Visează și fă-l să te iubească!

t2

Sursa: citroniers.ro

Cu lumina stinsă, luptându-mă cu somnul pentru a mă bucura din plin de orele petrecute împreună, înconjurată de brațele lui care mă strângeau protector și posesiv, mi-am rotit capul încet în curbura gâtului pe care-l sărutasem mai devreme, cu intenția de a-l întreba ceva – lipsa mea de tact fiind proverbială, bine că este el îngăduitor și uneori mai înțelept ca mine:

– Taci, Mâță! (buzele apăsându-mi tâmpla și o îmbrățișare în care mă topesc toată!)

Sărutul tandru mă convinge să-l ascult dar nu mă împiedică să visez în timp ce-i simt pe obraz respirația omului care adoarme simțindu-se iubit.

Sunt o femeie deșteaptă, știu că tot ce ține de romantism, fie că este vacanță sau doar o cină la restaurant aparține sexului frumos.

Sunt o femeie foarte deșteaptă, știu că dacă îmi doresc o cină romantică, eu sunt cea mai potrivită pentru a mă ocupa de asta. A aștepta ca el să-și dea seama că îmi doresc, să facă ceva în acest sens, să o și nimerească, sunt iluzii deșarte, iar eu nu am timp și nervi de așa ceva! Mie îmi place viața iar viața fără un bărbat pe care să-l iubesc nu are farmec. Mă ocup eu de tot, mai ales că îmi place! În felul acesta de două ori voi fi câștigată, ba chiar de trei ori: mă bucur de o cină romantică, de compania bărbatului iubit și îl las să creadă că el a făcut totul pentru ca eu să fiu fericită. Bărbații adoră să creadă că și-au făcut iubita fericită, chiar dacă pentru asta nu au făcut decât să fie prezenți!

Vreau să fim doar noi, fără alți invitați dar să fie o ocazie specială – ziua mea, cu toate că ziua lui e înainte. De ziua mea totul este închis, lumea este în vacanță, așa că o să-l invit după, când nimeni nu mai are nimic de sărbătorit.

Muzica pianului inundă camera, încerc să-mi dau seama dacă visez, mă mișc puțin iar el mă trage ferm înapoi, încolăcindu-mă cu mâinile-i puternice:

– Dormi, Pisică!

Mă las purtată de muzică, privesc în jurul meu nedumerită, nu mai sunt în camera verde cu covor pufos, tălpile mele ating acum marmura salonului încăpător, cu mese ascunse privirilor indiscrete de coloanele mari, amplasate în centru. Ochii mei caută pianul care se dezvăluie deja urechilor, dar până să ajung în colțul în care un domn mângâie clapele și sufletul meu în același timp, mă așez la o masă retrasă, respir aerul intim încărcat de noblețea locului, admir sfeșnicele în care pâlpâie lumânări, ghicesc parfumul trandafirilor galbeni și a lalelelor voluptoase ce se răsfață în vazele peste care s-a așternut patina timpului și simt doar bucurie, fără urmă de mirare când dragul meu mi se așează alături și îmi arată zâmbetul lui cu care mă topește de fiecare dată.

domenii-15

De nicăieri, cu o prezență discretă și caldă de parcă special pentru noi se află acolo, un chelner elegant, cu costum negru și mânuși albe ne urează o seară plăcută și lasă pe masă meniul care înainte de a ne spune povestea bucatelor acelui loc, ne anunță solemn că suntem la Citroniers, un biorestaurant din București, sub sigla prestigiosului Residence Hotels, recunoscut pentru atmosfera intimă și calitatea serviciilor de 4 stele.

Sursa: citroniers.ro

Sursa: citroniers.ro

Am răsfoit meniul pe îndelete, lăsându-mă inspirată de denumiri și explicații dar mai ales de imaginile unor mâncăruri apetisante, căutând să o găsesc pe aceea care să rezoneze cu starea mea și întrebându-mă în gând, cu un zâmbet ascuns, dacă el va alege ceva potrivit cu ce aleg eu sau unul va mânca sarmale cu mămăliguță, iar celălalt magret de canard, pentru că da, avem de ales între specialități tradiționale românești dar și din savoarea bucătăriei internaționale. Acordajul s-a întâmplat la aperitiv, cu inelele crocante de calamar cu susan, scurse bine de grăsime, cum numai bucătarii pricepuți știu să le facă, din care am gustat amândoi, chiar dacă pe mine nostalgia fabuloasei Iordania m-a împins către cotletele de berbecuț iar pe el dragostea de România l-a făcut să aleagă mușchiulețul de porc împănat, la felul principal. Același chelner prietenos exact atât cât trebuie, ne-a luat comanda și ne-a asigurat că maeștrii lor bucătari folosesc un ingredient deosebit în prepararea bucatelor și anume presară bucățele mici de dragoste peste tot ce ating cu sufletul. Ăsta să fi fost motivul pentru care bucățile de carne ni se topeau în gură, fragede și aromate, în timp ce legumele își arătau prospețimea și grija cu care au fost cultivate prin culoarea și gustul ce ne trimiteau înapoi în copilărie, în grădinile bunicilor, cele curate și lucrate cu drag? Același domn cu mânuși albe ne-a recomandat o poezie de Fetească Neagră – lacrima pământului din ochii soarelui, așa a spus și imediat m-a purtat într-un tablou de toamnă în care soarele s-a scurs în galbenul strălucitor al frunzelor și plânge dorul verii cu lacrimi negre ca pământul și dulci ca boabele de strugure la care a zâmbit cât ochii i-au fost veseli.

img_20161115_181017

Sursa: citroniers.ro

Lăsându-mă în visul meu, pianistul m-a privit cu zâmbet în ochi, mi-a urat discret La mulți ani! lăsând să-i curgă printre degete Valurile Dunării, în timp ce iubitul meu, complice, mă învârte într-un vals amețitor.

Reîntorși la masa noastră, spunându-mi că eu sunt tortul lui preferat și că altul nu-i trebuie, a comandat un platou cu brânzeturi, struguri, bucățele de mere și nuci de tot felul peste care curge lin șampania Veuve Clicquot în acordurile valsurilor lui Strauss.

Sursa: citroniers.ro

Sursa: citroniers.ro

Ne retragem iremediabil îndrăgostiți în camera hotelului în care și tu îți poți face iubitul să creadă că ți-a oferit cea mai tare aniversare doar pentru că a fost prezent!

– Pisică, toată noaptea ai tors, ce ai visat?

– Am visat că mă iubești!

sigla-citroniers-300x150

Sursa: citroniers.ro

 

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

2 gânduri despre “Visează și fă-l să te iubească!

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s