Why Him? De ce el?

cinemagia.ro

cinemagia.ro

De câte ori nu s-o fi întrebat și tata, “de ce el”, de ce tocmai băiatul ăla îmi place? Ce naiba oi fi văzut la el? Dar de câte ori nu m-aș fi întrebat chiar și eu dacă nu aș fi avut darul de a vedea, în spatele părții urâte, partea frumoasă din oameni….Dacă nu aș crede cu toată puterea mea că de cele mai multe ori un comportament oribil ascunde un diamant neșlefuit, cred că mi-aș petrece viața într-un etern „de ce el?”

Bine, să nu pozez chiar în Mama Omida, mă întreb și eu de multe ori „de ce încă”, dar asta e altă discuție!

De departe cea mai simpatică comedie pe care am văzut-o în ultimul timp. Why him? se lansează în cinematografe pe 30 decembrie, numai bine în această perioadă când toți credem că o plimbare până la mall topește sarmalele și cârnații. Plimbarea cu siguranță că nu, dar hohotele de râs e posibil să zguduie fotoliul și burțile.

Bryan Cranston și James Franco reușesc să reflecte perfect diferențele de mentalitate dintre generații, diferențele de clasă socială și chiar dacă totul este un subtil pamflet se simte cum este pus la zid snobismul de care dau dovadă, culmea, exact ăia proveniți din mediul mai de jos.

Este un film cu un limbaj excesiv de colorat, dar mie mi-a plăcut pentru că și eu vorbesc tot cam așa….mi-a amintit de un eveniment recent unde domnul de la microfon și-a început prelegerea cu o glumiță porcoșică, dar simpatică și puritanele din sală au plecat rușinate ochii de parcă le-ar fi fluturat un falus pe la gură….deci, dacă atât de puritani sunteți, mai bine vă uitați la Isus din Nazareth. Sau ăla e de Paște? Ca să fie clar, este un film fără perdea.

Revenind, în afară de limbajul cu pricina și de comicul situației care m-au făcut să râd cu lacrimi, filmul are și grăuntele lui de profunzime, lecția, care e foarte actuală și dură: fie te adaptezi vremurilor în care trăiești, fie crăpi. Simplu!

Că tot am amintit de snobism, interesant cum o comedie reușește să scoată în evidență cât de deranjați până la neacceptare suntem de defectele altora, în timp ce ale noastre sunt subiect de mare mândrie, cum pretindem celorlalți să fie într-un mare fel, în timp ce noi continuăm să facem lucruri imorale, fără să ne mustre conștiința, fără să ne punem măcar problema că este greșit.

O altă profunzime a comediei realiste la care am fost aseară este despre cum vârsta ne șterge autenticitatea, cum rebelul din tinerețe se transformă într-un moș conservator și rigid, cum uităm să râdem și mai ales cum este suficient să ieșim în mod real din zona noastră de confort pentru ca emoția provocată să ne readucă în ochi și în comportament sclipirea nebuniei frumoase de altădată, cum singura punte între trecut și viitor rămân copiii care iubesc în actualul partener exact acele trăsături ale părintelui acum prea prăfuit ca să mai pară frumos.

Când am ieșit din sala de cinema nu am putut să nu mă întreb dacă nu cumva și eu am trădat rebelul care eram pentru a mă confunda cu mămica crispată și hiperprotectoare. Slavă Domnului, nu! Toate semnalmentele îmi indică același nivel ridicat de nebunie. Acum că sunt conștientă de pericolul care vine odată cu vârsta, o să am mai mare grijă la a-mi păstra spiritul viu.

Sper că v-am convins că merită să luați o pauză de două ore…de sărbători cea mai bună este terapia prin râs, iar filmul ăsta, distribuit în România de Odeon Cineplex, este exact ce trebuie în această perioadă a anului.

Las aici trailerul care-i destul de explicit, după părerea mea.

Vizionare plăcută și grijă la scaun, să nu se rupă de la hohotele de râs!

9 gânduri despre “Why Him? De ce el?

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s