Idei de cadouri pentru tânărul pre-adolescent

Sursa: pixabay.com

Sursa: pixabay.com

Acum că am răsuflat ușurată după ce am trecut onorabil de zilele de naștere ale blonzilor încep să mă gândesc la Crăciun, ceea ce ar putea fi chiar minunat dacă nu mi-aș fi epuizat ideile de cadouri pentru tânărul pre-adolescent din dotare.

(de când am publicat articolul au început să curgă ideile așa că o să-l tot editez și o să adaug cu roșu contribuția voastră. Cu mulțumiri, desigur!)

Eu credeam că pe măsură ce crește o să-mi fie din ce în ce mai ușor să aleg un cadou, dar m-am înșelat. De pe la 10 ani a devenit imposibil. În primul rând am impresia că nimic nu-i mai place. Sau îi place dar între timp m-am mai deșteptat eu, când era mic nu știu cum făceam de mă amăgeam mereu că dacă-i cumpăr o jucărie o să-i placă la nebunie și o să se joace cu ea până la adânci bătrâneți. Acum știu sigur că orice jucărie ar primi, mai mult de o zi nu se joacă cu ea.

Și-apoi nu-mi mai vine să-i cumpăr jucării, parcă nu i se mai potrivesc.

Fetelor de vârsta asta cred că le merg bine cadouri haine/pantofi. Așa e? La băieți însă, dacă nu-s foarte cocheți nu prea merg. Nu zic, se bucură, dar din privire îmi dau seama că e ușor dezamăgit, parcă aștepta altceva.

Îmi amintesc de prietena mea care m-a târât prin toate magazinele dintr-un mall din Strasbourg ca să-i cumpere băiatului o vestă, iar el își dorea un avion zburător!!!! Chiar nu merg cadouri din astea despre care știm noi adulții că au nevoie dar ei nu și le doresc. Cum zicea fetița amicei mele: “mama, de ce am nevoie te ocupi tu, eu vreau să primesc ce-mi doresc!”

Ce-și dorește un băiat de 11 ani?

 1. Minecraft
 2. Minecraft
 3. Minecraft

Și cu asta am rezolvat ziua lui de anul trecut. Dar între timp a mai fost un Crăciun, un Paște, încă o data ziua lui și acum mai e puțin și vine iar Crăciunul. Iar asta cu Moș Crăciun este, ca să zic așa, fumată. Adică dacă nu-i place ce primește nu mai pot să-i spun că s-a ramolit Moșul pentru că știe foarte clar a cui a fost ideea proastă. Deci? Ani de zile m-a salvat Lego dar nu mai merge nici ăsta. M-am gândit să-i dau bani și chiar pare o soluție bună, dar cu bănuții strânși la pușculiță tot pe mine pică măgăreața să-i dau o idee, un sfat, măcar să-mi dau acordul. Cum aș da-o tot am nevoie de idei în privința cadourilor pentru puștanii ăștia pe care nimic nu-i mai mulțumește.

Așa că, uite cum facem! Eu fac o listă cu ideile mele chinuite și voi îmi spuneți la ce vă gândiți voi, pentru că sunt sigură că toți trecem prin perioada asta.

Listă cadouri

 1. Aparat foto/cameră video
 2. Minge de baschet
 3. Laptop/accesorii
 4. Cărți
 5. Bilete de avion
 6. Cort (asta i-am luat de ziua lui la 11 ani)
 7. Materiale de camping
 8. Chitară
 9. O trotinetă mare
 10. Bicicletă
 11. Barcă gonflabilă
 12. Board games: Catan, Dixit, Activity, Copa, Quoridor (zice Mimi)
 13. Un animăluț
 14. Bani/vouchere la diverse magazine
 15. Scule de pescuit
 16. Hooverboard (zice Daria, prietena mea)
 17. Kendama (Daria și Mara)
 18. briceag 
 19. lanternă puternică (frontală)
 20. săritură cu parașuta în tandem (parcă aveau o ofertă cei de la Clinceni, dar nu mai știu care era vârsta minimă)
 21. obiecte mai ”valoroase” care să-i completeze vreo colecție la care lucrează, dacă e cazul
 22. set de traforaj
 23. set de chei/ patent/ clește/ ciocănele/alte unelte din categoria asta (18 – 23 sunt sugestii venite de la Mimi, Clubul Morișca)
 24. CD player
 25. troller
 26. mini-tabără (24-26 sunt sugestii venite de la Laura Frunză)
 27. Dronă (Ioana Acasandrei)

La fel de în ceață sunt și cu petrecerile pentru zilele de naștere. Cu locurile de joacă am încheiat-o iar până să-i pot da bani ca să meargă cu băieții în oraș mai am câțiva ani, pe care habarnam cu ce să-i umplu.

Anul ăsta am bifat vânătoarea de comori în pădure. La anul sper la un traseu pe munte cu prietenii lui și o noapte la cabana. Alte idei?

Idei de petreceri

 1. Vânătoare de comori
 2. Excursie la munte
 3. Ieșire la film, pizza/altceva în mall, cu prietenii, adulții doar prin preajmă
 4. City break cu familia
 5. bowling ( dimineata la Sun Plaza este 32 lei ora si au si gardulet ca sa poata juca si copiii – tot de la Daria citire)
 6. laser tag ( Laser tag Megazone ca si locatie – Daria)
 7. minigolf ( foarte dragut la Golf Planet – Daria)
 8. La domiciliu, dacă spațiul permite: atelier practic mai complex, cum ar fi stringart pe lemn (de bătut multe cuie)
 9. ”Căsuța prietenilor” – să construiască o căsuță temporară din diverse materiale: lemne, BCA-uri, crengi, polistiren, să facă și puțin beton etc.
 10. Să meargă la cules de fructe de sezon, într-o livadă (poate chiar a bunicilor sau a cuiva, la țară). Să mănânce fructe pe săturate, să se murdărească bine, să facă jocuri și la final un foc de tabără.
 11. Jocul nostru Micul detectiv urban cu probe personalizate, poate chiar în alt oraș (+ mers cu trenul). (8 – 11 sunt sugestii venite de la Mimi, Clubul Morișca)
 12. escape room (stau vreo doua ore și dezleagă niște ghicitori ca să iasă de acolo)
 13. pool party (Therme) (12-13 sunt sugestii venite de la Laura Frunză)

Cam aici se încheie inspirația mea. Altcineva, alte idei? Hai că în câteva zile trebuie să punem darurile sub brad și nu știu pe unde scoatem cămeșa!

6 gânduri despre “Idei de cadouri pentru tânărul pre-adolescent

 1. Ca si idei de activitati distractive iti spun cateva care pe-ai mei ii incanta foarte tare: bowling ( dimineata la Sun Plaza este 32 lei ora si au si gardulet ca sa poata juca si copiii), laser tag ( Laser tag Megazone ca si locatie), minigolf ( foarte dragut la Golf Planet ). In ceea ce priveste lista de cadouri, la noi este simplu pentru ca fiecare dintre baieti fac cate o lista cu ceea ce isi doresc. Rares isi doreste un Hooverboard sau o trotineta electrica si camera web, iar Tudor un monitor pt calculator si casti wireless cu microfon. Pe lista mai exista si carti, caine, o Kendama noua. :))

 2. Pe lista cu board games eu am Copa și Quoridor. Nu le-am jucat, dar îmi place cum arată, mai ales Copa. Par interesante, din ce am citit despre ele.
  Alte idei de cadouri:
  – briceag
  – lanternă puternică (frontală)
  – săritură cu parașuta în tandem (parcă aveau o ofertă cei de la Clinceni, dar nu mai știu care era vârsta minimă)
  – obiecte mai ”valoroase” care să-i completeze vreo colecție la care lucrează, dacă e cazul
  – set de traforaj – dacă-l atrage
  – set de chei/ patent/ clește/ ciocănele alte unelte din categoria asta, dacă-i place să meșterească.
  Alte idei de aniversări (te rog să ștergi partea asta, dacă sună a reclamă):
  1. La domiciliu, dacă spațiul permite: atelier practic mai complex, cum ar fi stringart pe lemn (de bătut multe cuie) sau ”Căsuța prietenilor” – să construiască o căsuță temporară din diverse materiale: lemne, BCA-uri, crengi, polistiren, să facă și puțin beton etc.
  2. Să meargă la cules de fructe de sezon, într-o livadă (poate chiar a bunicilor sau a cuiva, la țară). Să mănânce fructe pe săturate, să se murdărească bine, să facă jocuri și la final un foc de tabără.
  3. Jocul nostru Micul detectiv urban cu probe personalizate, poate chiar în alt oraș (+ mers cu trenul).

 3. Ca idee de petrecere merge si un escape room pentru copii (unde stau vreo doua ore si dezleaga niste ghicitori ca sa iasa de acolo) sau pool party pe la Therme. Idei de cadouri nici eu nu prea am, pentru fii-mea vreau sa iau un radio cu CD player de Craciun (ca vrea sa asculte Itsy Bitsy plus CD-urile preferate si n-are la ce) – as vrea o varianta pentru copii (gen boomboxurile Lexibook, care-s cu Barbie/Frozen/Minioni). In plus, ea a mai cerut o stupizenie de papusa, dar in lipsa de alte idei, e posibil s-o primeasca (nu de la mine). Tot eu ii mai dau un troller si o mini-tabara de 3 zile la ski.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s