Din discuțiile cu orgoliul meu

Îmi urlă ego-ul în creieri: la fel a cucerit-o și pe aia, aceleași cuvinte a folosit! Zbang, zbang, un pumn în burtă urmat rapid de unul în plină față, aproape că nu mai respir, sunt jos și mă târăsc zbierând în sinea mea că nu se poate, e imposibil, eu sunt specială, sunt unică, eu sunt aceea, trebuie că am fost cumva diferită.

Aceleași promisiuni le-a făcut tuturor, aceleași, nu diferă nimic! Ăsta a fost sub centură, nu cred că mă mai pot ridica. Îngaim cu ultimile puteri că eu sunt altfel, ce ce mi-a promis mie, n-a mai promis nimănui. Mă amăgesc că nu a mai făcut cu nimeni ce a făcut cu mine, că nu a mai simțit cu nimeni ce a simțit cu mine dar știu prea bine că ea a avut mult din ceea ce-mi doream eu. Gata, s-a terminat, niciun mușchi nu mai mișcă. Sunt moartă, învinsă de propriul orgoliu. A triumfat, nu sunt specială, nu sunt unică, nu sunt nici măcar mai bună, sunt doar eu, exact așa cum sunt, una din milioanele de femei la fel, care aud aceleași cuvinte, dintotdeauna. Nimic din ceea ce a făcut sau a spus el nu m-a făcut specială, doar încă una. Acceptă asta și vei începe să respiri! Umilința, învață lecția umilinței!

Din moartea-n care zac o voce mă trezește. Nu e orgoliul, ci altă voce care-mi spune același lucru, că-s altfel, că sunt specială, că îl iubesc și-s liberă s-o fac. Să îl iubesc? Pot să-l iubesc? Am voie? Eu, una dintre ele, una care nu e cu nimic mai specială, pot să-l iubesc ca și când ăsta e singurul lucru pe care-l pot face în viața asta? Da, în viața asta și în viețile viitoare, pentru că dacă nu o faci acum destul, o să o faci mereu și mereu până când va să fie destul. De asta îmi e frică de fapt, că suntem atât de proști amândoi încât vom avea nevoie de câteva vieți ca să ne ardem focul. Eu vreau să-l ard acum, să scap, el vrea să fie sigur că arde veșnic. Și va fi ca el, simt asta și mă ia groaza.

Dar ești specială, femeie! Aceleași cuvinte ați auzit toate, dar numai tu ai vibrat în felul acela, doar tu ai simțit ceea ce ai simțit. Aceleași promisiuni v-a făcut, dar doar pentru tine au avut acea valoare, doar pentru tine au însemnat ce-au însemnat. Cu toatele ați crezut minciunile lui, dar doar tu le mai crezi și-acum. Doar pentru tine nu-s minciuni, doar tu știi că dacă ți-ai imaginat ceva acel ceva va deveni cândva realitate, dacă nu în viața asta, atunci într-o altă viață. Doar tu ți-ai găsit adevărul în gesturile lui, doar tu ai reușit să dai sens cuvintelor menite doar să cucerească.

Nu el te face specială, nu cuvintele lui, ci ceea ce simți tu pentru el te face unică. El poate să le spună tuturor aceleași vorbe, contează doar că tu simți altfel. Nimic din ce simți tu n-a mai simțit altă femeie. Doar tu-l iubești în felul ăsta și asta este tot. Nu ești la fel ca ea, nici ea la fel ca tine. Poate că e mai bună, mai frumoasă, mai deșteaptă. Nu contează. El e la fel, un singur bărbat cu mai multe femei. Nu de la el trebuie să aștepți să fie diferit cu tine. Nu. El e la fel, doar atât are, atât oferă. Nici tu nu ești diferită în momentul în care-ți oferă, o femeie între alte femei. Ai devenit specială atunci când ai simțit iubire pentru el. Nimeni n-a mai simțit așa. Iubește-l pentru că nimeni nu a mai făcut-o așa cum o faci tu! Iubește-l mâine mai mult decât l-ai iubit azi. Iubește-l și atât, nu te compara cu ea, nu număra, nu contoriza, nu o invidia, ea nu simte ceea ce simți tu, doar iubește-l, indiferent ce va face, iubește-l! Asta te face specială, asta e ceea ce te deosebește de toate celelalte femei.

Nu ceea ce simte el față de tine te face specială, ci ceea ce simți tu față de el te face să fii altfel.

IMG-20130712-WA0009

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s