Vreau să vă rog ceva!

Ieri am fost cu mama la spital. S-a operat de cataractă. Am făcut tot ce am putut pentru ea – căutat medic, plătit consultațiile și operația, luat de acasă cu mașina, dus acasă cu mașina, cumpărat medicamente, citit/informat despre operație…Când a ieșit din operație mi-a spus că a contat enorm totul, și că a avut încredere în medic și că a avut medicamente, dar cel mai mult a ajutat-o să mă știe acolo, așteptând-o pe hol. Mă uitam la ea mai devreme și mă minunam de puținul care o face fericită, că stă cu noi câteva zile, că gătesc și pentru ea, că mâncăm împreună, că este parte din viața noastră.

N-am avut nicio ezitare când i-am spus Luminiței mă bag la acțiunea umanitară pe care o plănuiește pentru 30 noiembrie la Complexul Social “Floare Roșie”, un cămin de bătrâni, de stat, în sectorul 6 al capitalei. Acțiunea va consta în preparearea prânzului pentru vârstnicii găzduiți în acest cămin precum și un mic moment artistic. Ca să se bucure și de altceva în afară de prezența șarmantă a bloggerițelor implicate, ostilitățile la bucătărie vor fi conduse de către Viorel Copolovici (al cărui prag eu îl calc de câte ori am ocazia și profit din plin și de rețeta lui de cheesecake).

Și chiar dacă există bunăvoință, implicare, există și mâna de lucru, ca întotdeauna este nevoie și de susținere financiară. Pentru acest aspect atât de sensibil și totodată vital, Fundaţia Comunitară Bucureşti a pus la dispoziţie un cont pentru donaţii. Bănuții strânși pe această cale dar și din licitațiile ce se vor face la Talcioc Urban se vor transforma în cele necesare acestor bătrâni. Suma pe care ne-o propunem nu este amețitoare, nu e nevoie să salvăm omenirea (cu toate că rău n-ar fi!), așa că vin cu rugămintea de a vă implica așa cum puteți, cu cât puteți.

Cu mare bucurie am primit confirmarea de susținere din partea Lidl care va asigura produsele alimentare necesare preparării prânzului din 30 noiembrie și produse de folosință îndelungată, de curățenie și de igienă personală.

Eu una abia aștept, sunt sigură că vom reuși să le oferim acestor bătrâni exact puținul acela care a făcut-o fericită pe mama azi, sentimentul că au pe cineva, că fac parte din viața cuiva. O zi nu-i mult, un prânz nici atât, dar poate fi destul pentru mulțumirea unor oameni care nu de prea mult bine locuiesc într-un cămin de bătrâni subvenționat de stat, așa că vă rog să ne ajutați să le oferim această zi frumoasă! Hai că se poate!

banner campanie general

„Campanie umanitară sprijinită în exclusivitate de Lidl Romania

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s