Nu cred în niciun fel de dietă

Fiind o femeie grasă am încercat în viața mea cam tot ce se putea încerca pentru a slăbi. Pot spune acum că nu cred în niciun fel de dietă, nu cred că există posibilitatea de a adopta un așa zis stil de viață sănătos care, vezi-doamne îți va aduce în timp (extrem de mult timp) silueta mult visată pe care, din păcate nu vei reuși să o păstrezi nici măcar timpul pe care l-ai investit pentru a ajunge la acel număr de kilograme. Toate acestea sunt false promisiuni ale unor oameni care au reușit, pentru ei sau pentru alți câțiva, însă niciodată pentru toată lumea.

Mai mult decât atât, am ajuns să cred cu tărie că noi, acești veșnici obezi suntem persoane cu o traumă psihică din copilărie, cu un gol interior atât de dureros încât în permanență simțim nevoia să-l umplem cu ceva, cu mâncare. Alți oameni aflați în aceeași suferință umplu același gol cu alcool, cu droguri sau cu sex (uneori neprotejat) cu mulți și necunoscuți parteneri, cu orice ar putea aduce un pic de plăcere care să ascundă din durerea acestei răni pe care o ducem cu noi.

Încă privesc cu atenție în jur în speranța că voi găsi persoana care să mă acompanieze în vindecarea acestei răni. Adevărul gol-goluț este că o cunosc pe acea persoană, dar nu mă duc la ea pentru că știu că are șanse mari de a mă vindeca și, de ce să nu spun adevărul până la capăt, ca orice exces, și mâncarea are beneficii secundare care fac să fie atât de greu procesul de vindecare a unui obez.

Când am primit de la Ana invitația la Journey Pub, unde urma să discutăm cu dr. Ana-Maria Iulian, doctorand în științe psihologice, expert în nutriție comportamentală despre Alimentație: dietă sau stil de viață, în cadrul celei de-a cincea ediții a Maratonului de Sănătate Secom®. am acceptat tocmai pentru că informația promitea să fie o împletire de psihologie, nutriție și comportament.

A fost maidegrabă o discuție despre nutriție și comportament, lipsind exact latura psi care mă interesa pe mine, dar chiar și așa, consider că pot consemna aici câteva chestiuni folositoare cu care am rămas:

 • Într-o farfurie, legumele ar trebui să ocupe o jumătate din spațiu, un sfert ar trebui să-l ocupe produsele animale și un sfert glucidele cu absorbție lentă.
 • Circumferința abdominală ne spune un lucru foarte important despre noi. Și anume, m-am săturat de zahărul pe care tu mi-l dai în fiecare zi, de 7 sau de 30 de ori pe săptămână și nu mai pot. Excesul de zahăr pe care-l consumăm prin dulciuri, orez alb, pâine, produse de patiserie, pizza etc se depozitează în zona abdomenului.
 • Este foarte important să avem trei mese zilnic. Organismul este generos dimineața și așa cum ne alimentăm mașina înainte de a porni la drum, tot așa trebuie să oferim corpului nostru energie pentru a rezista până la prânz. Dacă nu-i oferim resursele necesare, corpul nostru își va lua singur. Seara, atunci când vom mânca 3 mese într-una. Exact atunci corpul nostru nu mai este dispus să-și împartă energia cu noi și-și va pune deoparte jumătate din tot ceea ce mâncăm.
 • Există un singur fel de a mânca, nu există diete personalizate. Pentru buna funcționare a organismului și implicit sănătatea acestuia, avem nevoie de vitamine, minerale, enzime. Între toate acestea trebuie să existe un echilibru. Nicio extremă nu este bună, fiecare trebuie să găsească o cale de mijloc.

Aceasta a fost una dintre întâlnirile Maratonului de Sănătate Secom®

„Maratonului de Sănătate Secom ® ” este un proiect de informare care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și cultivarea unui comportament preventiv și va cuprinde o serie de seminarii, distribuite în cadrul mai multor secțiuni.

Un gând despre “Nu cred în niciun fel de dietă

 1. Așa este, se pare că neiubirea mamei, sau modul cum a fost receptată aceasta, generează nevoia de a umple golul cu mâncare. .
  Alte cauze mai pot fi :
  Emotivitate excesivă. Adesea arată frică şi nevoie de protecţie. Frica poate fi mascată de o furie exterioară şi o rezistenţă în a ierta. Nevoia de ocrotire. Fuga faţă de sentimente. Nesiguranţă. Autorespingere. În căutarea împlinirii.
  Lăsând la o parte regimurile alimentare, eu cred în vindecarea survenită în urma comunicării cu subconștientul
  Se poate ipregna subconștientul cu afirmații corecte:
  ”Sunt protejat de însăşi iubirea Divină. Sunt în siguranţă întotdeauna. Sunt dornic să cresc şi să îmi asum responsabilităţile vieţii. Îi iert pe toţi, iar acum îmi formez propria viaţă aşa cum mi-o doresc. Sunt în deplină siguranţă.
  Sunt în pace cu propria-mi fiinţă şi cu propriile mele emoţii şi trăiri. Sunt în siguranţă acolo unde sunt. Îmi creez propria siguranţă. Mă iubesc şi mă accept exact aşa cum sunt.”
  Acestea pot fi repetate ori de câte ori ai dispoziția de a o face în stare relaxată.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s