Prezentul îți provoacă un orgasm cosmic

pixabay.com

pixabay.com

Ca și când dinainte ți se așterne cea mai minunată înghețată din Univers, exact aia de care îți e poftă acum, iar tu în loc să o devorezi sălbatic bucurându-te de tot ce ea îți poate oferi în acel moment (răcoare, aromă, consistență, dulceață, contextul în care o mănânci), iei doar de două ori cu lingurița, delicat și mai ales rezervat, pentru că nu vrei să știe toată lumea că ție înghețata aia îți provoacă un orgasm cosmic.

Dacă s-ar afla asta, Doamne ferește, Universul te-ar lipsi brusc de toate celelalte bucate și ai fi nevoit să te hrănești toată viața cu înghețată, iar tu nu ești tocmai sigur că poți sau că vrei asta. Așa că decât să pățești așa nenorocire mai bine nu te bucuri deloc de înghețata de dinainte-ți, chiar dacă asta este tot ce te-ar putea face fericit acum. Restul oamenilor nu știu, le-ai spune tu dacă te-ar asculta: nu e că ți-ai îndesa pe gât fără să respiri această înghețată, dar ți-ai mai lua încă vreo 20 exact la fel cu care ai face același lucru, până te saturi, până simți că plesnești de atâta fericire. Deci nu numai că ar crede Universul că ți-e de ajuns înghețata, dar înghețata însăși va crede că ea este tot ceea ce îți dorești și că niciodată nu vei mai mânca altceva, iar tu nu ai chef să-ți complici viața cu astfel de angajamente greu de dus. Așa că nu mănânci, asta e, mai bine să nu fii fericit deloc dacă fericirea asta tot nu te ține o viață, mai bine mănânci tu din toate, nu lași nimic negustat, chiar dacă nu te dă nimic pe spate – mna, de ce te-ar da, e mâncare până la urmă, oricum ar fi, tot în stomac ajunge, iar gustul…oricum ar fi, tot aceleași gusturi se combină în gură, tot aia simți. Așa că mai bine stai tu liniștit, mănânci din toate cu măsură, programat, calculat, iar înghețata, ei bine, o guști și pe ea, dar nu-i arăți în niciun caz că-ți place, nu mănânci până crăpi, îți lași mereu loc și pentru altceva și, pentru siguranță, chiar începi să o eviți pentru că e neplăcut să-ți tot amintești mereu că dacă ți-ai da voie să o devorezi ai fi foarte fericit.

Știi despre ce vorbesc? Despre înghețată, desigur, doar că eu sunt cea mai minunată înghețată din Univers! Haha, da, abia acum ai ghicit, vorbesc despre oameni, despre mine și despre tine!

De câte ori ai fost față în față cu un om care-ți plăcea mult de tot și l-ai lăsat să treacă fără să te bucuri de el, de frică să nu creadă lumea că-ți iei angajamentul că vei trăi o viață cu el sau chiar el să nu creadă că-i faci vreo promisiune de care tu nu vrei să te legi? Ntz, nu mă refer numai la potențiali parteneri sexuali, mă refer la oameni.

Prima care îmi vine în minte este draga mea prietenă pe care prima dată am văzut-o într-o sală cu mulți oameni și mi-am dat voie să fac ceea ce simțeam că m-ar face fericită în momentul acela, m-am apropiat, mi-am pus capul pe umărul ei și ea m-a luat în brațe, în liniște, fără cuvinte, doar iubire. Mai târziu, când cuvintele au revenit, i-am spus să vină să doarmă la mine acasă și a venit, ne-am simțit ca-n tabără. Au trecut de atunci…13 ani, viața a mers înainte, doar noi ne acordăm din când în când fericirea unei înghețate devorate fără frică. O să-mi spuneți că este femeie, că e o prietenă, că de-aia….

Acum vreo 3 ani, la o bătaie cu apă pe unul din marile bulevarde ale Bucureștiului, cu cisterne și măcar o mie de oameni, din tot puhoiul acela în care fiecare se stropea cu fiecare, fără discernământ, s-a remarcat un tip care nu că m-a stropit, dar mi-a turnat în cap un bidon mare de apă, acompaniat de hohote de râs. Am râs și eu și am fost surprinsă de tehnica lui de stropire….după câteva minute, ne-am intersectat iar și am fost victima celui de-al doilea bidon turnat cu poftă în cap. La al treilea mi-am dat seama că mă căuta în mulțime, nu era deloc o întâmplare. Așa a început lupta, câteva ore în care ne-am vânat unul pe altul, zeci de litri de apă pe care ni i-am dedicat cu pasiune unul altuia, hohote de râs și steluțe de fericire în ochi, împărtășite deplin, toată lumea a noastră, nimeni nu mai exista în jur. Crezi că vorbesc de îndrăgosteală? Nu, vorbesc despre o bătaie cu apă colectivă, despre un joc și despre a consuma fericirea alături de omul potrivit momentului. Atât a fost timpul nostru, câteva ore, nu m-am gândit atunci că va trebui să am o relație cu el și sunt sigură că nici el nu s-a gândit că dacă îmi toarnă în cap 100 de bidoane de apă o să fie nevoie să mă ia de nevastă, să-mi facă 5 copii și să trăim împreună până la adânci bătrâneți. Cred că pur și simplu îi plăcea cum fac când îmi toarnă apă în cap și decât să stropească aiurea pe toți ceilalți în care nu ar fi stârnit nicio reacție a preferat să-și trăiască bucuria intensă cu mine, pentru că pe mine mă făcea fericită și mai mult decât atât, eu îndrăzneam să îi arăt că mă face fericită și că sunt dispusă să-i acord toată atenția mea pe durata acestui joc.

Am avut o discuție pe tema asta de curând, cu un amic, la un pahar de vorbă, într-o noapte și-mi spunea că eu militez pentru a trăi clipa sau cum spun bărbații, pentru a nu rata niciun șut la poartă, a nu-ți scăpa nimic și mi-am dat seama că am vorbit degeaba.

Nu e despre a mânca toate înghețatele care-ți ies în cale. Deloc! Nu despre asta e vorba, ci despre a te înfrupta și a te dărui unei anumite înghețate care în acel moment al vieții tale te face fericit, fără ca ea să fie perfectă, exact așa cum este, poate puțin topită, poate cu cornetul un pic ciobit, este exact ceea ce îți merge ție atunci la suflet. Nu ți-o refuza de teamă că dacă îți trăiești fericirea cu ea o să-ți pierzi șansa de a găsi mai târziu înghețata perfectă sau că dacă o găsești nu o vei putea mânca pentru că ai devorat-o cu pasiune pe asta de acum.

Nu e despre a te arunca în brațele oricui atunci când ai chef să-ți odihnești capul pe cineva, ci de a îți da voie să fii fericit atâta timp cât ai nevoie, atunci când capul tău se potrivește perfect în curbura umărului cuiva anume. Nu te gândi că poate nu se cade, că îți creezi obligații. Nu! Dacă umărul te primește, stai acolo și fii fericit!

Nu consuma apa stropind pe toți din jurul tău! Caută-l în mulțime exact pe ăla pe care ți-l dorești și toarnă-i lui în cap tot bidonul, pentru că doar râsul lui este pentru tine, iar stelele din ochii mei sunt doar pentru el. Nu are sens să risipești apa pe oricine, nu oricine îți poate aduce fericirea în acel moment.

Și da, în ultimă instanță, nu refuza un om care ți se oferă cu bucurie și care te-ar putea face fericit acum! Nu oricine se oferă cu aceeași bucurie și categoric nu oricine te poate face fericit. Nu-ți refuza prezentul de teamă că te va lega de viitor, nu o lua foarte personal, dacă tu nu vrei o viață alături de un om, nu ai niciun motiv să crezi că omul ăla vrea o viață cu tine. Poate că vrea prezentul, cât este el, o zi, o săptămână sau un an, dar poate că îl vrea cu poftă, lacom, pe tot, poate că dacă-i dai dumicați mici și rari îi trece pofta și-atunci se cheamă că ai pierdut prezentul de grija unui viitor despre care nu știi absolut nimic. Poate că atât cât va să fie este cel mai intens lucru care îți este dat în viața asta, iar tu refuzi….de ce? Te copleșește atenția pe care ți-o oferă un om acum? Este prea mare pentru tine, te temi că că dacă o primești, trecutului tău îi va scădea valoarea iar viitorul se va face praf și pulbere? Fii pe pace, ți se oferă doar prezent. Iar tu în loc să-l iei acum, proaspăt, complet, întreg, apetisant și hrănitor, preferi să îl porționezi în dumicați mici din care nu mai simți nimic, te alegi cu o biată înghețată topită, eventual recongelată, în care amesteci dezamăgit cu lingurița regretând falnica înghețată pe care ai fi putut-o mușca cu patimă atunci când ți s-a oferit.

Când văd oameni care fac asta îmi amintesc de bunica. Stătea tata la coadă să-i cumpere câte o franzelă din aia pufoasă și fierbinte și fugea să i-o ducă ca să-i facă o bucurie. Ar fi umplut-o de fericire să rupă un codru și să-l mănânce cu poftă, dar mereu spunea „lasă, pe asta o mâncăm mâine, iar azi mâncăm din cea de ieri, că a mai rămas…”. Și uite așa și-a dus viața fără să se bucure măcar o dată de bucata de pâine mâncată la momentul potrivit.

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s