Speranță la un mâine fără frică

facebook

facebook

Am trecut prin evenimente de viață atât de dureroase încât tot ceea ce-mi doream era să nu mai simt nimic. Nu e ca atunci când ești supărat și vrei o mângâiere sau o refulare. Nu! E atât de multă durere încât nu mai este loc de nimic, nici măcar de bine.

Degeaba voiai tu să-mi oferi emoție, plăcere, eu aveam nevoie doar de liniște, de distanță. Sau, dimpotrivă, de gălăgie ca să nu-mi mai aud gândurile. La mine așa a fost, o aruncare în necunoscut unde să nu fie nimeni de care să-mi pese, să pot vorbi cu oricine fără să mă simt obligată să spun ceva plăcut, fără să trebuiască să mă întorc pentru a continua discuția începută.

Eu am fost egoistă, iar tu insistent. Nu știu care din noi a greșit sau dacă a fost ceva greșit, intuiția îmi spune că totul s-a întâmplat exact cum trebuia. Sigur nu am greșit, nu aveam cum să fiu altfel decât am fost, nu voiam nimic, cu atât mai puțin de la tine care păreai bine intenționat. Ceea ce se întâmpla cu mine atunci nu îmi dădea voie să cred că mai există ceva bun pe lumea asta și chiar dacă aș fi admis că există, nu eram pregătită să cred că eu mai merit așa ceva.

Când mi se repetă într-una că sunt rea, că nimic nu fac bine, ajung să cred asta, să mă comport ca și când nu aș merita nimic din ceea ce are viața de oferit. Iar când apari tu care vrei să-mi dai când eu nu cred că merit, în mintea mea totul devine periculos. Așa cum am văzut eu lucrurile, atunci când ți-am spus că mi-e frică – erai doar un ciudat care din motive pe care eu le percepeam ca fiind dubioase, mă ademenea să-mi ofere ceva ce nu mi se cuvenea. Așa că am fugit, iar tu ai insistat. Timpul ne va arăta că a fost bine.

Ai așteptat până când lucrurile s-au schimbat iar acum ești în situația de a nu înțelege ce se întâmplă cu mine. Nu-i simplu dar încerc să-ți explic!

De la momentul acela când viața era insuportabilă a trecut ceva timp și durerea s-a estompat, rana a făcut coajă iar în sufletul meu s-a făcut loc și pentru altceva. Tot ce a rămas din acel trecut traumatizant este amintirea durerii care încă mă umple de frică. Mă tem să nu se întoarcă, mă tem că tu ai putea să faci să mă doară cum m-a durut atunci și reacționez la asta. Unii oameni ar fugi, ceilalți atacă, singurele modalități în care ne putem adapta la frică.

Eu sunt animalul rănit care atacă. Nu te atac ca să-ți fac rău, te provoc pentru că vreau să văd cât de mult rău îmi poți face tu mie, vreau să știu la ce să mă aștept, să am siguranța că dacă mă ataci și tu, măcar nu mă va durea la fel de rău ca atunci. Am nevoie să știu că pot suporta durerea pe care tu mi-ai putea-o provoca.

Pare o nebunie, îmi dau seama! Și totuși asta este ceea ce simt acum și am nevoie de timp și de tine ca să schimb.

Mă uit la tine și văd că ascunzi și tu durerea ta, că și ție ți-e teamă. Când mă provoci mă întreb dacă și tu testezi cât de tare te-ar putea durea dacă te-aș lovi. Sunt sigură că povestea ta e diferită, dar durerea are mereu același gust, la fel și frica.

Ai spus că știi ce îmi doresc, dar nu te cred! Ceea ce îmi doresc este atât de adânc îngropat încât nici eu nu știu ce este. Îmi permit să sper atât de puțin și mă mint și mă străduiesc să cred că doar atât îmi doresc. Pare puțin dar sunt momente când chiar și puținul acela mi se pare imposibil.

Știi ce îmi doresc? Îmi doresc să împodobim un brad, să râdem, să ne iubim, să ne jucăm, să facem planuri, să uit că a fost un ieri a cărui amintire doare, să pot spera  fără frică la un mâine, chiar dacă nu e veșnic.

Să știu povestea ta pe care să o pun alături de a mea și să le luăm cu noi pe un drum despre care nu știm nimic, pentru că suntem întregi cu tot cu trecutul nostru, iar când amintirea începe să doară, în loc să ne provocăm ca acum pentru a ne confirma durerea, să ne mângâiem și să ne confirmăm iubirea pentru că doar ea este cea care vindecă.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s