Hainele sunt rama tabloului pe care îl pictăm

Answear.ro

Answear.ro

Am învățat de peste tot că hainele vorbesc despre corpul pe care îl acoperă, ascunzându-l sau din contră, punându-l în valoare, în funcție de interes. Știu despre o bluză lungă că ascunde un fund sau că într-un decolteu adânc se pot ghici niște sâni – cam la asta se reduce rolul hainelor pentru mulți dintre noi care-și permit luxul de a le purta și din alte motive în afară de acela de a le asigura confortul termic. În corp este înscrisă istoria noastră de viață, el fiind cel ce descoperă în ochii lumii cine suntem cu adevărat iar hainele sunt rama tabloului pe care-l pictăm în întreaga noastră complexitate.

Confort – acesta a fost criteriul prin prisma căruia mi-am definit stilul vestimentar. Întâi au fost haine și încălțăminte care să nu strângă și să-mi permită să stau în orice poziție, oricât de mult timp, fără să am nicio grijă, ceea ce însemna de cele mai multe ori blugi, un tricou, pe care e drept că-l preferam colorat și cât mai trăsnit și niște bascheți ori ceva bocanci, funcție de anotimp. Cam așa am defilat până când am fost nevoită să merg și la altfel de evenimente în afară de concerte rock iar asta mi-a cam dat dureri de cap. Este și o vorbă care spune că totul pornește de la cap, adevărată vorbă pentru că eu de la cap am început să-mi formez stilul, atunci când am găsit tunsoarea potrivită!

Answear.ro

Answear.ro

Știu că în fiecare dintre noi există o nevoie de a avea modele, de a ne inspira de la oamenii pe care-i admirăm și de aceea sunt tentată să spun că eu sunt excepția care confirmă regula, nu că nu am admirat oameni, am admirat destui, doar că nu i-am copiat. Din aroganță ar spune unii, nu am avut niciodată deschiderea în a adopta stilul altei persoane, nici măcar de a mi-l adapta. M-am condus toată viața după deja amintitul criteriu, acela al confortului, concept care a evoluat odată cu mine, de la exterior către interior, într-o înțelegere ușor diferită a realității, ce a dus de la satisfacerea nevoii de a-mi fi bine în hainele pe care le port la a-mi fi bine cu mine, lucrând permanent la un acordaj între interior și exterior. Stilul a venit odată cu ușurința mea de a recunoaște emoția care mă domină într-o anumită perioadă și capacitatea de a o exprima în toate modalitățile de care dispun, de la machiaj, tunsoarea și culoarea părului, la haine, încălțăminte și accesorii. Când starea interioară reușește să iasă în afară și să fie în acord cu imaginea pe care ceilalți o văd, pot spune că este vorba de atitudine și personalitate și că persoana care mă inspiră zi de zi în stilul meu sunt eu – cea care am fost, pentru ca azi să fiu ceea ce sunt și mâine să mă transform în eu.

Atunci când toate acestea se întâmplă nu am nevoie să asortez ținute sau culori. În mod firesc, în funcție de starea cu care mă trezesc și de emoția pe care o simt în legătură cu ce am de făcut în ziua respectivă, pot combina blugi rupți cu pantofi cu toc și un hanorac, iar ca accesorii să port cercei africani. Voi arăta lumii aceeași personalitate rebelă și atunci când port Converse cu o rochie elegantă și când mă îmbrac sport din cap până-n picioare, însă machiajul este foarte puternic. Tot eu sunt, chiar și în cea mai delicată și suavă ținută dacă ea dezvăluie cele 3 tatuaje sau când port un tricou cu desene jucăușe și pantofi cu aspect foarte sobru.

Answear.ro

Answear.ro

Abia când toate aceste elemente încep să se potrivească între ele sudate de confortul pe care mi-l aduc, îmi dau seama că mi-am format niște preferințe, am un anume hairstylist cu care rezonez, știe exact cum să mă tundă ca să exprim ceea ce este în interior, un stil de make-up definit, am un Clarks de la care mă încalț indiferent că este vorba de pantofi cu toc, sport, cizme sau sandale, la fel cum la Desigual găsesc pe gustul meu de la blugi, bluze și rochii până la genți.

Answear.ro

Answear.ro

Acestea sunt branduri care se adresează unor segmente de consumatori cu personalitate, așa cum sunt și eu, iar ca să știi ce vrei trebuie să te cunoști bine, să știi cum ești. Este o întâlnire fericită între om și brand atunci când hainele colorate se transformă în haine cu atitudine și când încălțămintea comodă devine semnul distinctiv al purtătorului.

Answear.ro

Answear.ro

Este o onoare pentru mine să pun personalitatea mea rebelă în hainele Desigual și sunt sigură ce designerii lor sunt la rândul lor onorați să transpună în broderii colorate, în forme geometrice nebune, în combinații îndrăznețe, în croieli asimetrice, trăsăturile de caracter ale oamenilor ca mine care vor să arate lumii întregi că au curaj și se bucură din tot sufletul să se joace cu viața, arătându-și totodată fragilitatea și delicatețea în țesăturile moi din fibre naturale. Și pentru că orice rebel are ceva contrastant în personalitatea sa, încălțămintea de la Clarks, robustă, cu aparență de putere și stabilitate, vine să întregească tabloul, prin pantofii de calitate, din piele naturală, confortabili, clasici dar care ies în evidență tocmai prin simplitatea modelului.

Certitudinea că brandurile mele preferate se potrivesc perfect mi-o dă geanta Desigual pe care, ca printr-o întâmplare o găsesc în exact aceeași nuanță ca și pantofii Clarks, acesta fiind semnul clar că mi-am atins maturitatea în materie de stil și ca o celebrare a acestui nivel la care mă aflu, mai fac un pas către desăvârșire și trec de la hainele care mă îmbracă la cele care mă dezbracă într-un fel care să-mi facă iubitul să moară un pic și să învie în pasiunea pentru mine privind la rochia ce se petrece peste un sân și apoi peste celălalt, conturând în mod evident talia.

Answear.ro

Answear.ro

Rușinat de gândurile-i pofticioase va lăsa timid ochii-n pământ de unde-l vor tenta gleznele evidențiate de tocurile înalte și de baretele ce par ușor de desfăcut în mintea oricărui bărbat.

Answear.ro

Answear.ro

Știu că mi-am fost model și inspirație atunci când pot transforma confortul cu care îmbrac veșmintele în grația cu care le dezbrac, lăsând în mintea privitorului nedumerirea de a fi la fel de incitat la fantezie și cu haine dar și fără haine.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s