Doctor în frumusețe la 40 de ani

Circulă în online o glumiță care spune că dacă va avea de ales între două funduri de femeie care arată identic doar că unul de 20 ani și celălalt de 40, orice bărbat cunoscător îl va alege pe cel de 40. De ce? Despre cel de 20 nu știe în ce se va transforma peste 20 de ani, însă dacă cel de 40 este de 15 – 20 de ani în aceeași formă, e clar că materialul este bun!

Cred că pe asta s-au bazat studenții din anul II cu care fac consiliere atunci când mi-au spus că ei sunt absolut convinși că eu dețin secretul frumuseții. Sau poate că Universul a conspirat la îndeplinirea dorinței celei mai iubite femei din viața mea, alta decât mama. Când eram eu atât de mică încât o femeie trecută de 40 mi se părea bătrână, Maia îmi spunea în fiecare zi că își dorește să ajung doctoriță ca să am grijă de ea. Iar eu eram fascinată de cât era de frumoasă, de ochii albaștrii prin care parcă îi vedeam tot sufletul ei de om bun. Draga de ea zicea că numai pentru că o iubesc atât de mult reușesc să o văd frumoasă când ea este atât de bătrână…Pe undeva cred că avea dreptate! Dar mai cred și că dorința ei, împletită cu darul meu de a vedea frumusețea din spatele ridurilor au făcut ca acum, când am și eu 40 de ani, să devin doctor în frumusețe pentru chipurile proaspete cu care lucrez zi de zi.

După zeci de întrebări insistente, gen “Cum de tenul tău e atât de proaspăt?”, „Cu ce te demachiezi?”, „Ce cremă folosești seara?”, „Folosești vreo mască?” „Pentru bărbați există creme?”, m-am simțit ca și cum, după ani lungi de cercetare las publicul cu gura căscată când anunț lansarea pe piață a primei linii de produse dermatocosmetice.

20160908_165219-compressor

Sursa: arhiva personală

Mai ales fetele din clasă, mari cunoscătoare, sunt uimite de raportul calitate – preț și de faptul că tenul meu, cu ajutorul câtorva produse românești de calitate arată cel puțin la fel de bine ca al lor. Bine, ușor arogantă și deloc modestă, aș putea chiar să remarc că vârsta, acest dușman de temut al femeilor, vârsta deci, venită la pachet cu rafinamentul unui machiaj corect aplicat, îmi pun în valoare trăsăturile frumoase care devin în acest fel garantul de necontestat al efectului pe care cosmeticele folosite îl au asupra tenului meu.

Nu mi-au dat pace până când nu le-am povestit cum am ajuns să fiu fidelă produselor realizate la Farmec și mai ales până când nu le-am dat schema de îngrijire pe care o folosesc pentru tenului meu.

Înainte de dermatocosmetice am folosit, total întâmplător dar inspirat, cremele de protecție solară de care nu m-am mai lipsit în ultimii 15 ani și tot de 15 ani nu am mai avut niciodată pielea arsă sau iritată după expunerea la soare. Abia după aceste creme am acordat atenția cuvenită celorlalte produse realizate după formula Gerovital H3 pe care Prof. Dr. Ana Aslan, pionier al gerontologiei medicale mondiale a încredințat-o Companiei Farmec în urmă cu peste 40 de ani. Coincidență? Iată cum totul pare să se învârtească în jurul cifrei 40…

Zilnic îmi curăț fața cu apa micelară cu un pH apropiat de cel natural al lacrimii. Aceasta îndepărtează toate urmele de machiaj fără să-mi irite pielea care și așa are o ușoară cuperoză.

Dimineața, înainte de fond de ten, aplic crema antirid contur ochi și crema anticuperozică hidratantă SPF 10, ca bază de machiaj. Restul, culoarea fardului și rujul țin numai și numai de inspirația de moment dar efectul este întotdeauna…WOW!

Revenind la sâmburele de adevăr din gluma de la care am pornit, este clar că important e și materialul bun dar și produsele cu care îngrijim materialul, iar atunci când este vorba despre piele cu atât mai mult trebuie să alegem produse care au trecut testul timpului, Gerovital fiind prima gamă anti-age din lume, ca să nu mai pomenesc despre faptul că este un brand 100% românesc recunoscut la nivel mondial, de care eu sunt foarte mândră.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului SuperBlog 2016. #FarmecInSuperBlog @Farmec

3 gânduri despre “Doctor în frumusețe la 40 de ani

  1. Felicitari pentru articol, Mihaela! Ai scris foarte frumos, imi place mult ceea ce ti-a iesit, insa mi-ar fi placut si mai mult daca ai fi avut 3 link-uri (nu 4), astfel incat sa fi fost respectate in totalitate cerintele tehnice. Totodata, un pic mai multa creativitate ar fi condus la punctajul maxim acordat acestui criteriu. Oricum, articolul este fain si te felicit inca o data pentru el. Mult succes la urmatoarele probe! 🙂

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 3. Doctori în frumusețe

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s