Cine nu este prieten cu copilul meu nu are cum să fie prieten cu mine!

Am auzit de oameni care când cumpără mezeluri îi dau întâi pisicii ca să fie siguri că nu-i stricat produsul, zice-se că pisicile simt porcăriile mai bine ca oamenii. O fi, nush ce să zic!

Mai prin primăvară îmi spunea un prieten cum că cine vrea să fie prieten cu el trebuie să fie întâi prieten cu câinele lui. Bună și asta, nu contest! La câini am ceva experiență, sigur sigur simte câinele ceva. Și mie îmi place să cred că Krug simte dacă cineva gândește urât despre mine 😀 (asta-i dintr-o carte de schanuzeri!). Am totuși rezervele mele, am prieteni cărora le este atât de frică de câini că nu cred că sunt capabili să mai gândească ceva, nici de bine nici de rău când intră la mine în curte, cred că doar le este foarte frică, câinele simte și face pe șmecherul, își arată colții ca să se știe cine-i mai tare în curtea aia.

Dar am eu una și mai tare. Acum un timp m-am întâlnit deloc întâmplător cu prietenul cu câinele ( ce coincidență!), prieten care venise însoțit, deloc întâmplător 😉

Și numai ce se transformă Victor al meu din copilul solar și blând care este într-un arici țepos, într-un mic mutulică îndărătnic care refuza cu ostentație orice formă de comunicare, politicos ce-i drept, dar orișicât 🙂 A adoptat tactica mea când a văzut că nu are scăpare, a făcut pe prostul, pe uitucul, pe rușinosul, pe plictisitul, orice numai ca să plecăm odată și să nu mai fie nevoit să răspundă la întrebările ce i se puneau. N-am vorbit cu el despre întâmplare până astăzi când l-am întrebat în treacăt de ce nu a vrut să vorbească cu omul. Răspunsul, parcă izvorât din puțul gândirii, m-a izbit de nu m-am văzut: nu mă poate obliga să-mi împart amintirile cu oricine are el chef! Pam, pam

Mda, câtă libertate stă în vorbele astea…nici pe mine nu mă poate obliga nimeni să-mi împart amintirile cu cineva cu care nu vreau să o fac 😀 Am un sentiment bun de când fi-miu de 9 ani m-a luminat și m-a ajutat să conștientizez că sunt stăpână pe viața mea.

Cât despre cei cu care sunt prietenă (sau nu), am barometrul la purtător, dacă Victor nu vrea să fie prieten cu cineva, e clar că cineva-ul nu este suficient de bun ca să ne fie prieten. Sau, cum ar spune prietenul meu cu câinele, cine nu este prieten cu copilul meu nu are cum să fie prieten cu mine!

Pe final, nu mă lasă inima să nu fiu un pic cârcotașă și să nu mă întreb, dacă atunci când nu te place un câine se spune că ai suflet rău, când nu te place un copil ce se spune? :)))))

IMG_57202837964252

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s