Ce au în comun Anele?

Pe Ana o cunosc de vreo 14 ani, cred…pe vremea când am cunoscut-o era prietena prietenului prietenului meu 😀 Eram atunci o gașcă mare de prieteni și prietene, între timp lucrurile au evoluat în sensul că suntem o gașcă mare de soți, soții și copii.

Am cunoscut-o pe Ana cu puțin timp înainte de ziua mea…și a ei. Ne-a invitat la ziua ei, dar întâmplarea făcea să fim la mare, fiind în preajma zilei mele. S-a ofticat și mi s-a părut dură. Am aflat între timp că nu e dură ci doar puternică și ca orice om puternic își trage forța din sensibilitate. E o luptătoare înfocată alimentată de un suflet mare de tot. Ana plânge când vine vorba despre copii bolnavi. După ce plânge, pune mâna și face. Face tot ce-i stă în puteri ca să ajute, să miște lucrurile.

Anul trecut, la prima ediție a Swimathon era foarte gravidă. Anul acesta este doar mămică și înoată pentru Asociația Unu și unu al cărei principal scop îl reprezintă susținerea financiară și morală a familiilor cu copii din sarcini multiple (gemeni, tripleți, etc.) în care un copil sau toți (din cauza traumelor prenatale, natale, sau postnatale) au fost afectați fizic sau/ și psihic.

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
Swimathon București, ediția a doua, are loc pe 12 iulie la Bazinul Olimpic “Lia Manoliu”, de la ora 9.00. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară București și aduce la start peste 30 de grupuri de inițiativă și organizații non-guvernamentale care și-au înscris deja proiectele pe platforma Swimathon București și aproape 40 de echipe în competiție.
La start se aliniaza 200 de inotatori, impartiti in echipe de cate 5 persoane. Fiecare echipa inoata pentru o anumita cauza. Fiecare echipa este sustinuta financiar (sponsorizata) de catre o companie, al carei logo se poate afla fie pe castile de inot, fie pe tricouri sau costumele de baie. Sau toate la un loc, in functie de suma donata de companie.
Pe langa partea de inot, pana pe data de 12 iulie, participantii la Swiamathon trebuie sa stranga fonduri pentru cauza pe care o sustin.
Pentru cei care doresc sa doneze, aici o pot face, în cel mai transparent mod cu putinta.
Pe lângă Ana mea, pentru aceeași cauză mai înoată și  Ana Maria Mitrus, altă Ană prin urmare. Pe aceasta am cunoscut-o la evenimentele pentru bloggeri la care am participat și este una dintre persoanele a cărei companie o caut pentru că-i deșteaptă, are umor cu carul, e frumoasă și talentată. Ce au în comun Anele, în afară de nume? Sufletul mare, vă spun eu. Ana Maria Mitruș este și ea una dintre cele care tace și face.
Pentru aceeași cauză mai înoată Bogdana Dobre si actrita Tili Niculae. Despre ele nu știu ce să scriu, pentru că nu le cunosc, dar nici nu contează. Important e să le susținem, să le ajutăm să-și susțină cauza cât mai bine, făcând donații  aici sau pur și simplu făcându-le cât mai cunoscută cauza. Orice forma de ajutor este binevenita, de la share-uri pe Facebook, la propuneri de sponsori, la sustinere morala, la prezenta in ziua cu inotul in tribune, la o donatie oricat de mica.
Lucrurile se misca daca facem valuri, iar copiii nascuti prematur iti multumesc de pe acum pentru ajutor.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s