Te rog, ajută-mă să îmi găsesc bunicii!

M-a contrariat întrebarea ce i se pune Luminiței și anume de ce o face? Răspunsul e simplu, pentru că poate! Și totuși, de ce o fac eu? În afară că pot, de ce o fac nu numai acum, de ce o fac mereu? Privind în urmă cred că nu a existat perioadă în viața mea de adolescent și de adult în care să nu o fac, să nu am în vizor un bătrân pe care să-l ajut cu mâncare și cu haine.

Bunicii mei au murit când eram mică, mi-i amintesc prea puțin, în niciun caz suficient încât să mă satur de ei. Nici tatăl și socrul meu nu mai sunt, deci nici copiii mei nu au bunici, doar două bunicuțe destul de urbane…Mi se întâmplă să merg pe stradă, să văd câte o față și să mă gândesc că pare bunicul/bunica din poveste. Îmi pare trist că nu am în minte și în suflet imaginea unor bunici reali, că încă îi caut printre chipurile din mulțime. Uneori i-am găsit săraci și bolnavi, fie întinzând mâna la colț de stradă, fie ducându-și zilele singuri și înfometați în vreun apartament obscur…Pe 30 noiembrie știu că-mi voi găsi un nou bunic sau poate o bunică la Complexul Social “Floare Roșie”, un cămin de bătrâni, de stat, în sectorul 6 al capitalei.

Vom merge acolo o mână de oameni ca să preparăm prânzul pentru bătrânii găzduiți în acest azil precum și pentru a le oferi un mic moment artistic. Îndrumători ne vor fi Viorel Copolovici și Improvisneyland.

Lidl va asigura produsele alimentare necesare preparării prânzului din 30 noiembrie și produse de folosință îndelungată, de curățenie și de igienă personală pentru cei 130 de bătrâni.

Fundaţia Comunitară Bucureşti a pus la dispoziţie un cont pentru donaţii. Bănuții strânși pe această cale dar și din licitațiile ce se vor face la Talcioc Urban se vor transforma în cadouri de Crăciun pentru bunicii de la azil. Pentru asta avem nevoie și de ajutorul tău, așa că te rog mult să te implici!

banner campanie general

„Campanie umanitară sprijinită în exclusivitate de Lidl Romania

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s