Agenda lunii Octombrie

Bucureşti, 6 octombrie 2014:  Pentru al doilea an consecutiv, Boomerang a susţinut Cursa Copiilor din cadrul Maratonului Internaţional al Bucureştiului.

Sâmbăta trecută, Scooby-Doo a alergat alături de cei mici, motivându-i să treacă linia de sosire, iar la finalul cursei, copiii s-au distrat alături de personajele-vedetă din desenele animate în cortul Boomerang amplasat în Piaţa Constituţiei. 

Sub sloganul Run&Fun, copiii au fost implicaţi în diferite jocuri prin care şiau descoperit personajele favorite din: Tom şi Jerry, ScoobyDoo si Lazy Town. Activităţile au fost gândite pentru toate categoriile de vârstă. Cei mici au colorat, au sărit coarda, au pescuit şi şi-au testat dexteritatea alături de personajele din desenele animate. 

Peste 9000 persoane din 55 de țări au participat în Piața Constituției, sâmbătă și duminică, 4-5 octombrie, la cea de-a 7-a ediție a Maratonului International Bucuresti Raiffeisen Bank. Au fost oferite peste 150 premii dintre care 40 în bani. Parte din fondurile strânse vor fi alocate pentru programele derulate de organizațiile asociate: Hospice Casa Speranței alături de Little People, United Way, Light into Europe, HHC România, WWF și Fundatia Olimpica Romana. (Comunicat de presă)

Noi, nu-mi explic nici acum cum, am reușit încă de dimineață să intrăm în criză de timp, cu toate că ne-am trezit la ora planificată. Așa se face că am ajuns cu întârziere, eu care nu întârzii. Rușine să-mi fie! Apoi, nu știu de ce am previzionat eu că va fi cald, atât de cald încât copiii vor transpira. Așa că am plecat îmbrăcați de vară și cu două tricouri subțiri în geantă, schimburi pentru cazul în care vor transpira de la căldura de-afară. Cum care căldură? Aaaaaa, habarnam! Deci am ajuns la cortul cu pricina fericită că am parcat departe și că eram și-n întârziere, nevoită fiind deci să măresc pasul. Ignorând frigul care pare-se că era doar preambulul răcelii ce urma să mă cuprindă, copiilor le-a cam plăcut. Victor a jucat toate jocurile posibile din cortul Boomerang, a reușit să câștige chiar și un premiu.

Mi-a părut rău că nu l-am înscris și la Cursa copiilor – nush de ce dar m-am temut să nu se piardă pe drum(!!!!!) Pare-se că de când locuiesc pe câmp am căpătat teamă de București 😛 Dar la anul nu mai ratăm, sigur îl înscriu…Altufelu, ne-am văzut cu multă lume, nu am vorbit cu nimeni din cauză de aglomerație, am luat doar la cunoștință că în afară de Năzdrăvana mică s-a înscris pe lista pretendentelor lui Victor și Cojocărița mică…Limba o am ascuțită, încep să-mi pilesc și unghiile, pare-se că e timpul să încep antrenamentul de soacră mare.

Până atunci, mulțumim de invitație Mămicii Urbane și White PR!

4096

Și pentru că luna octombrie abia a început dar noi ne-am ocupat deja toate weekendurile cu evenimente faine, vă spun pe scurt ce mai avem în plan, poate vă dau idei.

10-12 octombrie are loc Karpatia Horse Trials 2014 – prima competiție ecvestră internațională din România desfășurată într-un loc nobiliar, Domeniul Cantacuzino din Florești-Prahova, la 80 de kilometri de București și 20 de kilometri de Ploiești. 
Domeniul Cantacuzino din Floreşti are în centru ceea ce la început de secol XX, era considerat o bijuterie arhitecturală, palatul Micul Trianon. Spiritul și farmecul acestei clădiri concepute de arhitectul I.D. Berindei s-au păstrat chiar și după un secol plin de evenimente zguduitoare. Recuperat de către Maria Ioana Cantacuzino, clădirea a ajuns în prezent în posesia Fundației Cantacuzino Florești care dorește să-i redea strălucirea de altădată şi să-l transforme într-un spaţiu care să găzduiască evenimente speciale, unice în România.

Competiția ecvestră care va inaugura domeniul este împărțită pe trei categorii de participanți și compusă din probele de dresaj, obstacole şi cross-country. Programul celor trei zile mai cuprinde un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, demonstrații ecvestre și evenimente non-ecvestre cu parfum „La belle époque”.

Preţul participării la eveniment este de 10 lei pe zi și biletele pot fi achiziționate la intrarea pe Domeniul Cantacuzino. Încasările obţinute vor ajunge în fondul destinat restaurării întregului domeniu.
Accesul este gratuit pentru copiii sub 10 ani.

IMG-20130717-WA0010

Așadar, mă văd cu cineva în weekend?

Peste încă o săptămână, adică pe 18 octombrie, l-am înscris pe Victor într-un proiect ce aspiră la Cartea Recordurilor și anume construirea unui OZN, cu ocazia lansării celui mai avansat laborator de educație experențială din România – Laboratorul Mobil Ikedoo. Știu sigur că și-au mai înscris și alte blogger-ițe copii, așa că 😀 aștept propuneri de petrecere a timpului după ce parcăm copiii. Dap, știu, mamă denaturată! Sunt așa de liniștită doar pentru că-i cunosc pe cei de la Ikedoo, nu e primul eveniment Ikedoo la care participăm așa că m-am obișnuit deja cu profesionalismul lor.

TE_M3237Și ca să încheiem Octombrie cum se cuvine, pe 31 este ziua lui Pilă! Cum, nu știți cine e Pilă?