BlackTie și râuri de șampanie

cat-1474092_1280Se dă următoarea problemă:

Într-o sală foarte mare, pe mesele dispuse de jur împrejur se aștern fețe lungi de masă, albe, cu terminație prețioasă de dantelă, scaunele elegante se ornează cu buchețele discrete de lavandă proaspătă,  pianul își ocupă îndreptățitul loc central, paharele de cristal construiesc o piramidă către baza căreia vor curge râuri din cea mai bună șampanie, iar lemnele sunt aranjate pentru jucăușul foc din șemineul care domină în manieră blândă sala.

În dreapta intrării, imediat după ce treci de arcada străjuită de coloane, găsești programul serii – se anunță în deschidere, la ora 19, un important recital de pian iar pe parcurs dans, concurs de dans, un mic concert al unei soliste pe care o aud foarte des la radio și iarăși dans. Meniul promite să fie sofisticat și delicios iar bradul imens pe care tocmai îl împodobesc dă o identitate evenimentului: este balul de Crăciun organizat în scop caritabil de către Divizia de Pompieri a orașului, iar printre invitați se află primarul cu influenta sa soție, precum și celebrul chirurg ce a ținut prima pagină a ziarelor la începutul anului, împreună cu familia. Toți invitații vor fi încântați, pe lângă muzica bună și de tablourile cunoscutului pictor sucevean, abia întors de la Paris.

Privind prin ochelarii bunelor maniere, aflați perechea cea mai potrivită cu ambianța acestei seri, știind că juriul va puncta ținuta, atitudinea și măiestria dansului!

Rezolvare:

wedding-dress-1685732_1280

Pasul 1 – Observarea ținutei

Descalificați încă de la primul pas pe sub arcadă, cei încălțați cu pantofi sport, UGG sau bocanci, urmați îndeaproape de doamnele care peste rochia elegantă, în loc de palton poartă celebra scurtă de fâș cu blăniță la gât. Domnii sosiți la acest eveniment cu pantaloni mulați cu vedere la gleznă sau blugi rupți asortați cu sacoul cu mânecile suflecate ar fi fost mai bine să rămână acasă!

Admișii serii, prin lentila bunului simț sunt:

  • Domnii ce poartă tuxedo cu guler satinat, un rând sau două de nasuri dar cu închidere la unul singur și pantaloni din același material cu sacoul, fără manșete. Cea mai potrivită acestei ținute este cămașa albă, cu guler și manșete albe, gulerul putând fi pentru cravată sau papion. Pantofii Oxford simpli sunt accesibili și nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui bărbat.
  • Doamnele cu rochie lungă, nu neapărat cât să măture podeaua, dar lungă, evident pantofi cu toc și un șal sau o capă, de preferat de culoare neagră. Trece proba și tânăra elegantă cu corset și fustă lungă, desigur. Nu țin acum cont de culoare, dar se vor remarca doamnele cu rochii negre, roșii, nude sau mov-prună. Geanta mică, asortată cu culoarea și textura rochiei este un plus. Iar bijuteriile, chiar dacă fimo, sfoara, penele și mărgelele ordinare sunt la ordinea zilei, eu mă voi uita după perle, aur și argint cu montură deosebită de pietre prețioase și semiprețioase.

Pasul 2 – Atitudinea

Descalificați sunt cei excesiv de gălăgioși, cu limbaj și gesturi neadecvate, mult prea familiari și intruzivi, în stare de ebrietate.

  • Sunt de apreciat domnii politicoși, gata oricând să ofere complimente decente, amabili și care inițiază și susțin discuții interesante, care glumesc fără a deveni vulgari.
  • Doamnele carismatice ce răspund cu zâmbete plăcute glumelor, participă și inițiază discuții și își păstrează strălucirea, disponibilitatea și misterul pe parcursul întregii seri, fără a deveni frivole sunt acelea despre care se va spune că sunt sufletul petrecerii.

Pasul 3 – Dansul

Descalificați sunt cei care, fie înțepenesc pe un scaun, eventual comentându-i pe dansatori, fie cei care ignoră ritmul și dansează după muzica lor proprie pe care o aud doar ei.

  • De admirat acei dansatori care, chiar dacă nu la nivel profesionist, fac față cu demnitate unui tango sau unui vals și fac diferența între salsa, rumba și samba.

Ghicind protocolul BlackTie care se impune acestui eveniment, preferații sunt o pereche cam la 40 de ani, clasici și foarte tonici, cu ușoare accente excentrice, doar atât cât să se facă remarcați.

vintage-1501540_1280

Ea poartă o rochie de seară negră, cu umerii goi, după cum se observă de îndată ce scapă de șalul de catifea despre care nici nu știi ce să crezi: cu el înfășurându-i umerii are un aspect atât de delicat și inocent, fără el devine puternică și îndrăzneață. Plicul negru pe care îl pune atentă pe un colț de masă se asortează perfect cu ținuta. Pantofii cu toc sunt numai buni de dans, eleganți și confortabili în același timp. Buclele de lungime medie, atent neglijate, descoperă o față luminată de un zâmbet ce cucerește înainte de vorbe. Perle discrete împodobesc urechile doamnei, adăugând distincție. Încă nu m-am apropiat de ea dar sunt singură că Chanel 5 este parfumul ce-i desăvârșește ținuta. Pe umărul gol, înspre gât, sfidând formalul petrecerii, un fluture stă să-și ia zborul – negru cu umbre în tonuri de gri și puncte albe, un tatuaj care vorbește despre personalitatea doamnei, îi ține loc de colier.

El este ras și atent tuns, are un aspect proaspăt și curat, cu un costum negru impecabil ce se ghicește de sub palton, cămașa albă cu o textură deosebită, nasturi negri și la manșete butoni perlați asortați cu bijuteriile doamnei. La gât poartă un papion negru și pentru că o doamnă cu un fluture tatuat pe umăr se cade să fie însoțită de un domn cu o personalitate asemănătoare, la piept poartă un trandafir mic de culoarea asfințitului. Afișează interes pentru toți invitații, participă la discuții, este atent și totuși rămâne partenerul doamnei pe tot parcursul serii, dând dovadă de decență. Consumă alcool moderat și dansează cu ușurință punând parcă în valoare pantofii eleganți pe care-i poartă.

BlackTie mai mult decât să fie un cod de etichetă vestimentară, cred că spune o poveste de iubire pentru masculin și feminin ce adună în ea istoria eleganței, versatilitate și nebunia lui „acum”, oferindu-le celor preocupați de respectarea dresscode-ului o identitate matură, autentică și generoasă cu diversitatea personalităților umane.

Sursa foto: Pixabay

Am scris acest articol în cadrul concursului SuperBlog 2016.

Un gând despre “BlackTie și râuri de șampanie

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 1. Black Tie

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s