credința mea și anume că atunci când îți urmezi pasiunea, reușești cumva să le împac ipe toate, și carieră și familie și dezvoltarea personală.

În ultimii ani, ca dintr-o întâmplare am participat la foarte multe conferințe, evenimente, cursuri și alte minuni antreprenoriale, am cunoscut tot felul de oameni cu afaceri, care mai de care mai comunicator motivațional, ascultam cu gura căscată ce spunea, totul părea absolut banal și când ajungeam acasă îmi dădeam seama că mie mi-ar fi imposibil, fie că nu am bani, fie că nu am relații, fie că, pur și simplu nu am susținerea familiei.

Pentru prima dată am auzit un om, mai exact pe Elena Platon, manager Beautyfood, care a spus că și-a dat demisia într-un moment prost, care a pornit o afacere ce avea la bază o veche pasiune,un vechi vis, fără să aibă niciun ban, cu bani împrumutați de la un prieten, cu muncă pe brânci, cu oboseală, cu o mamă care în loc să o încurajeze îi spune că poate i-ar fi fost mai bine la birou cu jobul pe care-l avea înainte. A fost cel mai autentic vorbitor pe care l-am auzit eu vorbind despre antreprenoriat.

Cealaltă Elenă invitată, Elena Gorun, preşedinta Asociaţie Work at Home Moms, o persoană caldă și bunuță, cu vise mari. Îmi era cunoscut proiectul ei…sper să reușească, chiar îmi doresc mult să reușească. M-a încântat mult ideea de troc între mame, de comunitate, sună fain. Eu recunosc că sunt un pic sceptică, dar mai bine nu mă bagați în seamă. În trecut am făcut și eu parte dintr-o comunitate din asta de mămici cu mici afaceri. Am făcut, acum nu mai fac parte. Apoi am visat la o comunitate de mame care să se ajute între ele, ca într-un sat/trib, chiar am fost convinsă că va funcționa. Ei bine, nu a mers. Dar, dar, dar, toate astea nu sunt motive serioase. Cu siguranță proiectul WHM va merge. M-am uitat pe site-ul lor și au un sediu frumos unde mămicile pot merge să lucreze în timp ce copiii sunt supravegheați într-o încăpere alăturată…asta mi se pare o idee genială.

Și nu în ultimul rând Gabriela Maalouf, fondatoarea Academiei Pro Education – ea ne propune o serie de cursuri de formare profesională în vederea reorientării care apare ca prioritate în general în perioada de maternitate și în plus, din câte am înțeles eu, vine cu tot felul de teste care să ne clarifice nivelul profesional la care ne aflăm, abilitățile pe care le avem și descoperirea potențialului neexploatat. Mișto…m-am lovit și eu în ultimul timp de persoane care habar nu aveau de capul lor, care ar fi făcut altceva dar nu știau ce, nu știau cum, în ce direcție, cu ce resurse…În contextul ăsta cursurile Academiei Pro Education par să pice la fix.

Inițial, când am auzit de Atelierul de parenting, mi s-au ițit colții, mi s-a zbârlit pielea și eram gata de atac. Da, nu mai suport, cred că am devenit alergică la cursuri care să ne învețe cum să fim părinți: curs de frizer, curs de bucătar, curs de dactilografie și curs de parenting. Ei bine, Gabriela m-a determinat măcar să o ascult, prin simplul fapt că nu a denigrat nicio metodă, ba chiar ea îi îndeamnă pe părinți să citească cât mai mult, să meargă la cât mai multe cursuri și apoi să aleagă…Bine, ca să alegi e nevoie de discernământ, de o bună cunoaștere de sine, de consecvență, de multe, oamenii nu le au, asta mi-e clar. Parentingul e o modă, o modă foarte la modă, prea la modă, un război rece al reprezentanților diverselor curente, care mai de care mai celebru, mai mare, mai specialist, mai cu experiență. Gabriela Maalouf este o tânără mămică, cu cunoștințe de psihologie, fără pretenția că ar deține secretul parentingului perfect, ceea ce pentru mine e suficient. Faptul că ea e conștientă că acele practici care ei i se potrivesc, mie e posibil să nu mi se potrivească, o recomandă, cel puțin în ochii mei ca pe un om înțelept și cu bun simț.

Brunch pro educatie cu Gabriela Maalouf 4

Per ansamblu a fost o întâlnire plăcută, așa cum deja m-am obișnuit să fie de câte ori mă invită Mămica Urbană. Evenimentul a fost conturat prin sprijinul Librariei Humanitas Cişmigiu, Dorna, Learn with Music, Himalaya Herbals.

2 gânduri despre “Brunch pro educatie

  1. Pingback: Educatia si Pro Education | Baby Manager

  2. Pingback: Brunch pro educatie | Meseria de parinte | Ana Maria Mitrus

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s