Arrival/Primul contact

Sursa: intercomfilm.ro

Sursa: intercomfilm.ro

La începutul săptămânii anunțam într-un articol lansarea în cinematografe a filmului Arrival/Primul contact. Aceea a fost una dintre probele unui concurs la care particip până la finele lunii noiembrie, iar enunțul cerea să mă pun în locul personajului din film și să îmi imaginez ce căi de comunicare aș folosi pentru a stabili contactul cu niște extratereștrii care au invadat pământul.

Filmul s-a lansat pe 11 noiembrie iar eu trebuia să scriu pe 14, deci aș fi putut merge la film și să scriu mai apoi dar nu am vrut asta. Am acceptat provocarea celor de la Intercomfilm pentru că mi s-a părut pe măsura mea, a fost genul de joc ce-mi place mie, așa că am scris atunci și abia azi am văzut filmul. Înainte să văd nota juriului, eu mă declar mulțumită de ce am scris, am scris bine, cu toate că nu are nicio legătură cu filmul, în cazul în care v-ar putea descuraja ce am scris eu.

Și acum că am terminat cu laudele, să revin la film. Mi-a plăcut mult, genul de film pe parcursul căruia am simțit de mai multe ori că îmi țin respirația, că îmi încordez și creierul pe lângă alți mușchi pe care îi simt des încordați, genul de film la care dacă pierzi o replică îți vine să dai înapoi ca să nu-ți scape nimic.

Văzut miercurea într-un mall de cartier înseamnă aglomerație mare, popcorn, sucuri, nachos, râgâieli, comentarii de prost gust, atmosferă de stadion, bucureștenii știu ce zic. În altă miercuri sau la alt film! La ăsta a fost liniște, sala plină ochi și liniște. Nimeni nu ronțăia și nu pentru că nu mai aveau ce, că doar nu s-a terminat popcornul subit, în același timp la toată lumea!

Pur și simplu așa este filmul ăsta. E un film pentru adulți, fără a fi de groază sau erotic, în niciun caz. Doar că o minte tânără sunt sigură că nu ar înțelege nimic și nici nu sunt imagini spectaculoase care să lase copiii cu gura căscată chiar dacă altceva nu prind.

Strict pentru mine a fost o relaxare ca după foarte mult timp să fac ceva ce nu poate fi împărtășit cu copiii! Știu că sună egoist dar nu-mi pasă! 😀 (aviz celor care au văzut trolii magenta!!!!)

Este un film SF, dar cu un mesaj foarte puternic, cu o intrigă atent construită și cu un final absolut neașteptat.

Acum l-am văzut din ambiție și pentru că în vocabularul creierului meu nu există noțiunea de răbdare, m-am liniștit și aștept ocazia perfectă pentru a-l mai vedea încă o dată. Măcar încă o dată.

E genul de film pe care sunt sigură că o să-l caut peste câțiva ani ca să îl vadă și băieții.

Este genul de film pe care niciun iubitor de filme nu ar trebui să-l rateze!

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s