Avortul, cel mai rău dintre rele

pregnancy-23889_1280Interzicerea avortului este o prostie din toate perspectivele din care poate fi privit – moral, etic, religios, legal, feminist. Mai ales în 2016. Avortul, cel mai rău dintre rele, dar tot avem acest drept!

Tot în 2016, o prostie mai mare chiar decât interzicerea avortului este ca societatea civilă să se mobilizeze doar pentru a protesta împotriva interzicerii avortului.

Eu nu cred că avortul ar deranja pe cineva (aici vorbesc despre ființe normale nu despre fanatici) dacă el ar fi ceea ce trebuie să fie și anume ultima măsură terapeutică și/sau contraceptivă.

Ca femeie mă simt confortabil să știu că este garantat de lege dreptul meu la avort și toate femeile trebuie să aibă acest drept, dar asta nu face ca avortul să fie un lucru de dorit.

Medical, avortul este o procedură chirurgicală cu riscurile  și durerile aferente, iar când ne exercităm dreptul la avort este de dorit să ni-l exercităm deplin, adică să fim informate de către medic asupra riscurilor la care ne supunem.

Moral, funcție de conștiința fiecăruia (includ aici și bărbații), avortul poate să fie de la suferință până la mutilare sufletească.

Aleg ca protestul meu împotriva interzicerii avortului să se materializeze în acțiuni concrete de informare și educare a tinerilor asupra schimbărilor hormonale care încep în preadolescență, asupra sexului și a metodelor contraceptive.

Atâta timp cât copii de 10-11 ani nu ies din casă fără telefonul mobil, atâta timp cât își pot stăpânii hormonii cât să își facă un selfie și să-l distribuie pe o rețea de socializare, cred că pot fi învățați să nu iasă din casă fără un prezervativ în buzunar pe care să îi folosească orice-ar fi.

Vreau să mă implic activ în a explica tinerilor, copiilor, despre bolile cu transmitere sexuală, despre ce se întâmplă cu corpul lor atunci când sunt excitați sexual, despre cum îți poți da voie să-ți pierzi capul în lungi partide de sex, dar abia după ce ai folosit prezervativul.

Vreau să mă implic activ în a consilia părinții care nu știu cum să abordeze aceste subiecte cu copiii lor, le este rușine sau nu consideră că este necesar.

Vreau să ajut adulții în a conștientiza cât este de important să vorbim deschis și mult despre sex, atât de mult încât să nu mai existe nicio persoană căreia să-i fie rușine să cumpere un prezervativ.

Vreau să pătrund în medii defavorizate sau în zone izolate și să educ oamenii înspre folosirea mijloacelor contraceptive.

Vreau să ajut la diseminarea informației despre riscurile avortului.

Vreau să fac toate astea departe de biserică, de asociațiile religioase. Sexul, metodele contraceptive și avortul nu sunt apanajul religiei și nici al bisericii, sunt realități umane despre care avem obligația să ne preocupăm tocmai pentru a nu lăsa loc fundamentaliștilor religioși să ne interzică drepturi. Pentru asta însă, trebuie să facem mult mai mult decât să protestăm pe facebook împotriva interzicerii avortului.

Hai să facem ceva! Cei care deja faceți, luați-mă și pe mine, vreau să mă implic!