Grinch fură FARMECul Crăciunului

Farmec.ro

Farmec.ro

Că eram netunsă de câteva luni și părul îmi era aspru și deshidratat a fost picătura care a umplut paharul în după-amiaza aceea în care nimic nu voia să-mi iasă cum trebuie, suficient ca să mă transform într-un mic Grinch care fură FARMECul Crăciunului. Mi-am aruncat laptopul în geantă, am luat haina din cuier trântind ușa cabinetului, cu gândul de a mă opri în primul magazin de cosmetice ca să rezolv odată claia în care riscam să-mi rup unghiile când mă scarpinam a neputiință în cap.

Era aproape ora de închidere când am ajuns printre rafturi și primul lucru care mi-a făcut creierul să palpite a fost când am văzut casete cadou, fățoase, utile, ieftine, numai bune de pus sub brad în seara de Crăciun. Unde mai pui că de data asta, sub ochii mei se aflau, frumos ambalate, produse eficiente, create de specialiștii de la Farmec. Eram deja în dreptul raftului cu produse bărbătești, studiind ce conține Borseta cadou Gerovital H3 Men Seductive când mi-a atras atenția un burtos cu părul alb și barbă mare care apăruse lângă mine de nicăieri.

– HoHoHo, mașini de tuns fire de păr colorat au văzut pe undeva ochelarii dumneavoastră?

Doar ce reușisem să-l anesteziez puțin pe Grinch dar tonul obraznic al interlocutorului l-a făcut pe morocănos să-i sară muștarul imediat, așa că i-am aruncat o privire furioasă de am făcut țăndări ochelarii.

– N-am chef de miștocăreală!!!!!

Fulgerele cu care credeam că l-am potolit nu au făcut decât să-i stârnească hohote de râs ce-i făceau fălcile și burta să tremure ca o piftie pe masa de Crăciun când te împiedici și tragi toată fața de masă cu tot ce este pe ea.

– Eu sunt Moș Crăciun și uite, mi-au crescut câteva fire castanii în barba-mi albă. Mi-a dat Crăciunița timp până la noapte să găsesc o mașină de tuns fire colorate, altfel, a zis că mi le smulge cu penseta. Cică nu pot să apar în fața copiilor cu barba pestriță!

Îl privesc cu ciudă, îmi venea să-l trag de barba aia până-și bagă mințile în cap de nervi că-mi pierdeam timpul cu un hodorog în loc să-mi văd de treaba mea.

– Și dacă te rezolv eu cu firele alea, fără durere, le duci cadou tuturor oamenilor ce-ți spun eu?

– Nuuuuuu! Normal că nu. De un an de zile se spetesc spiridușii să facă cele mai frumoase jucării pentru copii în timp ce spiridușele tricotează de zor pulovere, mănuși, căciuli și fulare pentru adulții prin casele cărora voi trece în noaptea de Crăciun….

– Cine crezi tu că are nevoie de pulovere? Ai auzit de încălzirea globală?  Înțelege ce e important pentru consumatori! Uite, dacă ar fi după mine, femeilor cu părul atât de deshidratat ca al meu le-aș lăsa sub brad Caseta cadou – ArganPlus Keratină.

– Bine că nu ești tu Moș Crăciun!

N-am mai suportat, Grinch deja îmi devorase creierul de nervi, așa că l-am luat pe Moș de barbă, l-am băgat cu greu în sacul pe care-l târa după el printre rafturi și l-am azvârlit în portbagajul Loganului roșu cu care venisem până la magazin. După ce m-am calmat am cumpărat pentru mine caseta cu șampon și ulei de argan cu keratină fiind sigură că după doar o spălare părul meu va fi la fel de mătăsos și ușor de pieptănat ca barba lui Moș Crăciun – chiar așa, fac pariu că și el tot cu produsele astea se spală, altfel care ar mai fi FARMECul Crăciunului? De la combinația de keratină cu ulei de argan are barba aia rezistentă la agresiunile cotidiene și nu mă refer doar la frigul pe care-l îndură acolo în țara lui ci și la toți cei care-l trag de barbă.

Am luat și iubitului meu caseta cu spumă de ras și aftershave  ca să nu mai aibă motiv să-mi spună că nu-și dă barba jos pentru că se irită. Să folosească produsele astea care conțin bisabolol și sootex, că intră adânc în piele și o calmează rapid după bărbierit, lăsând pielea fină și catifelată exact ca fălcile lui Moș Crăciun pe care ți-e mai mare dragul să le pupi când îl întâlnești în mall sub bradul imens. Apoi am fugit la mașină unde grasul reușise să dezlege gura sacului și acum izbea cu pumnii și picioarele în portbagaj, implorându-mă să-i dau drumul.

– Hai te rog, gândește-te numai cât de amărâți vor fi copiii care așteaptă de câteva luni să primească cele mai noi tablete și iPod-uri!

– Știi ce burtosule, dacă chiar ești Moș Crăciun, ia transformă mata Loganul ăsta noroit în cea mai frumoasă, roșie și strălucitoare sanie pe care a avut-o vreodată Moșul, umple-o cu casete cadou și hai să facem fericiți și adulții, nu numai copiii!

– Și cu barba ce fac? Dacă mă duc acasă așa, mi le smulge nevastă-mea cu penseta și strică tot spiritul Crăciunului, n-o să mai am chef de nimic!

– Ia fii atent aici, la mine! Te rezolv cu barba fără nicio durere, tu faci ce ți-am spus și în plus, anul ăsta o iei pe soție și plecați în Tenerife, că e cald și bine, iar pe mine mă transformi în Moș Crăciun adevărat, să mă dau o tură cu bolidul ăsta de sanie în jurul Pământului ca să simt și eu că trăiesc, un pic de adrenalină îmi mai relaxează creierul surmenat de atâta scris și atâția nebuni ce-mi intră pe ușa cabinetului. Împart și cadourile, la copii le duc jucării și la restul casetele cadou de la Farmec, ca să-mi fac și eu plăcerea. Ce zici?

– Bine, fă ceva cu părul ăsta castaniu și hai să facem cum ai spus, eu plec cu soția în vacanță și tu ești Moș Crăciun pentru o noapte!

Am dat fuga în magazin de unde am cumpărat o sticluță de peroxid cu care i-am decolorat barba exact ca pe vremuri, i-am aplicat și o mască pentru protecția părului vopsit, apoi a făcut o vrajă, am încălecat pe-un ren, am sărit peste un tren și-am pornit către antren!

Farmec.ro

Farmec.ro

SuperBlog

4 gânduri despre “Grinch fură FARMECul Crăciunului

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s